support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 09-04-2024 17:28:00

Vrouwenvoetbal: Lobke Loonen: Uitkomen voor Oranje is geweldig


Het Nederlands team voor vrouwen onder 23 speelde maandagavond een oefenwedstrijd tegen Belgi#e. De wedstrijd vond plaats op Sportpark Nieuw Zuid van Quick Boys. Tot de selectie van Oranje behoort ook de spits van ADO Den Haag, Lobke Loonen.


tekst: Glenn Duijzer   
 
 
Lobke Loonen heeft in de Eredivisie al elfmaal het vijandelijke doel getroffen, maar in Oranje is dat nog niet gelukt. Tijdens de tijd dat Loonen voor ADO Den Haag speelt, is ze voor vier wedstrijden van Oranje O23 opgeroepen. In februari 2024 was het tijdens het trainingskamp in Marbella. Tegen Denemarken bleef Loonen de gehele wedstrijd op de bank zitten.
 
 
Invalbeurten
De tweede wedstrijd tegen Engeland viel Loonen vijf minuten voor tijd in. Ditmaal stond wederom een tweetal wedstrijden op het programma, maar de uitwedstijden tegen Noorwegen kon niet afgewerkt worden vanwege de overvloedige sneeuwval. Maandagavond was daar dan de wedstrijd tegen België en mocht Loonen van de 87e minuut invallen. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de Haagse spits.
 
 
Daar stond je dan tien minuten voor tijd, klaar om in te vallen. Dan scoort Rijsbergen de 2-1 en kon je weer terug verder met je warming-up. Wat dacht je op dat moment?
"Het eerste wat ik dacht was blijdschap. Ik zou er als tweede spits inkomen om iets voorin te forceren. Ik wist wel direct dat het niet zou gebeuren toen die treffer viel. Ik moest echter wel blijven lopen en was dus blij dat ik later alsnog mocht invallen."
 
 
Wat is je reactie als ik zeg dat de wedstrijd voor de rust niet echt oogstrelend was?
"Dat ben ik niet met je eens, het was niet ons beste optreden tot nu toe, maar na de rode kaart in de tweede helft sloeg het om. Het leek wel dat België met een speelster minder liep te voetballen. Toen wisten we wel de ruimtes naar voren te vinden en hebben we uiteindelijk terecht gewonnen. Het was niet goed de eerste helft, maar de Belgen kregen ook geen kansen. Ze speelde best wel defensief. Misschien dat we daarom ook die kansen kregen na de rode kaart. Dat ze dachten dat er iets te halen was en gingen iets aanvallender spelen."
 
 
Je bent acht dagen op pad met Oranje, is dat leuker dan een weekje bij ADO Den Haag trainen?
"Nee, joh, ik heb het bij ADO uitstekend naar mijn zin, maar opgeroepen worden en spelen voor Oranje is geweldig."
 
 
Ik zag dat je eerder dit seizoen werd vergeleken met Dmitri Bulykin, in neem aan dat je ondertussen al beelden van hem hebt bekeken?
"Ja, ik heb wat beelden van hem gezien."
 
 
Als ik je dan zie spelen in de minuten die je kreeg, dan ben je niet van de bal te krijgen en vallen er twee tegenstanders in jouw nabijheid op de grond?
"Ik weet niet wat het was, maar ik leek wel op oorlogspad. Maar ik heb geen overtreding gemaakt. Ik weet niet wat er precies achter mij gebeurde, maar het ging niet goed. Ik heb in ieder geval gedaan waarvoor ik in het veld kwam."
 
 
Ik zag dat je na afloop nog met enkele Belgische speelsters stond te praten, waren dat oud-teamgenoten?
"Ja, dat klopt. Er speelden een stuk of vier speelsters mee, waar ik bij AA Gent nog mee heb gespeeld. Ze spelen allemaal nog in België en ik zie ze niet vaak meer. Ik heb het in België enorm naar mijn zin gehad en dan is het leuk om weer even bij te praten. Toevallig ben ik onlangs een wedstrijd van AA Gent wezen kijken. De wedstrijd werd in het stadion gespeeld en dat gebeurt in België niet zo vaak."
 
 
Dan moet je blij zijn dat je nu in de Nederlandse competitie speelt?
"Ik ben sowieso blij dat ik weer terug ben in Nederland, maar hier is het ook niet een zekerheid dat je in een stadion speelt. Bij ADO mogen we daar wel gebruik van maken en dat is echt fantastisch.’’
 
 
Wat is precies het verschil tussen de Belgische en Nederlandse competitie?
"Ik denk dat het niveau in Nederland iets hoger ligt en het tempo van het spelen ligt ook hoger. Ik denk eigenlijk dat alles net iets beter is dan in België."
 
 
Dan gaan we even over naar ADO Den Haag. Komende zondag staat de wedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. Hoe triest de reden ook is, maar had je hem niet graag op de oorspronkelijke datum gespeeld?
"Het was natuurlijk wel te begrijpen dat de wedstrijd werd uitgesteld. Er waren natuurlijk best wel veel kaarten verkocht en er is niets mooier dan voor veel publiek te spelen. Ik ben benieuwd hoeveel van die supporters er zondag komen. De kaarten zijn nog gewoon geldig. Daarbij hadden we toen nog een streak van vier wedstrijden, waarin we de nul wisten te houden. Dat was een evenaring van het record van ADO Den Haag. Dat hadden we tegen SC Heerenveen kunnen verbeteren. Helaas is dat tegen FC Twente niet gelukt om het record te verbeteren. Dus om twee redenen jammer dat de wedstrijd verplaatst werd, maar het was op dat moment wel de logische beslissing."