support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 14-05-2024 23:19:00

Verslag en foto's: ADO wint uitduel play-offs van De Graafschap


ADO Den Haag won dinsdagavond de eerste play-offswedstrijd om promotie van De Graafschap in Doetinchem met 2-3.


Ter voorbereiding van de eerste belangrijke wedstrijd in de play-offs werd besloten de trainingen voor deze wedstrijd besloten te houden.

In de competitie dit seizoen eindigde de uitwedstrijd tegen de Superboeren in een gelijkstand: 0-0. De thuiswedstrijd werd met 5-3 gewonnen door ADO Den Haag.
De supporters van de thuisclub weren gehuld witte shirt met opdruk, de supporters van ADO kleurden met gele en groene shirts het uitvak in Haagse kleuren.


In de derde minuut kwam de VAR al in actie nadat de grensrechter een doelpunt van Henk Veerman afvlagde, de VAR oordeelde dat er inderdaad van een buitenspelsituatie sprake was.
In de 11e minuut kon keeper Thijs Jansen van De Graafschap de thuisclub maar net behoeden voor tegentreffer. Drie minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak: Alexander Büttner zette de 1-0 op het scorebord. ADO kwam goed weg toen in de 27e minuut de bal vanuit een vrije trap naast het doel werd gewerkt. Drie minuten later verschalkte Absalem keeper Jansen door de gelijkmaker achter hem in te koppen: 1-1. Afstandsschoten van Esajas en Schalk en een enorme kans van laatstgenoemde een minuut voor rust, waarop Jansen alles uit de kast moest halen om redding te brengen, leverden niet de gewenste voorsprong van ADO op. De thuisploeg kon er niets tegenover stellen en dus werd de rust met de gelijkstand van 1-1 ingegaan.Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. In het begin van de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. ADO had in de 52e minuut een mogelijkheid om op voorsprong te kommen, maar het schot van Veerman ging naast het doel.
In de 56e minuut werd het spel stilgelegd na een onwelwording van een supporter in het thuispubliek. De clubarts en de EHBO-mensen spoedden zich naar de supporter toe. Scheidsrechter Nagtegaal besloot op advies van de veiligheidscoördinator, terwijl de EHBO op de tribune nog druk doende was om de supporter te behandelen, het spel weer te hervatten. Daar was het publiek uiteraard terecht niet van gediend, er werden dus veel bekertjes het veld opgegooid waarop Nagtegaal, onder luid gefluit en boe-geroep  van het thuispubliek en het uitvak, het spel dus niet kon hervatten en beide teams de kleedkamers opzochten.  
Nadat de onwel geworden supporter weer bij kennis was gekomen en met de ambulance was afgevoerd werd het spel na ruim een kwartier weer hervat. In de 59e minuut strafte Van Mieghem een foutje in de defensie van De Graafschap af en zette ADO op voorsprong: 1-2! Van Mieghem is een oudspeler van De Graafschap en juichte daarom niet te uitbundig.  In de 66e minuut werd het zelfs 1-3 voor ADO toen Vlak de bal aflegde op Veerman die hem op zijn beurt weer voorgaf op Schalk die de bal achter keeper Jansen werkte!
Vigen werd in de 79e minuut gewisseld voor De Bruin. Een minuut later leek Van Mieghem zijn tweede doelpunt van vanavond te maken, maar dat ging vanwege buitenspel niet door.
Van Mieghem werd even later door Van der Sande vervangen. In de vijf minuten extra tijd blesseerde Marsman zich bij een aanval van Haen en ging naar de grond, Esajas voorkwam dat De Graafschap de aansluitingstreffer maakte, de bal ging maar net  over het doel. Het thuispubliek veerde toch nog op toen Nagtegaal een minuut later de bal op de stip liet leggen na hands. Jeffrey Fortes benutte de penalty en zette de stand daarmee op 2-3. Dat werd de eindstand van deze memorabele play-offs wedstrijd.Zaterdag wacht de return in Den Haag. De wedstrijd zal om 20:00u in het Bingoal Stadion beginnen.