18 VVV 11 2 2 7 8
19 JUT 10 0 5 5 5
20 VIT 10 2 4 4 4

Datum plaatsing: 25-05-2024 22:40:00

Verslag en foto's:ADO gaat fors ten onder in halve finale playoffs op Woudestein

ADO Den Haag heeft zaterdagavond op Woudestein de returnwedstrijd in halve finale van de play-offs een sportief pak slaag opgelopen. De wedstrijd eindigde in 7-1 voor de Rotterdammers.

De thuiswedstrijd werd woensdagavond met 1-2 gewonnen door Excelsior. De Rotterdamse club kwam in de eerste helft al met 0-2 voor te staan, maar ADO wist zich in de tweede helft te herpakken. Door de aansluitingstreffer van Veerman was er nog genoeg hoop voor de wedstrijd van vanavond. Die hoop werd al gauw teniet gedaan.

Esajas begon woensdag op de bank, maar startte vanavond in de basis. Zijn plaats op de bank werd dit keer ingenomen door Lasse Vigen.

ADO Den Haag begon fel aan de wedstrijd en wist in de eerste minuut al een corner te versieren. Maar het was Excelsior die in de derde minuut op voorsprong kwam door een treffer van Troy Parrot. Het doelpunt werd na een VAR-beoordeling vanwege het vermoeden van buitenspel twee minuten later goedgekeurd. In de achtste minuut was er een kans voor Lamprou om de voorsprong te vergroten, maar dat feest ging voor de thuisclub niet door. ADO kon er weinig tegenover stellen. Scheidsrechter Manschot verzuimde twee overtredingen op ADO te bestraffen en toen Jort van der Sande die dat onder de aandacht van de leidsman bracht kreeg hij geel vanwege commentaar op de leiding.
Bij een tweede treffer van Excelsior die in de 22e minuut viel moest weer de VAR geraadpleegd worden. De beoordeling volgde nu heel wat sneller, het was buitenspel, dus bleef de stand op 1-0 steken. In de 27e minuut was het dan toch raak, Troy Parrot maakte zijn tweede doelpunt van vanavond: 2-0. Een minuut later ging hij voor een hattrick, maar de bal ging langs het doel, zodat ADO nog in leven bleef. Dat was na de corner erna niet meer het geval, in de rebound maakte Veerman hands enkon Parrot zijn hattrick en de 3-0 laten noteren. Kalezic greep in door Van Hintum voor Waem en Sellouki voor Van der Sande in het veld te brengen.

Een groot deel van de supporters in het uitvak achter het Rotterdamse doel kon het niet meer aanzien, een aantal ging met elkaar in gevecht en velen verlieten daarna het uitvak. De supporters die overgebleven waren toonden een spandoek: "Trainer zoekt 'winnende' tactiek schijt aan spelers en publiek?"
De overgebleven supporters moesten in de 40e minuut nog de 4-0 aanschouwen door Couhaib Driouech. De wedstrijd werd in de 42e minuut tijdelijk gestaakt toen er vanuit het uitvak vuurwerk op het (kunst)grasveld werd gegooid. Er werd bekend gemaakt dat de uitsupporters naar de bussen werden begeleid terwijl de rust werd ingegaan en de tweede helft zou beginnen met het inhalen van vijf minuten van de eerste helft.

Om kwart voor tien (eigenlijk het tijdstip dat de wedstrijd normaliter zou zijn afgelopen) werd de wedstrijd hervat met zoals eerder vermeld eerst het restant van de eerste helft en meteen daarna de tweede helft. In de extra twee minuten van de eerste helft scoorde ADO warempel de 4-1, doelpuntenmaker Henk Veerman.

De tweede helft begon met een wissel van ADO. Ideho werd vervangen door Absalem. De tweede helft was nog maar 9 minuten oud toen de bal op de stip ging nadat Lamprou in de zestien was neergehaald: Julian Baas benutte de penalty en zette de stand op 5-1. Even daarvoor had de bal aan de andere kant op de stip gemoeten toen er hands werd gemaakt bij een doelkans van Sellouki. Maar scheidsrechter Manschot zag er geen penalty in.
In de 58e minuut bracht Kalezic Finn de Bruin in voor Silvinho Esajas. ADO kreeg klop, in de 71e minuut werd het 6-1 door Goudmijn en een minuut later lag de bal weer achter Marsman: doelpuntenmaker Lamprou zette de stand op 7-1.
Wisselspeler Van Hintum uitte in de 82e minuut zijn frustratie verkeerd met een forse overtreding op Lamprou, waardoor hij met rood van het veld moest. Kalezic wisselde daarna Van Mieghem voor Koudossou. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit en Manschot floot de wedstrijd precies in de 90e minuut af.

ADO speelt volgend seizoen dus nog steeds in de Keuken Kampioen Divisie en Excelsior speelt de finalewedstrijden tegen NAC Breda, dat eerder op de avond van FC Emmen won.