19 JUT 10 0 5 5 5
20 VIT 10 2 4 4 4

Datum plaatsing: 18-05-2024 22:10:00

Verslag en foto's: ADO bereikt volgende ronde play-offs na spectaculaire return

ADO heeft zaterdag in de return play-offsduel tegen De Graafschap een voorsprong van 2-0 teniet laten doen. Nadat ADO in de eerste helft op 2-0 voorsprong was gekomen, werd de stand in de tweede helft de stand gelijk. ADO speelde het laatste kwartier met 10 man. Maar hoe dan ook: ADO gaat door naar de volgende ronde!

Trainer Darije Kalezic begon vanavond met dezelfde opstelling als afgelopen dinsdag in de door Den Haag met 2-3 gewonnen play-offswedstrijd in Doetinchem. Ook bij deze wedstrijd werd weer gebruik gemaakt van de VAR. Het stadion was redelijk gevuld en het uitvak was uitverkocht. Er waren weer mooie spandoeken voor de wedstrijd op de tribunes zichtbaar met de teksten: 'Den Haag onze club in voor en tegenspoed' op MiddenNoord en 'Den Haag zit voor altijd in ons bloed' op de Aad Mansveld tribune.

De eerste minuten van de wedstrijd waren niet echt scherp te zien voor het publiek,door de fakkels die in het uitvak waren aangestoken en een lichte rooknevel opleverden.
Het eerste schot op doel in de vierde minuut was voor de bezoekers, maar de inzet van Haen was een makkelijke prooi voor Marsman. Zo'n tien minuten later viel het eerste schot op doel van ADO te noteren, maar ook Jansen had geen moeite met het schot van Van Mieghem. De Graafschap claimde een penalty nadat David Flakus Boslij was gaan neergehaald in de 16, maar scheidsrechter Alex Bos zag er geen strafschop in. In de 19e minuut had Schalk alle kans ADO op voorsprong te zetten, maar de bal ging naast het doel. In de 22e minuut bracht Schalk ADO alsnog op voorsprong: 1-0!
Van Mieghem kreeg in de 33e minuut na het omver halen van Van Hillen geel voorgehouden door scheidsrechter Bos. Net toen de wedstrijd zo'n beetje dood leek te bloeden werd de stand in het voordeel van ADO verdubbeld. In de 36e minuut kopte Schalk vanuit een corner zijn tweede doelpunt in deze wedsstrijd: 2-0. De Superboeren konden er op een doelpoging van Van Hillen na niet veel tegenover stellen.

ADO kwam na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer. Net toen de scheidsrechter voor het begin van de tweede helft had gefloten, startten de fans in het uitvak met het op een spandoek aangekondigde statement: 'Het kwaad is al geschied, daarom doven wij onze pyro niet - tegen collectieve straffen' een pyroshow waarbij er vuurwerk op het veld kwam.
Zo'n tien minuten later, nadat het veld was hersteld, kon de tweede helft alsnog beginnen. Schalk zag in de 51e minuut een grote kans om zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken verloren gaan, keeper Jansen wist deze keer wel redding te brengen. Marsman had echter geen antwoord op de treffer van invaller Ralf Seuntjes in de 67e minuut waardoor de stand 2-1 werd.
Daarna bracht Kalezic Koudossou en Van der Sandc voor Asante en Veerman in het veld.
In de 74e minuut bracht Fortes de gelijkstand op het scorebord: 2-2. Ook na dit doelpunt bracht Kalezic een wissel in: De Bruin kwam in het veld ten koste van Vigen. Absalem kreeg in de 78e minuut rood na zijn tweede gele kaart deze wedstrijd. ADO moest dus met 10 man verder veel supporters kregen een deja vu gevoel, de deceptie na het onwerkelijke verlies in de play-offs finale tegen Excelsior twee jaar geleden. En dat gevoel werd een minuut later versterkt na een doelpoging van De Graafschaap die gelukkig strandde. Toch zat de spanning er onder het publiek goed in, omdat De Graafschap moed had geput en het Haagse doel meerdere malen belaagde. Van Mieghem en Esajas werden twee minuten voor tijd gewisseld voor Van Hintum en Surmeli. In de zeven minuten extra speeltijd was het echt billenknijpen geblazen. Maar de stand bleef gelukkig 2-2 waardoor ADO de volgende ronde heeft bereikt in de play-offs.

ADO gaat door deze overwinning naar de halve finale in de play-offs en zal woensdag, afhankelijk van de uitslagen van de wedstrijden die zondag in de eredivisie gespeeld worden, degradatiekandidaat RKC Waalwijk of Excelsior treffen. De wedstrijd zal woensdag in het Bingoal Stadion om 18:45u beginnen.