support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 07-05-2024 19:43:00

Tim Coremans: Ik ben in gesprek over volgend seizoen


ADO Den Haag hield *e*en punt over aan de uitwedstrijd in Breda tegen NAC (2-2). De geelgroenen verspeelden een 0-2 voor rust verkregen voorsprong.


ADO Den Haag, Marsman, Coremanstekst: Glenn Duijzer


Een goed kwartier voor tijd was er een keeperswisseling. Eerste doelman Nick Marsman verliet geblesseerd het veld en zijn vervanger was Tim Coremans. Voor de 33-jarige Coremans een dubbel zo mooi moment.

Het was voor eerst sinds 12 januari dat de doelman weer in actie kwam. Het was extra mooi, omdat het juist in zijn geboortestad Breda gebeurde. Haaglanden Voetbal sprak met de invaller-doelman.

 


Invallen in je geboortestad, dat is toch wel het mooiste?
"Jazeker, ik heb hier elf jaar gespeeld. Ik ben blij om hier weer te mogen spelen."

 


Je werd zelfs toegezongen!
"Ja, ondanks dat het toch alweer een tijdje geleden is dat ik hier speelde."

 


Dan is die gelijkmaker wel heel zuur.
"Hij stond aardig vrij. Daarbij stond hij vrij dichtbij bij mij en ik kon daardoor niet goed meer reageren."

 


De invalbeurt stond niet in de planning, maar je zal er wel rekening mee hebben gehouden.
"Het was niet verwacht, maar Nick raakte in de eerste helft geblesseerd bij een botsing. Hij werd daarbij flink op zijn been geraakt. Een ijsbeentje, dat gaat van vanzelf opstijven gedurende de wedstrijd."

 


Dat zal volgende week wel weer over zijn?
"Dat weet je nooit, ik ben geen dokter (lachend). Maar serieus, dat gaan we deze week wel zien."


Je contract is niet verlengd, dan is het altijd mooi om toch even je visitekaartje af te geven?
"Ik ben nog met de club in gesprek. Maar het is altijd fijn om weer in actie te komen."

 


Spelen er bij NAC nog spelers, waarmee jij vroeger hebt samengespeeld?
"Ik heb aan het begin van dit seizoen nog even bij NAC meegetraind toen ik geen club had. Ik ken ze dus allemaal wel. Totdat ADO kwam heb ik meegetraind."

 


Heeft de Bredase club nou echt een hekel aan ADO Den Haag?
"Dat zou ik niet weten. Heb jij dat gevoel dan? Kijk dat gedoe om Maurice en Sem Steijn is wat anders. Maar zover ik weet is er geen hekel aan ADO."

 


Wat is dat toch met NAC Breda? De prestaties zijn niet echt super, maar toch zitten er weer 17.000 supporters op de tribune?
"NAC is wel iets anders dan de meeste clubs denk ik. Wat hier om de twee weken gebeurt, is wel iets unieks in Nederland, denk ik. Zeker in de KKD. Momenteel staat NAC er niet bepaald rooskleurig op, maar het is toch weer vol. Ook voor een speler is het mooi om hier op het veld te staan."

 


Zorgt een fanatieke aanhang bij de tegenpartij, niet voor extra spanningen bij jou? Even daargelaten dat jij van NAC komt. Voor andere KKD-spelers kan deze sfeer best wel intimiderend overkomen.
"Dat zal best wel, maar ik ben het wel gewend na al die jaren in het betaalde voetbal. Maar ik vind het alleen maar mooi. Dan bedoel ik van die kolkende stadions. Dat is toch een betere ambiance dan in Wijdewormer?"

 


De wedstrijd eindigt in 2-2. Hoe moeten we deze wedstrijd nou beschouwen? Een trainingswedstrijd richting de play-offs?
"Uiteindelijk wel, we hebben de wedstrijd wel serieus benaderd, als een normale wedstrijd. Dit was wel onze laatste test richting die play-offs, een serieuze test. We zijn uiteindelijk alleen maar onderweg naar de wedstrijden die er echt om gaan.  Ik merk aan alles en iedereen dat we daar nu wel aan toe zijn."

 


Je hebt het over de laatste serieuze test richting de play-offs. Hoe zie je Jong PSV, de volgende tegenstander, dan in die aanloop?
"Tsja, de wedstrijd waarin we er echt moeten staan is die dinsdag erna. Maar ik heb geen idee. Je kan het van twee kanten benaderen. Je kan de spelers die wat minder in actie zijn gekomen de kans geven om minuten te maken. Zeker met oog op de kans dat ze in actie moeten komen tijdens die play-offs. Je kan ook spelers sparen die wat pijntjes hebben om dan dinsdag weer helemaal topfit klaar te zijn. Alles is mogelijk."


Op dat laatste, spelers sparen die een wat pijntjes hebben, gok jij zeker?
"Mwah, dat mag altijd. Hahaha."