support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 24-03-2024 23:29:00

o21 Divisie 2: ADO Den Haag terug op kop na gelijkspel bij Willem II


ADO Den Haag heroverde via een gelijkspel bij Willem II (2-2) de koppositie in Divisie 2. De uitslagen van de concurrentie waren van dien aard (Roda JC won met 5-3 van FC Dordrecht en NAC verloor met 4-1 bij sc Heerenveen), dat de formatie van trainer Ervin Lee op doelsaldo op de bovenste plaats terechtkwam.


tekst: Frans Leermakers    


Willem II, gastheer van de Hagenaars, bivakkeert in de onderste regionen, maar op het hobbelige veld van het Tilburgse sportpark Prinsenhoeve, was er van krachtsverschil niet echt sprake. Dit was al het geval bij de eerdere ontmoeting op 2 maart in Den Haag (0-0), ook in de eerste return van de voorjaarscompetitie deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder. Wel gebeurde er binnen de lijnen bij het soms door maartse buien (regen, hagel en natte sneeuw) geteisterde duel in Brabant meer dan enige weken geleden op De Aftrap.


Verschil
Het verschil was onder meer, dat er werd gescoord. Aanvankelijk bleek ADO Den Haag de bovenliggende partij. Het werd daarbij al vrij snel gesteund door de openingstreffer, die Finn de Bruin in de 21e minuut op zijn naam bracht. Hoewel hij de bal bij het aanspelen niet helemaal onder controle kon krijgen en deze daardoor niet de ideale eindbehandeling meegaf, ging zijn schuiver hobbelend toch langs de Tilburgse doelman Karst de Leeuw: 0-1.


Daarvoor had ADO Den Haag al perspectieven gecreëerd via een kopbal van Maikey Houwaart na een slimme stiftbal van Lloyd Hendriks, die vervolgens ook Elijah Velland op maat bediende. Willem II schiep zich mogelijkheden via snelle tegenstoten, maar liep zich na drie passes steeds vast in de Haagse defensie. Toch kwam Willem II drie minuten na de openingstreffer langszij. Balverlies aan de rand van het Haagse strafschopgebied kwam Sky Heesen duur te staan. Zico Jamai Soree strafte de vergissing van de jonge verdediger, die daarna overigens een puike partij speelde, meedogenloos af: 1-1.


Effectief
Vlak voor rust kwam Willem II op voorsprong. De Haagse keeper Thijmen de Koning wilde ver uit zijn doel komend een Tilburgse doorbraak over de rechtervlegel voorkomen. Hij kwam niet op tijd bij de bal en besloot terug te keren naar zijn doel. Intussen speelde Willem II de Haagse verdediging snel en effectief uit, waardoor Naim Matoeg de ruststand op 2-1 kon bepalen.


Met Calvin Gustina en Issac Dijkhuizen als invallers voor Devyn Payne en Lloyd Hendriks ging ADO Den Haag na rust op jacht naar de gelijkmaker. Elijah Velland testte eerst met een schot doelman Karst de Leeuw van Willem II op diens kwaliteiten. Aan de andere kant voorkwam Thijmen de Koning uitbreiding van de Brabantse voorsprong dankzij alert voetenwerk. In de 51e minuut bereidde Velland de verdiende Haagse gelijkmaker voor met een lange dribbel over de linkervleugel. Naar binnen zwenkend passte hij op de lopende Finn de Bruin, die vervolgens zijn tweede treffer op zijn naam bracht: 2-2.


Bij ADO Den Haag maakte Keanu Does als invaller voor Niels Noordhoek in de 61e minuut zijn rentree na een kniebandblessure, die hem ruim een halfjaar aan de kant hield. Weliswaar moest hij zijn eerste actie bekopen met een gele kaart, daarna voorkwam hij met ultieme krachtsinspanning via een sliding Tilburgs succes na balverlies van Kay van Houwelingen. In het restant van de wedstrijd was het voornamelijk ADO Den Haag, dat mogelijkheden creëerde voor de winnende goal. Joey Brandt vuurde tweemaal achtereen op de Tilburgse veste na een hoekschop van Ronny Boakye. Issac Dijkhuizen zag zijn kopbal, eveneens na een hoekschop van Boakye net langs de paal scheren. Hierdoor onderging de stand van 2-2 geen wijziging meer.


ADO Den Haag onder 21 heeft in het komende paasweekeinde geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 6 april wacht op De Aftrap de topper tegen medekoploper Roda JC (aanvang 15.00 uur).Opstellingen

Willem II o21:
Karst de Leeuw; Jayden Houtriet (65. Sem Morales), Pieter van Maarschalkerwaard (80. Emre Eksi), Per van Loon, Bas Pennock;  Ky-Mani van Gönter; Chip Engels; Per van Loon,  Zico Jaimai Soree, Rik van Weert, Naïm Matoeg.

ADO Den Haag o21:
Thijmen de Koning; Niels Noordhoek (61. Keanu Does), Sky Heesen, Devyn Payne (46. Calvin Gustina), Ronny Boakye; Joey Brandt, Kay van Houwelingen, Finn de Bruin; Lloyd Hendriks (46. Issac Dijkhuizen), Maikey Houwaart, Elijah Velland (64. Jaydavon Haas).