support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 31-05-2024 15:39:00

Mathijsen: Met nieuwe energie starten aan het nieuwe seizoen


Nadat technisch directeur Joris Mathijsen na de uitschakeling in de play-offs afgelopen zaterdag niet bereikbaar was voor de media, werd hij vandaag geinterviewd door de club (ADO tv) zelf.


Den Haag, Joris MathijsenHieronder volgt een korte samenvatting van het interview:

Mathijssen geeft aan erg teleurgesteld te zijn geweest na de met 7-1 verloren wedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior. Waarna het elke dag wat beter ging om de teleurstelling te verwerken. Er is afgelopen week een lunch ter afsluiting van het seizoen met spelers en trainers geweest. Na de teleurstelling verwerkt te hebben heeft hij nu weer de energie om uitgebreid te analyseren, te evalueren en vooruit te kijken.Volgens Mathijsen zijn er veel plussen en veel minnen als je het afgelopen seizoen terugkijkt.
Hij haalde Willem II en FC Groningen aan die ondanks die een minder begin, groeiden en direct promoveerden. Bij ADO was dat andersom. Na de winterstop ging het minder, maar er werd  keihard gewerkt ter voorbereiding van elke wedstrijd.Mathijsen die voor drie jaar getekend heeft vindt dat je een club niet in één jaar op kunt bouwen, daarom is trainer Darije Kalezic ook voor twee jaar vastgelegd. Mathijsen vindt dat er afgelopen seizoen veel is bereikt en vindt dat er duidelijk stappen zijn gemaakt.  Hij wil volgend seizoen gaan voor de eerste twee plekken op de ranglijst (red. die recht geven op directe promotie).


De komende weken zal geinventariseerd  gaan worden hoeveel spelers er gehaald zullen en kunnen worden. Dit moest even wachten totdat bekend was of de club al dan niet  zou promoveren. Om door te selecteren en het peil omhoog te brengen is er afscheid van sommige spelers genomen. Een aantal spelers heeft zelf aangegeven te vertrekken.
Er zijn gesprekken met keepers Tim Coremans, David van de Riet gaande. Met Ideho zijn er gesprekken gevoerd om zijn contract dat nog 1 jaar doorloopt voortijdig te verlengen. Hij heeft laten zien dat hij een enorm belangrijke speler is voor promotie.De huurlingen van afgelopen seizoen keren weer terug naar hun club, waaronder ook Ché, Koudossou, Veerman. Er was een (verplichte) optie tot koop bij promotie bij Vermaan. De komende weken wordt bekeken of 1 of meerdere van die spelers opnieuw gehuurd gaat worden.De aandeelhouder heeft mensen aangesteld die tussen de aandeelhouder en de club inzitten. De doelstelling is om een en ander verder te professionaliseren, daar is budget voor aldus de technisch directeur.
Om één van de  eerste twee plekken op de ranglijst te zullen gaan bekleden, moeten er meer stappen gemaakt worden. Ook de trainingslocatie van het eerste team die halverwege het nieuwe seizoen weer naar het Zuiderpark terugkeert hoort daarbij, volgens Mathijsen één van de belangrijkste stappen. Voor het Vrouwenelftal  zullen de faciliteiten ook  verbeterd worden, zij zullen qua in de loop der jaren ook een trainingslocatie in het Zuiderpark krijgen.


Het doel is nu om  een goede voorbereiding voor het nieuwe seizoen te bewerkstelligen en een beter op elkaar ingespeeld team samen te stellen. Topfit blijven is daarbij belangrijk, de blessurepreventie moet worden verbeterd, want het afgelopen seizoen waren cruciale spelers lang geblesseerd.

 


Bekijk het hele interview met Mathijsen op de officiele website van ADO Den Haag.