support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 07-07-2024 18:26:00

Kastaneer: Niemand heeft mij ooit gevraagd wat er is gebeurd rond PEC thuis


Geheel onverwachts stond de 28-jarige Gervane Kastaneer in de basis van ADO Den Haag o21. De voormalig Haagse spits heeft momenteel geen club, nadat zijn contract met het Spaanse CD Castellon is ontbonden.


Gervane Kastaneer was door ADO Den Haag aan het begin van seizoen 2013-2014  overgenomen van FC Dordrecht. De in Rotterdam geboren spits heeft sinds zijn vertrek bij ADO Den Haag een lange reeks van clubs gehad. Tijdens zijn verblijf bij ADO Den Haag werd Kastaneer al eens een half seizoen uitgeleend aan FC Eindhoven. Na zijn verblijf in Den Haag heeft de speler gespeeld voor FC Kaiserslautern, NAC Breda, Coventry City, Hearts, wederom Coventry, PEC Zwolle en als laatste CD Castellón.Vanaf seizoen 2019 komt Kastaneer tevens uit voor het nationale team van Curaçao. De laatste wedstrijd was op 6 juni in een thuisduel tegen Barbados. In de laatste minuut scoorde Kastaneer de 4-1 voor de ploeg Dick Advocaat en Giovanni Francken.Zaterdag deed hij mee met Onder 21 tegen FC Dordrecht o21. Voor Haaglanden Voetbal een mooie gelegenheid om bij te praten met de voormalige spits van ADO Den Haag.
Een wedstrijd tussen ADO Den Haag o21 en FC Dordrecht o21. Dat moet wel een aparte wedstrijd voor je zijn?
"Zeker, het is top om weer terug te komen op het oude nest. Dat het dan nog eens tegen FC Dordrecht is, maakt het compleet. Ik ben ooit begonnen in het betaalde voetbal in Dordrecht en ben daarna overgenomen door ADO Den Haag. Dat was is dan heel toevallig dat ik bij ADO mee kan trainen om weer fit te worden en dan meespelen tegen Dordt."Je laatste club was in Spanje bij Castellón?
"Dat klopt, de club waar Dick Schreuder trainer is. We zijn afgelopen seizoen kampioen geworden. Ik heb daar een leuk en leerzaam seizoen meegemaakt en nu ben ik weer naar een nieuwe club op zoek."Ik herinner mij jou als de speler die ondanks zijn transfer naar FC Kaiserslautern toch in die laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle mee wilde spelen? Je raakte in die wedstrijd geblesseerd aan je oog en dat heeft je, volgens mij, een misschien wel mooiere carrière gekost?
"Daar zit veel meer achter dan iedereen weet. Ik moet zeggen dat de verhalen mooier zijn gemaakt dan wat er daadwerkelijk is gebeurd. Ik heb nog nooit gesproken over die wedstrijd, maar niemand heeft mij ook gevraagd naar die wedstrijd. Er zit veel meer achter dan ooit naar buiten is gebracht. Ik wilde zelf niet spelen die wedstrijd, maar ik moest spelen! Laten we het daar maar ophouden. Het is al lang geleden en er zitten nu allemaal andere mensen binnen de club dan die er destijds zaten. Ik wilde zeker niet spelen, maar werd er toe gedwongen."Werd je dan gedwongen door de trainer of iemand anders (ADO had op dat moment geen Technisch Directeur of Manager – redactie)?
"Vanuit de club, door de mensen die er destijds zaten. De trainer (Zeljko Petrovic – redactie) en de mensen die daarboven zaten."Dan vind ik het toch knap dat je hier weer bent. Heb je geen rancuneuze gevoelens ten opzichte van de club?
"Nee joh, ADO is meer dan die mensen die er toen zaten. ADO is voor mij de club die mij de kans heeft gegeven om in het betaalde voetbal terecht te komen. Die mensen zijn allemaal passanten en zaten maximaal twee jaar bij de club. Maar de club blijft ADO Den Haag en daar hebben wij thuis altijd van gehouden."Je hebt nu met ADO o21 meegespeeld, wat zijn nu je plannen voor deze zomer?
"Ik moet afwachten wat er op mijn pad komt, welke club dat gaat worden. Het maakt mij niet uit waar die club vandaan komt, als ik maar weer kan spelen."Vond je het lekker om na Spanje weer even op een Nederlands veld weer een wedstrijd te spelen? Met het typische Nederlandse weer?
"Een wedstrijd spelen is altijd leuk, maar we hadden het er al over. Ik heb vandaag echt een Haags dagje, lekker vol in de wind en regen. Even lekker gaan op het veld, dat is uiteindelijk toch wel het mooiste."En dan ook nog eens scoren. Is dat voor jou als spits nog steeds het lekkerste?
"Natuurlijk, maar het team maakte het voor mij ook makkelijk om te scoren. Er zit best veel talent in dit team, waardoor het voor mij makkelijk werd gemaakt om te scoren."Voor ADO Den Haag o21 zit de zomertraining erop, ze beginnen pas op 22 juli weer. Wat ga jij de komende periode doen?
"Ik ga voor mijzelf trainen en dan zie ik het verder wel. Ik weet niet of ik bij een andere club kan aansluiten. Deze periode is via mijn zaakwaarnemer, Wesley Verhoek, geregeld. Het was natuurlijk super dat ik bij ADO Den Haag o21 kon aansluiten, maar ik moet het nu zelf oppakken en gaan trainen. Ik heb er geen problemen mee om voor mijzelf te trainen."