support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 16-05-2024 16:37:00

Jari Vlak: Blij dat we er stonden op het moment dat het moest


ADO Den Haag is de play-offs goed begonnen met een 2-3 overwinning in Doetinchem tegen De Graafschap. Diep in de blessuretijd viel de tweede goal van de Superboeren na een ongelukkige handsbal.


ADO Den Haag, Jari Vlaktekst: Glenn Duijzer


De wedstrijd werd dik twintig minuten onderbroken door een medische inzet op het vak van de Harde Kern van de Superboeren. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat de betreffende supporter bij kennis in het ziekenhuis is opgenomen. Hij wilde vooral het medische team en beide supportersgroepen bedanken voor hun steun.

Ondank de 1-0 achterstand in het begin van de wedstrijd, speelden de geelgroenen als herboren. Vol lef, inzet en strijd werd de achterstand omgezet in een 1-3 voorsprong, waarbij de Zebra’s nog blij mochten zijn.


Handsbal
In de laatste minuut van de extra speeltijd werd een ongelukkige handsbal van Amir Absalem door zowel arbiter Marc Nagtegaal als door VAR Jeroen Manschot met een strafschop bestraft.

Op het Haagse middenveld speelde Jari Vlak één van zijn beste wedstrijden in het Haagse shirt. Na afloopt sprak Haaglanden Voetbal met de in Volendam geboren speler.


Kijkend naar de laatste weken, dan werd iedereen positief verrast door het spel dat jullie lieten zien tegen De Graafschap.
"Dat klopt, het ging wat stroef de laatste tijd. Ik weet ook niet precies waar dat aan lag. Misschien toch het feit dat we al zes weken naar de play-offs konden toeleven. Dat we het misschien toch meer als oefenwedstrijden gingen zien. Misschien was dat het, maar dat zou ik ook niet echt weten. Ik ben blij dat we er stonden op het moment dat het moest."


Gaat het feit dat je al snel gekwalificeerd was voor die play-offs tussen de oren zitten?
"Dat mag eigenlijk niet en voor mijn gevoel hebben we er ook alles aan gedaan om het zo serieus mogelijk aan te vliegen. Ik weet niet of dat de reden zou kunnen zijn."


Ondanks een sterke start was het eerste schot van De Graafschap direct een treffer. Wat was je eerste gedachte op dat moment?
"Dat we vooral rustig moesten blijven. We hadden tot dat moment alleen maar balbezit gehad en zij hadden de bal nog geen viermaal naar elkaar kunnen overspelen. Hij schiet hem natuurlijk wel mooi binnen."


Voor rust komen jullie gelijk, maar in de tweede helft gebeurde er iets op de tribune. Had je dat gelijk door?
"We wisten wel dat er iets op de tribune aan de hand was, alleen wat het precies was werd ons niet verteld. Ik vond het wel logisch dat de scheidsrechter de wedstrijd dan stil legt. De onderbreking was niet in ons voordeel. We waren voor dat moment veel beter dan de thuisploeg. Maar nogmaals, heel begrijpelijk dat de wedstrijd werd stilgelegd. Het was voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaak."


Je geeft aan dat het niet in jullie voordeel was, maar na de onderbreking lopen jullie naar 1-3 weg?
"We pakten het gelijk weer goed op."

 

Vooraf denk je dat De Graafschap een zware tegenstander gaat worden, hadden jullie die gedachte ook?
"Natuurlijk, De Graafschap is gewoon een goede ploeg met een vol stadion die allemaal achter de ploeg staan. Het is altijd lastig op bezoek hier."


In hoeverre heeft dat invloed op jou, dit fanatieke publiek?
"Het heeft geen invloed op mij, ik vind het eigenlijk wel heel mooi. Lekkere sfeer met heel veel publiek. Ons uitvak zag er aan het begin van de wedstijd ook mooi uit met die vlaggen en rook."


Als je het over minpuntjes moet hebben in deze wedstrijd, was het dan die strafschop?
"Dat is zeker wel een minpuntje en ik denk trouwens ook dat het gewoon een overtreding op Absalem was. Hij hangt in de lucht en wordt hard in zijn rug geduwd, dan gaan je armen automatisch omhoog en daar komt de bal dan tegenaan. Ik had wel verwacht dat de VAR zou ingrijpen in dit geval."


En nu verder?
"Komende zaterdag gaan we de tweede wedstrijd tegen De Graafschap spelen. Ik denk nog helemaal niet aan de volgende ronde, die wedstrijd van zaterdag is veel belangrijker."