support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 30-04-2024 23:22:00

GUESS WHOS BACK: ADOSTATS.nl is weer online


Begin deze eeuw had de redactie van www.ADOfans.nl de wens, om als eerbetoon aan alle spelers die ooit het ADO-shirt droegen, een website te maken met daarin alle wedstrijden, spelersnamen, opstellingen, wissels, doelpuntenmakers etcetra, etcetera.


Na een lange voorbereiding zag die website in 2010 het levenslicht. Door omstandigheden is de website echter een tijd gesloten geweest. Het is echter zonde om deze mooie gegevens niet openbaar te maken. Daarom werd besloten de website: WWW.ADOSTATS.NL opnieuw beschikbaar te maken voor iedereen.
ADO Den Haag statistieken website

WAT STAAT ER OP DE WEBSITE ?
Op dit moment bevat de WWW.ADOSTATS.NL de gegevens van de 5025 wedstrijden die A.D.O./FC Den Haag /ADO Den Haag sinds haar oprichting in 1905 tegen 727 verschrillende tegenstanders heeft gespeeld. De namen van de 1063 spelers die ooit voor ADO/FC Den Haag/ADO Den Haag speelden, een basisplaats hadden, een doelpunt scoorden, gewisseld werden of een gele of rode kaart kregen staan allemaal op de website. Van de 55 trainers die bij ADO de leiding kregen, zijn alle wedstrijden geregistreerd.

Naast alle competitiewedstrijden die te vinden zijn op WWW.ADOSTATS.NL, zijn ook de gegevens van alle oefen-, beker- en Europacupwedstrijden terug te vinden. Tevens zijn de namen van de 380 stadions of sportterreinen waar de wedstrijden zijn gespeeld staan eveneens op de site.

Per seizoen zijn alle wedstrijden, uitslagen en eindstanden terug te vinden. Per wedstrijd zijn de opstellingen, doelpuntenmakers en eventuele wissels geregistreerd. Overzichten met statistieken per speler, per tegenstander, per seizoen en per scheidsrechter? Ze staan allemaal op WWW.ADOSTATS.NL! Waar mogelijk worden de gegevens met grafieken inzichtelijk gemaakt. Portretfoto's van spelers en trainers, nagenoeg alle teamfoto’s en afbeeldingen van meer dan 1300 wedstrijdkaartjes en de voorpagina's van ruim 1500 programmaboekjes, zijn ook op de website te vinden


HOE IS DE WEBSITE TOT STAND GEKOMEN?
De gegevens zijn verkregen door jarenlang onderzoek, dat uiteraard onverminderd doorgaat. Om de gegevens te verzamelen en deze in zoveel mogelijk verschillende bronnen – dubbel – op juistheid dubbel te controleren is er gebruik gemaakt van tientallen bronnen. Zowel binnenlandse als buitenlandse.

Daarvoor zijn er door de redactie van ADOfans.nl honderden uren in de Gemeentearchieven van Den Haag, Delft, Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Hilversum doorgebracht net als in Het Nationale Archief en De Koninklijke Bibliotheek. Heel bijzonder waren de interviews met oud-spelers. Hun privé plak- en fotoboeken bevatten soms zeer waardevolle informatie die er mede voor zorgde, dat we de historie van ADO/FC Den Haag/ADO Den Haag vaak tot in de kleinste details konden completeren.Daarnaast heeft een groot aantal supporters van zowel A.D.O./FC Den Haag/ADO Den Haag als van tegenstanders een bijdrage geleverd door hun persoonlijke plakboeken en aantekeningen beschikbaar te stellen. Archivarissen van clubs uit binnen- en buitenland waren ook meteen bereid medewerking te verlenen. Medewerkers van krantenarchieven uit bijvoorbeeld Oslo, Los Angeles en Sydney hebben voor ons soms heel kleine, maar oh zo belangrijke, details weten te vinden. Uiteraard zijn we al die mensen erg dankbaar.
ADO Den Haag statistieken wedstrijdkaartjes

IS DE WEBSITE COMPLEET?
Van de meeste wedstrijden en spelers hebben we de gegevens weten te achterhalen en we zijn continue bezig om gegevens toe te voegen. Desondanks is WWW.ADOSTATS.NL nog niet compleet. Hier en daar ontbreekt nog iets. Vooral van de competitie- en oefenwedstrijden uit de eerste 15 jaren van ADO's bestaan missen we nog gegevens. Maar ook uit recentere jaren ontbreken er nog details. Mocht iemand aanvullingen of correcties hebben, dan zouden we daar heel graag mee in contact willen komen.

We hopen daardoor het overzicht van de A.D.O. – wedstrijdenhistorie compleet te krijgen.


AANVULLINGEN ZIJN WELKOM
De redactie van ADOfans.nl hoopt dat de website www.adostats.nl een extra dimensie toevoegt aan de belevenis van de afgelopen 119 seizoenen. Hergebruik van de gegevens is natuurlijk toegestaan, maar daar dan wel met bronvermelding. Mochten er personen zijn die toevoegingen hebben, neem dan alstublieft contact met ons op via email adofans@hotmail.com

 

Klik HIER om naar de website ADOSTATS.NL te gaan