support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 28-05-2024 17:01:00

Finn de Bruin: Het eindresultaat is natuurlijk wel zuur


Ondanks de verrichtingen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam, werd ADO Den Haag kansloos uitgeschakeld voor promotie naar de Eredivisie in de return in Rotterdam. ADO Den Haag verloor met maar liefst 7-1 en daar was ook niets tegen in te brengen.


tekst: Glenn Duijzer


De Haagse aanhang mag blij zijn dat er tussen beide clubs niet dezelfde rivaliteit zit als tussen Celtic en The Rangers. Want toen op 27 augustus 2000 Celtic met 6-2 de concurrent oprolde werd er zelfs een video uitgebracht van deze wedstrijd. Demolition Derby was de naam en iedere Celtic-supporter weet direct welke wedstrijd er met Demolition Derby wordt bedoeld.


Behalve de selectie van ADO Den Haag liet ook een deel van de ‘supporters’ zich van de slechtste kant zien. De Haagse club zal vanuit Zeist een stevige boete ontvangen en vanuit Rotterdam een rekening voor de schade aan ‘plasticmat’.


Het was moeilijk om een speler in het geelgroen aan te wijzen, die zich aan de malaise kon onttrekken. Je komt dan al snel uit bij de invallers Malik Sellouki, Amir Absalem of Finn de Bruin. Spelers die het in ieder wel probeerden, maar ondersneeuwden met de rest van de ploeg.


Daarom koos Haaglanden Voetbal voor Finn de Bruin, de jonge middenvelder, die dit seizoen zijn debuut maakte en die voorlopig nog bij de club is te bewonderen.Wat moet je over zo’n wedstrijd nog zeggen?
"Ik zou het eigenlijk niet weten, als ik heel eerlijk ben. Een heel teleurstellend einde van het seizoen en ik weet dat we het allemaal anders hadden willen zien."


Je mag dan na een uur nog invallen. Met welk idee of gevoel stap je dat veld op bij een 5-1 achterstand?
"Ik ben gewoon blij met elke minuut die ik mag spelen, ook al staan we achter. Maar op een moment met 5-1 achter te mogen invallen, maakt het wel lastiger. Ik heb zeker mijn best gedaan en ben blij met de minuten die ik heb mogen maken. Het eindresultaat is natuurlijk wel heel zuur."


Wat vind je hiervan als Haagse jongen?
"Dat doet veel pijn, het doet heel veel pijn. Niemand had het zo gewild. Zeker omdat ik uit Den Haag kom, weet ik hoeveel dit doet met de supporters. Dan is het zuur dat het seizoen zo moet eindigen."


Wat vond je van de actie en het spandoek van de supporters? Laten we het niet over het vuurwerk hebben, want dat is niet goed te praten.
,,Nee, ik heb dat spandoek niet gezien. Ik hou mij daar ook niet mee bezig.’’


De wedstrijd wordt vlak voor rust onderbroken. Wat vind jij daar als speler van?
"Ik vind dat een slechte zaak. Je zit dan toch weer langer in de kleedkamer, terwijl je wilt spelen. Dan wordt het ook nog eens steeds langer uitgesteld. Je gaat al niet met een fijn gevoel richting kleedkamer, omdat je op dat moment al achter staat. Je wil die wedstrijd uitspelen en proberen om te draaien en dan moet je wachten. Dat maakt het allemaal er niet beter op."


Hoe ziet deze week er nu uit? Verder met trainen of is het seizoen klaar?
"Dat zou ik niet weten, wij hebben er zelf nog geen duidelijkheid over gehad. Het is voor ons nu even afwachten. Op dit moment weten wij net zoveel als jullie weten."


Ga je de komende dagen nog een belletje doen naar Ervin Lee? Om het seizoen voor jezelf toch nog goed af te sluiten?
"De kampioenswedstrijd tegen NAC? Tsja, ik zal eerlijk zijn. Ik ben nu (vlak na de wedstrijd tegen Excelsior – red.) niet in de stemming maar begin van de week denk ik er misschien anders over. Lekker een balletje trappen. Ik kan hem altijd bellen."