support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 23-05-2024 13:51:00

Ervin Lee: We vergaten te voetballen met lef en durf tegen sc Heerenveen


Voor ADO Den Haag o21 zit het seizoen er bijna op. Er staat nog *e*en wedstrijd op het programma en dat is op 1 juni de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Niet zomaar een wedstrijd, maar een heuse kampioenswedstrijd.


tekst: Glenn Duijzer   Beide ploegen zijn al gepromoveerd, waarmee voor beide teams de doelstelling is bereikt. Het toetje zou dus het kampioenschap zijn. ADO Den Haag o21 staat daarin twee punten voor op NAC Breda o21. Voor de thuisploeg volstaat alleen een overwinning. De Haagse ploeg heeft bij een gelijkspel ook genoeg om de titel binnen te slepen. Een terugblik op de laatste wedstrijden met trainer Ervin Lee en een schuin oog naar de beslissende wedstrijd.sc Heerenveen was een ‘vervelende’ tegenstander.
"Ik vond dat niet. Het was een tegenstander waartegen we lekker hadden kunnen voetballen. Dat hebben we nagelaten en dat kan gewoon niet."Zullen dat dan de zenuwen zijn geweest?
"Ik weet niet of dat de zenuwen waren, ik denk durf en lef om te willen voetballen. Dat deden we niet, dat deden we te weinig. sc Heerenveen was een tegenstander om tegen te voetballen. Dan moet je gewoon de keeper erbij betrekken en dan speel je ze met 3 tegen 2 uit. Of je gebruikt een middenvelder erbij om het voordeel te houden. Blijven ze dan druk zetten, dan neem je nog een middenvelder erbij om 5 tegen 4 te spelen. Hiermee creëer je ruimte achter de middenvelders. Dan moet je durven te voetballen. Dat miste ik. Terwijl we juist een ploeg hebben die goed vanuit achteren kan voetballen. Onze jongens raken niet in paniek. Nu leek het alsof we een ploeg hadden die de bal naar voren rost als we een doeltrap krijgen. Dat zijn we helemaal niet."Was het dan die snelle treffer van Enoch George die verlammend werkte?
"Het is natuurlijk wel fijn dat hij die treffer maakte, maar hij weet zelf ook dat hij er nog wel drie of vier had kunnen maken. Maar het is fijner als je met een 1-0 voorsprong de wedstrijd vervolgt, dan als het lang 0-0 blijft. Dan blijf je maar bezig om die goal te maken. Ik vond het dus wel fijn dat we snel scoorden."Is de doelstelling bereikt met promotie?
"Promotie was de doelstelling, dus die is bereikt. Nu kunnen we ons nog eens extra belonen met een kampioenschap. Dan moeten we wel beter spelen dan tegen sc Heerenveen."Een directe kampioenswedstrijd op de laatste speeldag is wel een mooi einde van het seizoen. Of had je hem liever thuis gespeeld?
"Dat is zeker een mooi einde. Maar we hebben zowel uit- als ook thuiswedstijden gewonnen dus dat deze wedstrijd uit is, zou niet mogen uitmaken."

 


Was jij verrast met de 1-4 overwinning van NAC Breda vorige week op bezoek bij FC Volendam?
"Jazeker, ik had die wedstrijd daarvoor nog met de trainer van Volendam gesproken dat we samen zouden promoveren. Dat vond hij goed, dus hij ging er ook vanuit dat die thuiswedstrijd gewonnen zou worden. Ik weet niet of NAC Breda nou zo goed speelde of dat FC Volendam een off-day had, maar 1-4 is een grote uitslag."Dan naar de wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise. Vond je 2-2 een terechte uitslag?
"Ik vond dat USG minder kansen heeft gehad dan wij. Ze waren wel veel meer in balbezit, maar de echte grote kansen in de wedstrijd waren allemaal voor ons. Dat het uiteindelijk nog 2-2 wordt, kan gebeuren. Maar ik denk dat we een licht overwicht hadden op het gebied van kansen."Komend weekend zijn jullie vrij?
"Dat klopt, dan gaan we niets doen. Komende maandag gaan we ons weer richten op NAC uit."Jullie sluiten het seizoen af na de wedstrijd tegen NAC?
"Volgens mij is het al bekend dat de spelers vrij zijn na de wedstrijd tegen NAC Breda. Vanaf 2 of 3 juni gaat de vakantie in. Ik wil dus komende week nog iets doen met de groep voor de jongens die uitstromen en natuurlijk voor het behaalde resultaat in de voorjaarscompetitie. Dat moeten we ook nog vieren. Dat moet ingepland worden."