support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 07-03-2024 16:59:00

Ervin Lee trainer ADO o21: Zeer tactische wedstrijd tegen Willem II


Afgelopen zaterdag trof ADO Den Haag o21 een tegenstander, die misschien wel gelijkwaardig was. Willem II o21 bestreed de Haagse ploeg op dezelfde manier waarop de geelgroenen speelden.


Beide ploegen probeerden als eerste het spel van de tegenstander te neutraliseren om daarna pas aan het eigen spel te denken.Hierdoor ontstond er een tactische wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer saai leek. Beide ploegen eindigden zoals ze begonnen waren, met 0-0.

 

tekst: Glenn Duijzer 


Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met trainer Ervin Lee (foto) van ADO Den haag o21.


Is de 0-0 de enige terechte uitslag van deze wedstrijd?
"Dat denk ik wel. De wedstrijd zat zo op slot. Dan had ik toch ook wel het idee dat er aan beide kanten wel een treffer kon vallen, maar ik denk dat 0-0 wel een terechte uitslag is. Je hoopt natuurlijk altijd dat we nog uit een standaardsituatie een treffer konden maken."


Als er een treffer was gevallen, op welk moment van de wedstrijd dan ook. Dan was dat ook direct de eindstand?
"Dat denk ik ook. Als Willem II die treffer had gemaakt, hadden wij hem ook verloren. Hadden wij hem gescoord, hadden zij ook niet teruggekomen. Daar ben ik 100% zeker van. Die goal viel niet, dan moet je genoegen nemen met een punt."


Ik had niet de indruk dat één van beide ploegen genoegen nam met slechts één punt.
"Je gaat als voetballer altijd voor de winst. Je doet er alles aan om toch de wedstrijd te winnen. Ik ben ook blij dat wij tot aan die blessuretijd voor de winst zijn gegaan. De ene keer kan dat goed vallen en de andere keer niet. Nu ging de inzet van Kaj van Houwelingen net naast de paal in die blessuretijd."


Alles kruipt in de stand nu wel dicht op elkaar.
"We staan nog steeds bovenaan. Volgende week spelen we uit tegen FC Dordrecht o21 en daar moeten we gewoon van winnen."


De spelers die vanuit de selectie meespelen, hebben niet altijd een toegevoegde waarde. Hoe kijk jij daar tegenaan?
"Ik ben zeker blij met de spelers die van de selectie komen. Die doen hun best, maar de ene keer zitten ze beter in de wedstrijd dan een andere keer. Gylermo Siereveld speelde een sterke wedstrijd. Sacha Komljenovic en Rafael Struick hadden wisselende momenten. Dat doen ze niet met opzet. Deze jongens zweven een beetje tussen beide teams. Dat is het lot van een speler, die niet veel in het eerst in actie komt. Die moeten toch aan hun minuten komen en spelen dan mee in ADO o21. Meestal wordt daarbij aangegeven hoeveel minuten ze mee moeten spelen, maar nu was dat niet. Tegen Willem II o21 was dat niet het geval en kon ik bepalen wanneer en of ze gewisseld werden."


Ik verwacht komende wedstrijd tegen FC Dordrecht o21 dat er geen enkele speler bij zal zijn die vrijdag bij de selectie zit. Tegen de tijd dat ze terug zijn uit Kerkrade, vertrekt de bus van jullie.
"Dan moeten we het doen met de spelers die je normaal hebt. Dan ben ik ook meer dan tevreden. Daar hebben we het tegen Roda JC ook mee gedaan. Ik verwacht dat Finn de Bruin wel met ons meegaat. Finn had het in de wedstrijd tegen Willem II ook iets moeilijker dan de wedstrijden daarvoor. Dat kan altijd gebeuren. Je hebt met een andere tegenstander te maken. Deze was iets moelijker dan die van een week eerder. Persoonlijk vind ik Willem II een betere ploeg dan Roda JC of SC Heerenveen, waarvan we hebben verloren. Deze ploeg wilde gewoon voetballen. Dat wisten we vooraf al, want dat bleek uit de beelden die we van deze ploeg hadden."


Daar zijn ze dan niet echt aan toegekomen?
"We zijn beide met elkaar bezig. We proberen beide het spel van de tegenstander te ontregelen. Dat is aan beide kanten gelukt en dan krijg je een 0-0 wedstrijd. Het was een wedstrijd met weinig kansen en dan wil je winnen, dan moet je die kans wel benutten. We hebben beide goed verdedigd in deze wedstrijd."


Haal je daar dan de pluspunten uit, na deze wedstrijd?
"Ja, ik denk dat je altijd de pluspunten uit een wedstrijd moet halen. Dat we goed hebben verdedigd, we hebben weinig weggegeven. In sommige fases van de wedstrijd waren we wat slordig. De passing was niet goed, niet de juiste snelheid of richting. Dat zijn de kleine details die nog verbeterd moeten worden. Dat was aan beide kanten zo, want bij Willem II ging ook niet alles goed. Daaraan zag je ook dat ze niet aan hun vertrouwde spel toekwamen. Het was een tactisch gelijkspel in een tactische wedstrijd."