support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 16-05-2024 16:10:00

Ervin Lee (ADO Den Haag o21): Zaterdag alleen naar ons resultaat kijken


Afgelopen zaterdag was de eerste kans voor ADO Den Haag o21 om te promoveren naar Divisie 1. Helaas ging de thuiswedstrijd tegen FC Volendam o21 met 0-2 verloren. Ondanks de teleurstelling van de nederlaag heeft de ploeg van trainer Ervin Lee (foto) alles nog in eigen hand.


tekst: Glenn Duijzer   


De komende weken staan er twee wedstrijden op het programma, waarbij één winstpartij genoeg is voor de promotie.

We praten met trainer Ervin Lee na over de wedstrijd tegen FC Volendam o21 en blikken een klein beetje vooruit naar komend weekend.


Kunnen we spreken van een teleurstellend resultaat?
"Het resultaat was zeker teleurstellend. Ik had op een ander resultaat gehoopt. Maar FC Volendam was gewoon beter dan ons. We hebben de eerste kans om te promoveren verspeeld. Komende zaterdag hebben we tegen SC Heerenveen o21 de tweede kans om te promoveren. We hebben in principe daarna nog een kans door bij NAC o21 uit te winnen, maar ik hoop dat we komend weekend de promotie veilig te stellen."


Door de overwinning van FC Volendam doet die ploeg weer volledig mee in de strijd om de promotie. Roda JC lijkt te zijn afgevallen.
"En dan is het komend weekend ook nog eens Volendam thuis tegen NAC. Als Volendam die wedstrijd wint, zou dat ons goed uitkomen. Ik weet niet of een gelijkspel gunstiger zou zijn. Als NAC niet wint, komt het ons goed uit. Maar we moeten naar onszelf kijken. We moeten van Heerenveen thuis winnen. Dat wordt ook een taaie klus, want die ploeg strijdt weer tegen degradatie. Dat gaat spannend worden. Ik ben er tijdens de nabespreking nog wel even ingegaan wat er allemaal fout ging tegen FC Volendam, maar ik kan die wedstrijd niet meer terugdraaien en we kunnen beter vooruitkijken. Ik heb de spelers op maandag ook nog geen beelden laten zien. Misschien dat ik dat later nog wel ga doen en dan vooral wat er aanvallend misschien beter had moeten gebeuren. Maar het is beter als we die wedstrijd tegen FC Volendam vergeten en ons volledig gaan richten op Heerenveen. Dan hebben we weer een kans om te promoveren."


Terugkijken heeft geen zin. Ik zag dat FC Volendam ook een viertal spelers in de basis had staan die in 2002 waren geboren.
"Dat hoorde ik ook. Volendam was duidelijk op volle oorlogssterkte. Als je kijkt hoe die wedstrijd dan verloopt, we staan in de rust nog gelijk. Dat was ook terecht, we waren gelijkwaardig in de eerste helft. Een tweetal onoplettendheden zorgen ervoor dat we na rust twee goals tegen krijgen. Zoveel kansen heeft FC Volendam niet gehad."


Het was ook meer een typische 0-0 wedstrijd.
"Zeker. Ik heb een aantal jongens gesproken en die gaven aan dat FC Volendam wel heel veel balbezit had. Maar dat hadden we van tevoren ook aangegeven, FC Volendam is een goed voetballende ploeg die van achteruit willen opbouwen. Ze zullen weinig lange ballen spelen, hoewel dat later in de wedstrijd wel gebeurde, maar ze hadden dan ook een fysiek sterke spits staan. Wij waren in aanvallend opzicht niet sterk genoeg. Die kansen van Elijah Velland moet erin. Dan wordt het een heel andere wedstrijd. Die eerste, voor de keeper, die moet hij gewoon maken. Dat weet hij zelf ook wel, ik heb daar dus ook niet op aangesproken. Hij was teleurgesteld, omdat hij werd gewisseld. Ik heb hem uitgelegd waarom ik dat heb gedaan en dan is het klaar. Heerenveen staat voor de deur. Hij heeft deze week weer goed getraind."


Je voerde tweemaal een dubbele wissel door, ik neem aan dat je iets wilde forceren?
"Ik wilde meer stootkracht naar voren hebben, daarom wisselde ik ook. Maar dat pakte anders uit. De ene keer gaat het goed en nu ging het wat minder goed. Dat is gewoon vervelend. Het is nu de bedoeling dat we Heerenveen winnen en dan zijn we gepromoveerd!"


Was er soms sprake van spanning bij de spelers?
"Dat vroeg ik mij ook af. Ik heb het de jongens wel gevraagd of er iets aan de hand was? Was het te warm? Waren we overspannen? Dat vonden ze zelf niet, ook niet qua hitte. Ik heb die jongens allemaal een bidon gegeven die ze langs het veld neer konden leggen, zodat ze tussendoor konden drinken. De spelers wilden geen drinkpauze."


Was er bij jou sprake van spanning?
"Bij mij zit er bij elke wedstrijd spanning, of het nu een competitie of oefenwedstrijd bij de o21 betreft. Ik heb altijd spanning, maar goede spanning. Je hoopt natuurlijk dat snel die 1-0 valt, want dan gaat er bij mij wat spanning af, maar die viel niet. Dan houd ik wel die spanning of we geen tegentreffer incasseren. Toen die viel was er nog geen paniek, maar na die 0-2 is het wel iets van berusting en jammer. Toen viel Sacha Komljenovic in de laatste tien minuten nog geblesseerd uit en waren er geen wisselmogelijkheden meer."


Misschien had hij beter naar zijn hoofd moeten grijpen? Dan had je misschien toch nog een keer kunnen wisselen?
"Ja, misschien was dat wel beter geweest, maar ja dat is achteraf denken. Daar kunnen we nu niets meer aan doen. Sacha is maandag gewoon aanwezig geweest op de trainingen. Hij is er komende zaterdag weer bij."