support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 11-03-2024 11:06:00

Derijck:Ik denk dat we op alle manieren gevaarlijk kunnen zijn met deze selectie


Het is snel gegaan met de Belgische verdediger Timothy Derijck na zijn terugkeer naar Den Haag.


ADO Den Haag, Timothy DerijckEr zijn vijf wedstrijden gespeeld en na vijf minuutjes in de eerste wedstrijd tegen FC Den Bosch en 45 in het tweede duel tegen Willem II, staat de 36-jarige Belg de laatste drie wedstrijden in de basis.


tekst: Glenn Duijzer


In deze 320 minuten heeft Derijck ook al tweemaal het doel getroffen voor de geel-groenen. In zijn voorgaande twee periodes bij ADO Den Haag scoorde hij niet meer dan driemaal in een seizoen. Wie Derijck ziet spelen zal geen moment het idee hebben dat we hier te maken hebben met een speler die aan het afbouwen is. Integendeel, Derijck is overal in de Haagse verdediging te vinden. Voor de oudere supporters onder de club is de vergelijking met Heini Otto wel makkelijk te maken. Na afloop van het gelijke spel in Kerkrade sprak Haalglanden Voetbal met de Belgische verdediger.


Je rent en vliegt nog over het veld als een jonge hond, terwijl je toch al 36-jaar bent.
"Ik voel mij de laatste jaren ook echt zo. Ik verteer alles ook beter, ik sla geen training meer over. Heeft dat met je persoonlijke verzorging te maken, heeft het met het spelplezier te maken of is het toch iets anders? Feit is dat ik nog altijd heel graag voetbal en dat heeft zijn uitstraling op het veld. Het gaat al heel snel goed. Ik ben goed in de groep opgenomen en dat wilde ik ook heel graag. Dat was natuurlijk wel een vereiste, omdat ik heel belangrijk wilde worden voor de groep. Dan is het extra mooi dat ik in de afgelopen weken al belangrijk heb kunnen zijn om het team en de club te helpen."


Het kan niet anders dan dat je leeft om te voetballen?
"Ja, dat klopt. Het is misschien een cliché, maar het werkt. Het is niet zomaar iets dat ik op mijn leeftijd nog steeds op niveau mag blijven presteren. Natuurlijk zijn er ook dagen bij tijdens de training waarbij ik denk, waar doe ik het nog voor? Maar zo dacht ik ook wel eens op 26-jarige leeftijd. Maar vooralsnog voel ik mij nog goed."


Vanaf de perstribune net onder het dak in Kerkrade, kon ik wel zien dat Timothy 36 jaar is..
"Die kale plek op mijn hoofd is de laatste jaren wel steeds erger geworden! Robbie (Ravestein) zegt steeds dat ik hetzelfde kapsel als hem moet nemen, gewoon alles eraf. Maar dat krijg ik er thuis bij mijn vrouw echt niet door. Dus die laatste haartjes die ik nog heb, laat ik nog even staan."


Had je verwacht al zo snel in actie te komen, nadat je bij ADO had getekend? Ik neem aan dat je geen spelgarantie hebt gekregen.
"Nee, die heb ik zeker niet gekregen. Logisch ook, want op dat moment speelde het team gewoon goed. De eerste wedstrijd was tegen FC Den Bosch en die werd met 3-0 gewonnen. Dan is er totaal geen indicatie om iets te veranderen of te rouleren. Toen was die wedstrijd tegen Willem II en daar viel ik in de rust in. In het kader van de integratie was dat mooi meegenomen. En wat zeker helpt is dat ik dan ook nog scoor. Alles verliep de tweede helft ook goed. Vanaf die wedstrijd had ik het geluk dat ik goed herstel van de wedstrijden, waardoor ik ook op dat niveau kon blijven spelen."


ADO Den Haag, Timothy DerijckJe hebt de afgelopen weken zelfs tweemaal gescoord. Volgens de statistieken, kwam je hiervoor niet verder dan drie treffers in een heel seizoen.
"Dat heeft ook een beetje met geluk te maken. We hebben een team met heel veel kracht in de standaardsituaties. Dat hebben we tegen veel teams al laten zien. Je moet wel geluk hebben dat je op de juiste plaats staat. Maar we trainen ook heel veel om in die situaties kansen te benutten."


In hoeverre is het voor jou goed om een Belgische speler naast je te hebben staan?
"Dat is zeker goed. Het voelt ook allemaal heel natuurlijk aan met Matteo Waem, terwijl we pas een maand samenspelen. Ik denk dat het ook goed zichtbaar is. Natuurlijk zijn er momenten in een wedstrijd, waarbij we elkaar beter hadden kunnen helpen, maar dat is bij iedereen zo. Het is gewoon heel fijn om met hem samen te spelen."


Een gelijkspel tegen Roda JC en winst van FC Groningen, FC Dordrecht en De Graafschap. Haken we af in de strijd voor de tweede plaats?
"Nee, natuurlijk niet. Ik denk dat we goed bezig zijn als je uit bij Roda JC gelijkspeelt. We hebben moeilijke momenten gehad, maar Roda JC speelt goed voetbal met een bepaald idee erachter. Daar hadden we voor de rust iets meer problemen mee dan na de rust. In de tweede helft hebben we het beter opgelost. En we hebben met de kansen die we kregen ook tweemaal via Veerman gescoord."


Je geeft aan dat je Roda vóór de rust sterk vond. Ik had meer het idee dat ze pas sterk werden na de 1-0 en dat hield bij de 1-1 weer op.
"Ik vond dat we voor de rust iets te snel balverlies hadden. Het was de lange bal vanuit de keeper en die tweede bal viel niet goed. Die was meer voor Roda. Dan krijg je het gevoel dat je het evenwicht verliest. Dat is niet in procenten uit te drukken, maar je voelt dat je de grip gaat verliezen. Maar je hebt wel gelijk dat Roda na de gelijkmaker dacht: ‘Oei, ADO kan ook goed voetballen. We gaan het moeilijker krijgen dan we dachten.’ Na rust hebben we alles beter neergezet en Roda heeft slechts eenmaal op de goal geschoten. Dat was dat fantastische afstandsschot waaruit ze 2-1 maken."


Je zegt dat de spelers pas na de 1-1 doorhadden dat ADO ook kon voetballen. Maar bij iedere Haagse aanval werd het wel stil op de tribune. Alsof er bij de supporters toch een soort ontzag was voor ADO Den Haag.
"Dat zal ook wel zo zijn. Wij hebben natuurlijk spelers met specifieke kwaliteiten. Zowel aan de zijkant als in de as. Veerman maakt tegen Roda twee treffers, andere spelers zijn weer belangrijker in andere wedstrijden. Er is voor ons altijd wel iets te halen. Nu was het tweemaal via Veerman, andere keren is dat via de standaardsituaties. Ik denk dat we op alle punten gevaarlijk kunnen zijn met dit team."


Je hebt twee dagen om te herstellen en dan staat FC Dordrecht op het programma.
"Dat is toch het mooiste wat er is. Dat vind ik tenminste wel. De club heeft alles goed geregeld, want we blijven in de buurt van Kerkrade slapen en doen morgen een uitlooptraining. Dan gaan we rustig richting Den Haag, het blijft nog altijd bijna drie uur rijden. Op zondag hebben we nog een lichte training en maandag de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Daarna spelen we ook weer snel tegen Telstar. Dat is toch mooi, daarvoor ben je voetballer geworden."


Dus ondanks je 36 jaar, kijk jij nog steeds naar de volgende wedstrijd uit?
"Absoluut, ik had net zo goed bij Zulte Waregem kunnen blijven, maar daar zat ik dit seizoen op de bank. Ik ben voetballer en wil dus voetballen, wedstrijden spelen."


Als een andere club voor je was gekomen, had je dan ook je contract ingeleverd?
"ADO Den Haag heeft voor mij een speciaal plekje. We hebben slechts eenmaal met elkaar gesproken en binnen twee dagen was alles geregeld en heb ik getekend. Normaal duurt dat minimaal een week als je met elkaar begint te praten. Maar nu was het gevoel direct goed en dan moet je van beide kanten niet twijfelen en moet je het gewoon doen. Het gevoel dat we elkaar nodig hebben, hebben we ook van beide kanten laten zien."