support Casper
 
volg adofans.nl op ....
social media links volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 EXC 19 12 4 3 40
2 VOL 19 11 4 4 37
3 DOR 19 10 5 4 35
4 EMM 19 9 5 5 32
5 CAM 19 10 2 7 32
6 GRA 19 9 5 5 32
7 HEL 19 9 4 6 31
8 DBO 19 8 6 5 30
9 RJC 19 8 6 5 30
10 ADO 19 7 7 5 28
11 TEL 19 6 8 5 26
12 EIN 19 7 4 8 25
13 TOP 19 5 7 7 22
14 MVV 19 4 8 7 20
15 JAZ 19 5 4 10 19
16 JAJ 19 4 6 9 18
17 JPS 19 5 3 11 18
18 VVV 19 4 3 12 15
19 JUT 19 1 6 12 9
20 VIT 19 4 7 8 -8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 08-11-2024 13:12:00

Cultspits Remco Torken op zijn plek in visindustrie


"Mijn sollicitatie-gesprek vond plaats bij McDonald's"


tekst: Sander Berends

Remko Torken in 2011 als toeschouwer bij Loosduinen ADO Den Haag 2


Volgens FC Den Haag-voorzitter Dé Stoop zou hij als verdediger beter worden dan Ronald Koeman. Remco Torken debuteerde onder Co Adriaanse als aanvaller en groeide uit tot cultheld. Een status die hij in zijn carrière doortrok bij drie clubs in de Eerste Divisie en in België, Spanje en China. De 52-jarige Hagenaar werkt inmiddels al acht jaar in de vissector. Tegenwoordig als voorman en in noodgevallen als fileerder. "Eigenlijk ben ik niet zo’n viseter."


Elke nacht gaat de wekker om half vier. Een halfuur later opent Remco Torken de deur bij Seafood Centre in Scheveningen, waar hij via een robuust trappenhuis zijn pc bereikt. Samen met een collega worden de orders die zijn klaargezet voor die dag bekeken. "We hebben veel klanten in diverse sectoren", zegt Torken in ELF Voetbal nummer 11, de extra dikke Na(ast) de Bal Special over Carrièreswitches die afgelopen maand is verschenen. Een editie die gemakkelijk via deze link te bestellen is.



Digitaal
Nadat lijsten met soorten en aantallen zijn samengesteld, start vanaf half zeven de inkoop, vervolgt Torken. "Vroeger moest je naar de afslag en keek je naar de klok totdat de prijs de juiste was. Nu gaat alles digitaal. Joep, een van de twee eigenaren, zit klaar achter vier, vijf computers om de juiste hoeveelheden in te kopen. Richting de winter wordt er minder gevangen. Dan is de prijs hoger."


Torken wijst naar de overkant. "Daar is de afslag gevestigd. De gekochte vis kan direct hierheen worden gereden. Dan is het fileren, alles in kratten op pallets klaarzetten en dan moeten onze busjes zo snel mogelijk uitrijden. Vanmorgen waren door ziekte twee fileerders afwezig. Er moesten toch vier pallets, met 27 dozen per pallet, worden gesneden. Toen heb ik het mes weer een paar uur ter hand genomen. Deze keer zestig kilo pietermannen. Altijd uitkijken voor de stekels. Als je daarin grijpt, voel je twee, drie dagen lang een tintelend gevoel in je hand. Ik weet gelukkig waar de stekels zitten: achter de kieuwen en op de kop. Ik pak zo’n pieterman achter de kop vast, snijd hem open bij zijn ogen en dan naar de staart toe. Na het fileren hield ik dertig tot 35 kilo over."
Verhuizing


In de productieruimte op de begane grond volgt een demonstratie met makreel. Op de grond veel ijs en plastic bakken. In de hoek staat een weegschaal waar elke gevulde krat voorbijkomt voordat die de koude ruimte verlaat. "Elke dag is het afwachten wat er besteld wordt. Heeft een bekend visrestaurant zeebaars als actie op de menukaart, dan staan we dat hier te fileren. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar dit pand. We zaten eerst aan de andere kant van de haven in een gehuurd pand. Dit is van ons en nieuw gebouwd."



Sushibedrijf
Zoontje Skyler vierde op 24 oktober zijn eerste verjaardag. "Skyler kan bijna lopen. Hoe hij is? Ondeugend", zegt Torken terwijl hij een foto toont. "Ik ken mijn vrouw via mijn werk. Bij mijn vorige baan bracht ik als chauffeur vis rond en zij werkt hier om de hoek bij een sushibedrijf. We raakten aan de praat en van het een komt het ander."



In het artikel vertelt Remco Torken uitgebreid hoe hij bij zijn huidige werkgever terecht is gekomen, maar natuurlijk ook uitgebreid over zijn voetbalcarrière. Hoe hij als jeugdspeler bij FC Den Haag terechtkwam, het kerstboomsysteem van Co Adriaanse, zijn debuut tegen Feyenoord, de Chicken Tonight-hype bij TOP Oss, dagelijkse ritten naar Venlo, zijn transfer naar België, welke bekende spits hem bij Lokeren dwarszat, zijn Spaanse avontuur, zijn periode in China en de reden waarom hij bij Helmond Sport stopte. En over zijn huidige werk als hoofdtrainer van Blauw-Zwart uit Wassenaar.