support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 19-02-2024 13:39:00

Asante: Slap beginnen, meer heb ik niet te zeggen, te slap beginnen


Koploper Willem II heeft de directe aanval van ADO Den Haag op de koppositie van de Keuken Kampioen Divisie afgelopen vrijdagavond met 2-1 afgeslagen en daarmee haar positie ten opzichte van de Hagenaars verstevigd. Ondanks de nederlaag was ADO Den Haag zeker niet kansloos in Tilburg.


ADO Den Haag, Tyrese Asantetekst: Glenn Duijzer


Ondanks een snelle 2-0 achterstand bleef ADO Den Haag het eigen spelletje spelen en creëerde daarmee ook genoeg kansen om terug in de wedstrijd te komen. Waren de Tilburgers voor rust iets feller, na de rust mochten ze blij zijn dat ADO Den Haag slechts eenmaal scoorde. In de Haagse verdediging stond Tyrese Asante in het centrum zijn mannetje en na rust ging hij als rechtervleugelverdediger aan de gang na de entree van Timothy Derijck.

Na afloop van die wedstrijd sprak Haaglanden Voetbal met de Haagse verdediger.


Tsja, wat zou jij als verslaggever nu vragen aan een ADO Den Haag-speler na deze wedstrijd?
"De standaard vragen denk ik. Hoe kan het dat jullie hebben verloren?"


Geef er dan direct zelf maar antwoord op.
"Slap beginnen! Meer heb ik niet te zeggen, slap beginnen."


Daar ben ik het niet helemaal met je eens. Jullie begonnen sterk aan de wedstrijd, maar het was de eerste de beste tegenaanval die gelijk een treffer opleverde.
"Het waren gewoon persoonlijke fouten. Persoonlijke afspraken die niet worden nagekomen. We speelden niet tegen de nummer twintig van de ranglijst, maar tegen de koploper. Als je dan je taken niet uitvoert of je maakt fouten, dan sta je zo 2-0 achter na een kwartier. Ik denk dat we verder niet zoveel hebben weggegeven en het merendeel van de wedstrijd op hun helft hebben gespeeld. We hebben kansen gecreëerd. We mogen hier eigenlijk niet verliezen. We wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was. Als je dan op deze manier begint, dan roep je het over jezelf af."


Is dat een onbewuste vorm van druk?
"Ik zou dat echt niet weten. Als ik voor mijzelf spreek dan is dat zeker niet het geval."


Jij bent één van de jongere spelers in dit team. Als jij die druk hebt, is het nog te begrijpen.
"Ja maar ik ervaar die druk dus niet. Vanuit mijzelf gesproken, kan ik niet aangeven wat nu precies de oorzaak is. Of het nu die druk is, of de zenuwen of toch misschien een vol stadion, maar dat hebben we ook vaker meegemaakt. Ik kan echter niet zeggen wat de oorzaak is. Ik denk dat we op kleine foutjes worden afgestraft. Dat is dan blijkbaar de kracht van Willem II. Wij kunnen die foutjes niet maken tegen de koploper. Je kunt dan die 2-0 niet meer herstellen, zoals we tegen andere teams wel kunnen doen."


Jullie hebben onlangs ook tegen NEC voor de beker gespeeld. Daar werden die kleine foutjes ook direct afgestraft. Hebben jullie daar niets van geleerd?
"Ik denk dat NEC toch wel meer kwaliteit heeft dan Willem II. Ik denk dat we nu wel meer kansen hebben gehad, dan tegen NEC. Ik denk ook niet of daar iets vanuit te leren is. Ik denk dat je die foutjes moet maken om beter te worden. Helaas is dat tegen Willem II uit. Ik had ook gehoopt dat dit op een andere dag zou gebeuren en dat we ons dan kunnen herstellen. Dat was nu niet het geval en daar moeten we van leren. Nu moeten we weer vooruitkijken naar de volgende wedstrijd."


Wat heeft de trainer na afloop in de kleedkamer gezegd?
"Dat Willem II het goed heeft gedaan."


Is hij een trainer die ook heel boos kan worden?
"Jazeker, als het terecht is, kan hij zeker boos worden. Dan weten we ook dat hij boos mag worden. Nu is hij in de rust ook boos geworden, maar op een goede manier. Iedereen die speelde wist dat ook. Het is ook helemaal niet erg als hij boos wordt. Hij heeft daarvoor dan een gegronde reden. We hebben kleine foutjes gemaakt en Willem II heeft dat goed afgestraft op dat vlak."


Is na deze nederlaag Willem II uit het zicht verdwenen?
"Nee, zeker niet. Ik ben ervan overtuigd dat zij ook nog punten gaan verspelen. Het gat is nu acht punten en dat moet kunnen. Ze hebben nog een lastig schema en in deze competitie kan van alles gebeuren. Je kan uit van TOP Oss verliezen. Het seizoen is nog niet over. Ik hoop wel dat die gedachte in Tilburg gaat leven, dan ga wij op ze inlopen. En dan wint Roda JC ook nog eens in blessuretijd. Dan gaat alles wel een beetje fout. Ik zag op het scherm in het stadion 1-2 staan en dan toch nog tweemaal scoren in blessuretijd."


En hoe gaan jullie nu verder?
"We richten ons op de volgende wedstrijd. Dat doen we het hele seizoen al. We kijken niet te snel omhoog. MVV thuis moeten we weer winnen. Het is simpel, als we vanaf nu alles winnen staan we op een plek die recht geeft op promotie. Zo simpel is voetbal."

 

  
RSS Feeds Contact us disclaimer redactie statuut about us sitemap .