support Casper
 
COMPETITIESTAND
pos team W G V P
1 ADO 0 0 0 0
2 JAJ 0 0 0 0
3 JAZ 0 0 0 0
4 CAM 0 0 0 0
5 DBO 0 0 0 0
6 DOR 0 0 0 0
7 EIN 0 0 0 0
8 EMM 0 0 0 0
9 EXC 0 0 0 0
10 GRA 0 0 0 0
11 HEL 0 0 0 0
12 MVV 0 0 0 0
13 JPS 0 0 0 0
14 RJC 0 0 0 0
15 TEL 0 0 0 0
16 TOP 0 0 0 0
17 JUT 0 0 0 0
18 VIT 0 0 0 0
19 VOL 0 0 0 0
20 VVV 0 0 0 0
Bron van dit artikel
rtvwest.nl

Datum plaatsing: 07-03-2024 22:58:00

'Als ADO 10 punten uit de komende 5 wedstrijden haalt promoveren ze'


Met een uitwedstrijd tegen Roda JC en een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht staan er voor ADO Den Haag de komende vijf dagen twee topduels op het programma. Om de bovenste twee plekken niet uit het oog te verliezen, moet de Haagse club succes boeken.


ADO Den Haag, Ricardo KishnaVoormalig ADO-speler Ricardo Kishna heeft dit seizoen al veel wedstrijden gezien en ziet de komende weken met vertrouwen tegemoet. 'Als ADO tien punten uit de komende vijf wedstrijden haalt, dan promoveer je', zegt hij stellig. De buitenspeler dicht ADO zelfs meer punten toe.
 'Persoonlijk denk ik dat ADO de komende vijf wedstrijden afsluit met elf punten. Daarmee ga je in mijn optiek over Roda JC heen, dat nu nog tweede staat, vervolgt de buitenspeler, die de laatste weken geregeld als analist op Radio West aanschuift tijdens de wedstrijden van ADO Den Haag. Met de 28-jarige Kishna kijkt Omroep West naar de komende weken.
 
 
Hoe schat jij de kansen voor ADO in tegen Roda JC?
'Fifty-fifty. Beide spelen de laatste weken minder en komen moeizaam aan hun punten. De selectie van ADO schat ik wel hoger in. De doorslag zal in mijn optiek de kwaliteit van het individu zijn, dus dan slaat dat door naar ADO. De grootste kwaliteit van ADO is het kantelen van een wedstrijd. Ze blijven tot het einde doorgaan. Dan ben je of veel fitter dan je tegenstander of de staf heeft er een bepaalde winnaarsmentaliteit ingeslepen. Of je krijgt in een bepaalde fase de individuele kwaliteit aan de bal. Bijvoorbeeld het succesvolle trio Van der Sande, Van Mieghem en Veerman.'
 
 
Waarom loopt het de laatste weken wat stroever?
'Ik denk dat ieder team in deze competitie het een bepaalde fase lastig heeft. Het is een cliché, maar in deze competitie kan bijna iedereen kan van iedereen winnen. Je moet gewoon door zo'n fase heen. Daar moet je niet van schrikken, alleen moet je wel de juiste dingen doen om er weer uit te komen. Dan is het aan de trainer om poppetjes te veranderen. De hand van de trainer is belangrijk, dat zag je ook tegen Jong Ajax door Van der Sande vroeg te wisselen.
Speelschema ADO Den Haag:
Roda JC – ADO Den Haag
ADO Den Haag - FC Dordrecht
Telstar – ADO Den Haag
ADO Den Haag – FC Groningen
SC Cambuur – ADO Den Haag
ADO Den Haag – Helmond Sport
ADO Den Haag – FC Eindhoven
Jong FC Utrecht – ADO Den Haag
NAC Breda – ADO Den Haag
ADO Den Haag – Jong PSV
 
 
Wat zou jij veranderen tegen Roda JC?
'Ik zou vertrouwen blijven houden in Van der Sande. Hij heeft het al een langere periode goed gedaan, dus die zou ik niet wisselen. Zijn statistieken spreken voor zich en hij geeft altijd honderd procent. Het kan een keer voorkomen dat hij wat minder speelt of de afspraken niet nakomt. Ik zou Alex Schalk op de plek van Jerry van Wolfgang zetten.
Achterin zou ik een plekje inruimen voor Asante. Je geeft daar constant heel veel ruimtes weg. Asante speelt in mijn ideale elf altijd. Je zwakte ligt momenteel op de linkerkant. Ik zou Waem daarheen verhuizen, Derijck als centrale verdediger aan de linkerkant en Asante als rechtercentrale. Che is de rechtsback. Ik zou wel kritischer naar de plek van Surmeli kijken, zeker nu Vlak terugkeert van een schorsing en Klas ook weer fit is. Surmeli speelt de laatste weken niet goed, Vigen maakt daarentegen wel een goede indruk. Of ik waarde hecht aan het feit dat je dan je aanvoerder wisselt? Nee, hij heeft genoeg andere leiders in de ploeg.'
 
 
Met welke elf zou jij vrijdag starten?
'Marsman, Che, Asante, Derijck, Waem, Vigen, Vlak, Van der Sande, Van Mieghem, Veerman, Schalk.'
 
 
De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Roda JC en ADO Den Haag is vrijdagavond live te volgen op 89.3 FM Radio West. Verslaggevers Jim van der Deijl en Pim Markering zijn vanaf 20.00 uur live te horen.