het vaderland

Datum plaatsing: 28-05-1931 19:31:00

ADO wint met 4-2 van Wycombe Wanderers FC

Een interessante, goed gespeelde wedstrijd in het Zuiderpark

Begunstigd door uitgezocht voorjaarsweer (wie had dat gistermorgen verwacht?) speelde A.D.O. gisterenavond, voor een goed bezet huis. een wedstrijd tegen de sterke Engelsche amateurclub Wycombe Wanderers F.C De A.D.O.ploeg was als volgt samengesteld:

Doel: Quax.
Achter: De Groot en Weber
Midden: van Baren, Ramakers en Breitner
Voor: G. Tap, v. Osch, W. Tap, v. Eembergen en v. Soldt.

A.D.O. trapt af en onderneemt direct een goeden aanval, welke W. Tap om zeep brengt, met een slecht gericht schot. De eerste aanval der Engelschen levert een corner op, die overgeschoten wordt. Het spel golft dan heen en weer, met de fanatieker spelende rood-groenen iets in de meerderheid. Een tweetal corners op bet doel der gasten levert niets op. De aanvalslinie der gasten valt, door gemis aan balcontrole, wel wat tegen; de rood-groene achterhoede krijgt steeds gelegenheid om in te grijpen.

Na 10 minuten nemen de gasten vrij onverwacht de leiding. Na goed samenspel krijgt de midvoor Verron het leder vrij en van grooten afstand lost hij een kogel, waarop Quax geen schijn van een kans heeft (0-1). De A.D.O.-voorhoede onderneemt dan enkele goede aanvallen, die echter voor doel onvoldoende afgewerkt worden, mede door het sublieme verdedigen der Engelschen. Het spel is uiterst 'snel, met aan beide zijden zoo nu en dan schitterende staaltjes van long-passing. A.D.O. is in het veld zeker niet zwakker, doch de aanvallen der gasten zijn stuk voor stuk gevaarlijker, terwijl Verron over een uiterst gevaarlijk schot blijkt te beschikken. Na ruim een half uur maken de Engelschen gebruik van een hiaat in de A.D.O.-verdediging. Na goed samenspel komt de links-binnen der gasten, Braisber, alleen voor Quax, en het is 0-2. Twee minuten later hebben echter ook de rood-groenen succes. Een voorzet van Van Soldt, schiet W. Tap in eens op doel, de Engelsche doelverdediger verwerkt den bal onvoldoende en de toeloopende Van Osch heeft slecht, voor het intrappen (1-2).

Slecht schieten van W. Tap is oorzaak, dat in de volgende periode van groot A.D.O.-overwicht de gelijkmaker uitblijft. Toch blijven de rood-groenen in den aanval, en 5 minuten voor rust komt zeer verdiend de gelijkmaker. Een voorzet van rechts laat Van Eembergen handig voor W. Tap loopen, en deze geeft met een onhoudbaar schot Imberlake het nakijken (2-2).

Een minuut voor rust krijgt A.D.O. zelfs de leiding. Na fraai samenspel op de linkervleugel, geeft Van Eembergen goed door aan W. Tap, die opnieuw onhoudbaar inschiet, en met 3-2 voor A.D.O. gaal de rust in.

De tweede helft

Na de hervatting ondernemen de Engelschen direct een fraai opgezetten aanval, die op het nippertje voor doel langs scheert. Direct daarop gaat een kogel van den mid-half rakelings langs den buitenkant van den paal. Er volgt dan een periode, waarin bet tempo beduidend langzamer is. dan in de eerste helft, de Engelschen zijn thans wel iets in de meerderheid. Het goede verdedigen van Weber en De Groot is voor hun voorhoede echter een voortdurend struikelblok. Vooral Weber is zeer goed, en heeft den gevaarlijken Verron steeds in bedwang. Na een kwartier komt A.D.O. weer wat los, en onderneemt eenige gevaarlijke aanvallen, die echter geen resultaat opleveren. O.m. worden eenige kansen door slecht schieten om zeep gebracht.

Voorts gaan twee schoten van v. Osch en v. Soldt tegen lat en paal. Na 23 minuten weet A.D.O. onverwacht den voorsprong te vergrooten. Een schot van G. Tap wordt door een der backs verkeerd beoordeeld, en de bal verdwijnt in het net (4-2).

Er volgt dan weer een periode van Engelsch overwicht, dooh voor doel hebben de gasten geregeld met pech te kampen, waardoor hun spel een zekere matheid krijgt, waaruit ze zich niet meer schijnen te kunnen loswerken. De wedstrijd verliest hierdoor wel veel van het aantrekkelijk karakter, dat er voordien in zat. Als enkele minuten voor tijd W. Tap door den keeper gehaakt wordt, kent scheidsrechter Van Moorsel een strafschop toe. welke door W. Tap tegen den paal wordt geschoten.

De Engelschen zetten er nog even alles op om den achterstand te verkleinen, dooh het wil niet lukkend

In den stand komt geen verandering meer. zoodat A.D.O.  ten slotte een verdiende 4-2 overwinning boekte.

Het spel der Engelschen, hoewel natuurlijk beduidend minder, dan van een profclub, stond zoo ongeveer op het peil van een middelmatige Hollandsche eerste klasse ploeg. Slechts de middenvoor en de linksbuiten staken verre boven de rest uit.

A.D.O. heeft een van haar beste wedstrijden gespeeld.. Er zat dash in de ploeg, het samenspel vlotte behoorlijk, en de achterhoede, met Weber en Breitner als uitblinkers, was in grootschen vorm.