volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 2 1 0 7
2 VIT 3 2 1 0 7
3 SPA 3 2 1 0 7
4 AZA 2 2 0 0 6
5 UTR 2 2 0 0 6
6 TWE 2 1 1 0 4
7 PSV 2 1 1 0 4
8 HEE 3 1 1 1 4
9 WII 2 1 0 1 3
10 GRO 2 1 0 1 3
11 VVV 3 1 0 2 3
12 EMM 3 1 0 2 3
13 FEY 2 0 2 0 2
14 FOR 2 0 1 1 1
15 HER 2 0 1 1 1
16 RKC 2 0 0 2 0
17 ADO 3 0 0 3 0
18 ZWO 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
het vaderland

Datum plaatsing: 08-02-1932 19:32:00

A.D.O.-D.F.C Een strafschop tweemaal gemist (2-1)


Een onverdiende nederlaag voor de beter spelende Dordtenaren.
Het heeft de Dordtsche roodhemden gisteren tegen A.D.O. niet meegezeten. De rood-groenen hebben het voorbeeld hunner stadgenooten nagevolgd, en ook een kampioenskandidaat met de kous op den kop naar huis gezonden


Laten we direct zeggen, dat deze nederlaag onverdiend was. D.F.C, dat technisch beter speelde was voor het grootste deel van de 6 kwartier in de meerderheid, doch voor 't doel lukte niet veel. Punt verknoeide ettelijke kansen door treuzelen; Dubbelman, die in het veld goede dingen deed. gaf niet één behoorlijken voortzet en Ruisch was na rust totaal uitgespeeld. Bovendien vonden de roodhemden Koek, die Quax in het Haagsche doel verving, in zeer goeden vorm.

Tenslotte bleef een penalty tot tweemaal toe onbenut, eerst door Punt, daarop door Ruisch, en ziet daar, de hoofdpunten voor de nederlaag. Bij de rood groenen zijn het de jongeren, v. d. Berg en Vogel, geweest die het beste werk deden, en de beide doelpunten maakten. Ook G. Tap, Breitner en de Groot speelden een goeden wedstrijd.

Van Eembergen werd in de eerste helft vervangen door Walter, die geen al te besten indruk maakte.

Scheidsrechter van Moorse! floot een zeer goeden wedstrijd, hoewel de A.D.O.-aanhang. zeer ongemotiveerd, onhebbelijke opmerkingen aan zijn adres maakte.

De ploegen waren als volgt samengesteld:
 

A.D.O.
doel: Koek
achter: Weber en de Groot
midden: v. Maten, Breitner en v. Eembergen;
voor: G. Tap. v. d. Berg. W. Tap. Vogel en de Korte.

D.F.C.
doel: De Korver
achter: Litz en v. Vuuren
midden: Zwijlen. Mookhoek en Dragt
voor: Dubbelman. de Smit, Punt, Ruisch en Mijnders.

A.D.O. mist dus Quax. terwijl bij D.F.C Waalwijk van Dooren op het appél ontbreekt. D.F.C. trapt af, doch de eerste aanval is voor de gastheeren. Spoedig komt D.F.C, echter los en als Mookhoek fraai aangeeft lost Ruisch ineens een fraai schot dat Koek nog juist corner kan tippen. Direct daarop een snelle A.D.O. aanval, van Vuuren maait over den bal heen, W. Tap geeft over aan de Korte, die met een fraai boog schot na 4 min A.D.O. de leiding geeft (1-0).

De Dordtenaren komen dan geweldig opzetten en lossen eenlge gevaarlijke schoten, waarbij Koek een waardige vervanger van Quax blijkt te zijn. De druk op het Haagsche doel blijft aanhouden. doch het spel heeft veel te lijden van de gladheid van het terrein. Koek doet uitstekend werk. terwijl ook Weber, niet zonder fortuin, eenige malen fraai redt. Koek stopt achtereenvolgens schoten van Ruisch en Punt op fraaie wijze. Aan den anderen kant krijgt v. d. Berg. alleen voor doel een prachtkans. doch hij schiet in 't zijnet. Als na 20 minuten, Litz hopeloos over een bal heenmaait. krijgt Vogel den bal vrij de Korver verzuimt om uit te loopen en met een goed schot van dichtbij brengt Vogel den stand op 2-0. Van Eembergen raakt bij een botsing met Zwijsen geblesseerd, en verlaat het veld. Walter valt voor hem in.

Koek blijft uitblinken in het A.D.O.doel. Fraai redt hij schoten van Ruisch en Dubhelman. Als na een half uur spelen het tempo beduidend zakt gaat het spel wat meer gelijk op. en worden ook de A.D.O.-aanvallen talrijker, hoewel D.F.C, technisch beter blijft spelen. G. Tap krijgt een prachtkans op een hoogen voorzet van de Korte, welke door de Korver wordt gemist, doch hij schiet in het zijnet. D.F.C gaat het met verre schoten probeeren, maar succes blijft uit D.F.C, blijft sterker, doch voor doel is de afwerking te slordig om succes te hebben. Vooral Dubbeldam is een zwak punt, en er wordt vee! te weinig op links gespeeld. Een fraai vliegend schot van Ruisch wordt door Breitner ten koste van corner onschadelijk gemaakt. Mijnders neemt deze schitterend, doch v. Maren kopt den bal nog juist uit het doel. Punt verknoeit door treuzelen tal van goede kansen, en de rust komt zoodoende met een 2-0 voorsprong voor A.D.O.

   
De tweede helft.

Het spel is nauwelijks 3 minuten oud. als de linker D.F.C.-vleugel goed combineerend op brengt. Met een fraai boogschot van de zijlijn brengt Ruisch den stand op 2-1. Direct komen de roodlhemden terug. Ruisen krijgt den bal vrij. hij wordt echter gehaakt en de scheidsrechter kent een strafschop toe. Deze wordt eerst genomen door Punt. Koek stopt den bal, doch heeft zich bewogen. zoodat de strafschop overgenomen moet worden. Thans zet Ruisch zich achter don bal. Het harde schot is echter te veel op 't midden, zoodat Koek. ten koste van corner, kan redden.

Even later lost G. Tap een schot in den bovenhoek, dat de Korver corner werkt. Deze wordt door W. Tap ingekopt, doch wederom redt de Korver. Koek volgt dit goede voorbeeld, door een hard schot van Punt uit den bovenhoek te grabelen. Direct daarop wordt, onder luide protesten van het publiek, een doelpunt van Vogel, terecht wegens buitenspel geannuleerd. We krijgen dan een korte periode van A.D.O.-overwicht, waarbij het D.F.C.-doel angstige momenten doorstaat. De Korver doet echter uitstekend werk. Lang duurt dit overwicht niet. want al spoedig komen de gasten weer opzetten. Het volkomen falen van Dubbelman is echter de oorzaak, dat de kracht van den Dordtschen aanval gebroken is. De linkervleugel schept echter steeds gevaarlijke momenten, waarvan Punt echter niet weet te profiteeren.

D.F.C is thans stukken sterker en A.D.O. wordt totaal ingesloten. Koek doet voortdurend goed werk en redt gevaarlijke ballen van Ruisch en de Smit Breitner doet als spil zeer goed werk. en onderbreekt tal van aanvallen. Toch zijn ook de A.D.O.doorbraken. door bun snelheid zeer gevaarlijk. D.F.C. heeft voor doel veel pech. Tegen bet laatst wordt het spel onnoodig ruw. doch scheidsrechter van Moorse! leidt uitstekend en voorkomt excessen.

Zonder dat er verder gescoord wordt, komt het einde met een onverdiende 2-1 overwinning voor A.D.O.