Datum plaatsing: 18-01-1932 19:32:00

A.D.O. wint fortuinlijk van H.F.C. 2-1

Zwakke leiding en een goede kans gaan verloren door slecht voorhoede-spel.

Hoewel H.F.C een heel wat beter spel demonstreerde, als de vorige week tegen V.U.C. moesten de withemden er opnieuw genoegen mede nemen, om met leege handen naar de Spaarnestad teruggezonden te worden.

Toch hadden ze ditmaal beter lot verdiend en met een gelijk spel had A.D.O. zeker tevreden mogen zijn. Het slechte schieten was opnieuw oorzaak dat H.F.C. een nederlaag te boeken kreeg en het lijkt ons thans wel haast zeker, dat "The Good Old" degradatie-wedstrijden zal moeten spelen. Of zij daarin, tegen ploegen als D.H.C, en Gouda succes zal hebben, meenen wij te moeten betwijfelen. Voor een deel is de nederlaag van H.F.C ook te wijten aan scheidsrechter Israëls die den gasten eenige malen, op zeer kritieke momenten, pracht kansen ontnam, door geheel ongemotiveerd voor buitenspel te fluiten. Trouwens met den buitenspelregel lag de heer Israëls den geheelen middag overhoop en bijna steeds ten nadeele van H.F.C.

A.D.0., dat voor rust nog vrij goed had gespeeld, was na rust bepaald slecht de voorhoede althans. De achterhoede was goed. hoewel ook thans weer eenige malen overbodig ruw. Hoewel de wedstrijd wat spelkwaliteit betreft niet uitblonk, was het als geheel, door vrij groote snelheid, toch wel het aankijken waard.

De elftallen waren als volgt samengesteld:
A.D.O.:
doel : Quax:
achter Weber en de Groot:
midden: van Maren. Vogel en Breitner:
voor: G. Tap. v. d. Berg, W. Tap, v. Eembergen en de Korte.

H. F. C.:
doel; v. d. Meulen:
achter Wamsteker en Smit;
middenL  R. Jongencel. Dorsman en P. Jongencel;
voor: de Ruyter, Rruyer, Tuininga. Twis en Hagenaar.

A.D.O. trapt af. en onderneemt direct een aanval, welke achter op Wamsteker strandt. Dan trekt H.F.C, ten aanval, doch als Tuininga alleen voor doel komt. fluit de scheidsrechter ten onrechte voor buitenspel. Kort daarop komt Tuininga weer alleen voor doel, ditmaal wordt hij door de Groot ongeoorloofd in den rug aangevallen, doch de scheidsrechter ziet den strafschop over het hoofd, en weer is er een kans verkeken. Aan den anderen kant ontstaat eenige malen gevaar, doordat Smit zeer slecht op dreef is. Wamsteker en v. d. Meulen zijn er echter voldoende in, om ernstiger dingen te voorkomen.

De H.F.C voorhoede verknoeit door slecht schieten eenige kansen, en meer en meer komt A.D.O. in den aanval. Ook aan die zijde worden eenige kansen verknoeid, doch na 25 min. heeft W. Tap met een harden schuiver op een voorzet van links eindelijk succes (1-0) 5 mininuten later vergroot van Eembergen met een pracht schot op een door G. Tap goed aangegeven bal den voorsprong (2-0.

Wamsteker gaat het dan eens op de spilplaats proberen. doch ook dat helpt niet, en niet 2-0 komt de rust.

In de tweede helft is H.F.C verreweg het meest in den aanval geweest. De A.D.O. aanval was in deze periode zeer slecht, want zelfs, als kort na rust, de heer Israëls over 't hoofd ziet, dat er drie roodgroenen tegelijk buitenspel staan, levert de aanval nog niets op. Het spel is thans door meerdere snelheid, aantrekkelijker dan voor rust. doch aan weerskanten wordt voor doel hopeloos geknoeid.

Eindelijk, na 22 minuten komt een tegenpunt. Bij een snellen aanval krijgt Tuininga den bal vrij aangespeeld, hij wordt aangevallen door de Groot, de bal belandt bij Twis, die door Weber ongedekt gelaten was, en met een fraaien schuiver brengt deze den stand op 2-1. Heftig vecht H.F.C, dan voor den gelijkmaker. De verdediging der gasten is in grootschen vorm en zet de voorhoede telkens weer aan 't werk. Tot driemaal toe wordt echter een aanval onderbroken wegens ongemotiveerde buitenspel beslissingen van den scheidsrechter. Niets lukt de withemden dan meer. en met 2-1 komt het einde.