support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 22 17 2 3 53
2 AZA 22 15 2 5 47
3 FEY 22 12 7 3 43
4 PSV 23 12 6 5 42
5 WII 23 12 5 6 41
6 VIT 23 11 5 7 38
7 UTR 22 10 5 7 35
8 GRO 23 10 5 8 35
9 HER 23 8 5 10 29
10 HEE 23 7 8 8 29
11 SPA 23 7 6 10 27
12 TWE 23 7 6 10 27
13 EMM 23 7 5 11 26
14 FOR 23 6 6 11 24
15 VVV 23 7 3 13 24
16 ZWO 23 6 4 13 22
17 ADO 23 4 5 14 17
18 RKC 23 3 3 17 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
het vaderland

Datum plaatsing: 12-11-1934 19:34:00

De Haagse doelman begaat eenige blunders


Aan de reeks van overwinningen op eigen terrein heen D.H.C. gisteren weer een nieuwe toegevoegd door de bezoekende club A.D.O. een gevoelige nederlaag toe te brengen.


De groen-zwarten hebben zich ditmaal voor het behalen van de overwinning niet bijzonder behoeven in te spannen. De Delftsche voorhoede. met Dijkgraaf als mid-voor, toonde zich uiterst agressief en daar in de eerste helft van den strijd de Haagsche verdediging verre van safe was. bleven de gevolgen niet uit.  De Haagsche doelman beging voor de pauze eenige grove blunders en had drie van de vier doelpunten moeten voorkomen.

Nadat de eerste ADO-aanvallen zijn afgeslagen komt DHC aan 't woord. Dijkgraaf krijgt een goede kans, doch zijn schot is onzuiver en belandt in het zijnet. Even later schiet Buijink juist naast. Dan trekt de A.D.O.-voorhoede er tusschen uit. Berg lost een ver schot, dat aan Boot geen moeilijkheden oplevert. Wanneer ruim 5 min is gespeeld plaatst Ditmars zuiver voor het Haagsche doel. Koek grijpt den bal, doch laat deze uit zijn handen glippen Buijink profiteert dan van de mooie gelegenheid om de score te openen en schiet onhoudbaar in 1-0.

De gasten brengen nu den bal mooi voor het Delftsche doel. Zij forceren een corner, die echter ver naast gaat. Ook de volgende A.D O.-aanvallen leveren aan de D.H.C.-defensie geen moeite op. Hierop krijgt  Van Nellen den bal toegespeeld. hij lost een schot dat Koek, die ver uit zijn doel geloopen is, opvangt maar weer valt de gladde bal uit zijn handen en nu is het van der Sloot die de prachtkans dankbaar accepteert 2-0. Er is dan 12 min gespeeld. De groen-zwarten blijven nog eenigen tijd in het offensief.

Ditmars en Van Nellen spelen eens zeer fraai door de A.D.O.-verdediging heen, maar Koek weet de situatie te redden. Kort daarna redt de Haagsche doelverdediger wederom schitterend, toen drie Delftsche voorwaartser regelrecht op zijn doel toestormden. Door ver uit te loopen weet hij een zeker doelpunt te voorkomen.

In de A.D.O.-voorhoede is W. Tap het gevaarlijkst. Hij wordt goed bewaakt, maar de Delftsche verdediging kan toch niet voorkomen, dat hij eens een schot lost, dat echter juist naast gaat. Hetzelfde gebeurt even later; nu is het Berg, die van vlak bij jammerlijk mist. Aan den anderen kant ontkomt het A.D.O.-doel aan een doorboring, wanneer Dijkgraaf, die geheel vrij staat. een mooie kans mist.

Het spel gaat een tijdlang gelijk op. doen dan komen de Delftenaren weer meer in den aanval. Wij zien den Delftschen rechtervleugel den bal fraai opbrengen. v. d. Sloot passeert eienige spelers en lost een schot dat Koek totaal verkeerd beoordeelt en voor de derde maal belandt het leer in de touwen 3-0.

Er Is nu 25 min gespeeld en in den reresterende lijd voor de pauze zijn de groen-zwarten overwegend sterker. Bij een mooien voorzet van v. d. Sloot mist eens de geheele Delftsche voorhoede en gaat de bal over de zijlijn. Er volgt een schitterend solospel van v. Nellen, hij breekt door de geheele A.D.O.-verdediging heen en geeft een afgemeten pass naar Dijkgraaf, die geen moeite heeft om van dichtbij den voorsprong te vergrooten. 4-0. Een corner op het Delftsche doel veroorzaakt een hachelijke situatie, waarbij tenslotte de bal naast gaat. Koek moet dan weer actief optreden om schoten te keeren van v. d. Sloot en Buijink.
Even voor het aanbreken van de pauze krijgen de gasten een pracht van een kans Looi staat geheel vrij, doch kopt den bal over het Delftsche doel.
Rust 4-0.

Direct na den aftrap openen de groen-zwarten weer het offensief. Dan komt de beurt aan de gasten. Na goed spel van W. Tap. krijgt Loof een goede kans, maar Boot is op zijn quivive en weet schitterend te redden. Dat doet hij vlak daarop nogmaals als W. Tap een hard schot inzendt.

A D.O. blijft nu eenigen tijd in den aanval. doch de Deiltsche defensie weet aan Tap c.s. alle scoringskansen te ontnemen. Er volgen dan weer eenige stormloopen op het A.D.O.-doel. Vele malen zien we fraai combinatiespel van Ditrnars en v. Nellen. Bij één van de aanvallen redt Koek ten koste van een corner. De Delfteruiren blijven in de nu volgende periode-een overwicht houden. Na keurig samenspel van Ditmars en Dijkgraat lost laatstgenoemde een scherp schot, dat doel treft 5-0.  Het duurt dan weer geruimen tijd eer de Delftsche doelverdediger actief moet optreden. Eens werkt W. Tap zich door de verdediging heen, maar met zijn schot is hij niet gelukkig, het belandt in zijn zijnet.

De groen-zwarte ondernemen dan weer aanval op aanval. Het Haagse achter-trio heeft het heel vaak kwaad te verduren. Dijkgraat en v. d. Sloot drijven Koek eens zoo in 't nauw. dat deze slechts kan redden ten koste van een hoekschop. welken Butilnk naast kopt.

Even later gelukt het Koek om eerst een kogel van Ditmars en dan een hard schot van v. Nellen te stoppen. De groen-zwarten blijven het Haagsche doel bestoken, doch doelpunten blijven achter-wege.

Tegen het einde wordt Boot nog eens geducht aan den tand gevoeld. Hij weet een .hard schot een Korte prachtig te stoppen. Hoe de Hagenaars ook werken het gelukt hun niet de eer te redden.


De samenstelling van de elftallen was als volgt:
D.H.C.:
Doel: Boot;
achter; Noordeloos. Dorjee;
midden: Leeuwenstetn, v. d. Leren, Bakker;
voor: v. d. Sloot. Buijink„ Dijkgraaf, Ditmars. v. Nellen.

A.D.O.:
Doel: Koek.
achter: de Koning. v. Osch;
midden: G. Tap, v. Maren. Schurink;
voor: de Korte. Loof, W. Tap. Berg en B. Tap