20 JUT 38 5 11 22 26
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 04-05-2024 17:55:00

Jeugdig ADO Den Haag o21 verslaat Excelsior Rotterdam

In aanloop naar het slot van de competitie, oefende ADO Den Haag o21 nog eenmaal. Op vrijdagochtend (3 mei) stond op een regenachtig jeugdcomplex de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op het programma

tekst: Glenn Duijzer

Het team van de trainers Ervin Lee en Ronald Samson bestond uit spelers van ADO Den Haag o21, o18 en een tweetal Quick Boys-spelers op stage. Voor rust mochten de jonkies beginnen en na rust kwamen de spelers van ADO Den Haag o21 in actie. De spelers van ADO Den Haag ADO o18 waren: Ersi Bode, Andrew Imade, Amin Harchaoui, Irfan Karijowidjojo, Geoffrey Janilson en Kane Maiordjo. Jarno Slootweg en Fairo Nieuwenbroek behoren tot de selectie van Quick Boys o21.

Ook bij de technische staf zijn er diverse dwarsverbanden. De Haagse trainer Ervin Lee heeft een verleden bij Excelsior o21 en de assistent-trainer van Excelsior o21 heeft woensdag zijn debuut gemaakt als interim-trainer bij de vrouwen van Excelsior. Daarmee verloor hij in zijn debuutwedstrijd met 0-1 van ADO Den Haag.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of Valentijn Zandbergen mocht namens de bezoekers aanleggen. Zijn inzet verdween achter de Haagse doelman in het net: 0-1. Nagenoeg vanaf de aftrap zette Jarno Slootweg de thuisploeg weer op gelijke hoogte: 1-1. Er was nog geen kwartier gespeeld of diezelfde Slootweg wist na een pass van Ersi Bode de stand zelfs op 2-1 te brengen.

Net voor het half uur legde Sinan Özen de bal uit een hoekschop bij de tweede paal op het hoofd van Andrew Imade. De speler van ADO Den Haag o18 liet de Rotterdamse doelman kansloos en bracht daarmee de stand op 3-1. Toch werd het voor rust nog 3-2 na een mooie individuele actie van Rafael Ejongo.

Wissels
Na tien wissels aan Haagse zijde en enkele wissels aan Rotterdamse kant werd de tweede helft begonnen. Binnen drie minuten was de stand 4-2 nadat Enoch George een foute terugspeelbal onderschepte. Zijn inzet werd door doelman Ivar Geneugelijk gekeerd, maar de rebound was voor Issac Dijkhuizen, die de bal naast een verdediger in het doel liet verdwijnen.

Maar de bezoekers gaven niet op en bezorgden doelman Thijmen de Koning het nodige werk. In het ‘Haagse’ kwartiertje moest De Koning zich toch gewonnen geven nadat Ejong de bal op Amir Bryson plaatste, die gemakkelijk de 4-3 binnentikte. Ondanks de nodige kansen aan beide zijden bleef de stand ongewijzigd en gaat ADO Den Haag o21 met een goed gevoel het slot van de competitie in. o21 staat in de stand op een eerste plaats met vijf punten voorsprong op NAC o21 en zes op Roda JC o21 met nog drie wedstrijden te spelen.

Programma
Op 11 mei staat de thuiswedstrijd tegen FC Volendam o21 op het programma, waarna er op 18 mei wederom een thuiswedstrijd op het programma staat. SC Heerenveen o21 komt dan op bezoek. Beide thuiswedstrijden beginnen om 15.00 uur. Op 1 juni staat dan de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. ADO Den Haag o21 gaat dan op bezoek bij NAC o21. Die wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Heksenwiel en begint eveneens om 15.00 uur.