19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 24-04-2024 21:21:00

ADO wint in besloten oefenwedstrijd van vv Katwijk

ADO Den Haag heeft woensdagavond in eigen huis in de oefenwedstrijd met 3-2 gewonnen van tweede divisionist VV Katwijk na in de eerste helft op 1-2 achterstand te zijn gekomen.

Zoals gebruikelijk in een oefenwedstrijd werd er met een ietwat ander basiselftal gespeeld dan normaal. Het meest opvallend: Tim Coremans verdedigde ditmaal het doel, Veerman en Van Mieghem die afgelopen zaterdag tegen FC Eindhoven op de bank begonnen gingen nu wel weer meteen van start.
Joel Ideho is weer geheel wedsdtrijdfit en maakte zijn rentree in de basis. Ook Malik Sellouki begon in de basis.

ADO kwam in de 7e minuut door een ongelukkig eigen doelpunt van Van Mieghem op achterstand. In de 33e minuut maakte Alex Schalk gelijk. Lang kon ADO daar niet van genieten. want  drie minuten voor rust zette Katwijk speler Hardijk de ruststand van 1-2 op het scorebord.

Katwijktrainer Anthony Correia wisselde in de rust bijna zijn hele team. ADO startte de tweede helft met vier wisselspelers: Coremans, Waem, S. Esajas en Asante waren in de kleedkamer achtergebleven voor Nikiema, Heesen, Klas en Siereveld.
Schalk maakte in de 47e minuut op aangeven van Sellouki de stand gelijk: 2-2. Een krap kwartier later kopte Veerman de stand naar 3-2 op aangeven van Van Mieghem. Daarna werd er eigenlijk alleen maar gewisseld. Een minuut na het doelpunt werden De Bruin, Veerman en Van Mieghem gewisseld voor Vigen, Houwaart en Van Wolfgang. Een minuut later kwam Van der Sande in het veld ten koste van Alex Schalk.
In de 76e minuut werden Heesen en Ideho vervangen door Absalem en Vlak.
Er waren in de laatste minuten nog kansen voor Van der Sande en Van Wolfgang, maar er werd niet meer gescoord en dus eindigde de wedstrijd in 3-2 voor ADO Den Haag.

Maandag 29 april wacht de competitiewedstrijd uit tegen Jong Utrecht.