Datum plaatsing: 16-04-2024 17:19:00

ADO wint in besloten oefenwedstrijd van Jong AZ

ADO Den Haag speelde dinsdagmiddag in eigen huis een besloten oefenwedstrijd tegen Jong AZ.

De wedstrijd werd verdeeld in 4 delen van 25 minuten

In de basisopstelling waren er een een groot aantal wijzigingen  ten opzichte van de laatst gespeelde competitiewedstrijd vrijdag tegen Helmond Sport. Doelman Tim Coremans startte dit keer ook in de basis.

ADO scoorde in het eerste gedeelte (van de vier) van de wedstrijd twee maal. Doelpuntenmakers waren Asante in de vijfde minuut en Van der Sande in de 21e minuut minuut.

Na de eerste 25 minuten werden Finn de Bruin en Siereveld vervangen door Silvinho Esajas en Klas.
Het tweede kwart van de wedstrijd was nog geen minuut oud toen Poku van AZ de aansluitingstreffer maakte.
In de 40e minuut maakte Postma de stand gelijk: 2-2

Voor het begin van de derde 25 minuten voerden beide trainers een aantal wissels door. Kalezic verving Coremans, Asante, Surmeli, Waem, Van der Sande, Absalem, Van Wolfgang, Vlak en Schalk  voor: Nikiema, Koudossou, Siereveld, Heesen, Sellouki, De Bruin, Boakye, Ideho en Houwaart.
ADO kwam op 3-2 door Sellouki die met een afstandsschot van ruim 30 meter over de ver voor zijn doel staande AZ-keeper scoorde.

Ook voor het begin van de vierde helft werden er weer een aantal spelers vervangen. Voor Siereveld, De Bruin, Houwaart, Heesen en Boakye kwamen Asante, Waem, Van Mieghem, Veerman en Hamdaoui in het veld.
Hoewel beide teams dicht bij een treffer waren, veranderde de stand verder niet, zodat de wedstrijd in 3-2 eindigde.

Zaterdagmiddag wordt er weer afgetrapt in het Bingoalstadion. Dan wordt de competitie hervat met de wedstrijd tegen FC Eindhoven.