19 TOP 36 10 3 23 33
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 14-04-2024 23:12:00

o21 2A: ADO Den Haag alleen op kop na eclatante zege op Vitesse

ADO Den Haag Onder 21 staat na de eclatante zege van 1-5 tegen Vitesse Arnhem alleen aan de leiding van Divisie 2A. NAC Breda, dat tot zaterdag medekoploper was, verloor in Kerkrade met 3-2 van Roda JC.

tekst: Frans Leermakers

Het zat ADO Den Haag op het zonovergoten Papendal al snel mee. Nog voordat er sprake was van enige tekening in de wedstrijd opende Sacha Komljenovic al de score: 0-1. De aanvallende middenvelder maakte daarmee een begin van het grote aandeel, dat hij zou hebben in de Haagse victorie. In de eerste helft eiste Vitesse met goed combinatievoetbal toch behoorlijke aandacht op van de gasten uit Den Haag. Net als een week eerder in de thuiswedstrijd Roda JC gaf de formatie van trainer Ervin Lee tussen de verschillende linies te veel ruimte weg. Vitesse kwam in de veertiende minuut langszij, nadat de naar voren meegekomen centrale verdediger Dirk Rasing de bal na een hoekschop van Jordi Altena onhoudbaar achter de Haagse doelman Ahmed Azmi kopte: 1-1.

Daarna ontpopte ADO Den Haag zich als de ploeg die het meeste gevaar ontketende. Lorenzo Maasland verscheen vrij voor doelman Jayden Siecker, die ternauwernood redding kon brengen. Een minuut later testte Sacha Komljenovic bij een vrije trap de vuisten van de Arnhemse sluitpost. Daartegenover stond slechts één gevaarlijke aanval van Vitesse, waarbij centrumspits Simon van Duivenbooden op doelman Azmi stuitte. Na ruim een half uur kwamen de bezoekers andermaal op voorsprong. Komljenovic stuurde vanuit het middenveld Lloyd Hendriks op avontuur. Na diens voorzet dook Enoch George op in het Arnhemse doelgebied en kopte de bal langs de verbouwereerde doelman Siecker: 1-2.

Korte metten
In de tweede helft maakte ADO Den Haag korte metten met de gastheer. Sloeg de Haagse ploeg een week eerder thuis tegen Roda JC de beslissende slag met een compactere veldbezetting, op Papendal bleek na de hervatting doordekken en het opjagen bij balbezit van Vitesse het winnende concept. In de vijftigste minuut bracht Finn de Bruin met een ferme uithaal de stand op 1-3. De actie werd ingeleid door Lorenzo Maasland, waarna Enoch George met een worsteling in het Arnhemse strafschopgebied de bal vrij kreeg richting De Bruin.

Miraculeus
Miraculeus was de 1-4 zes minuten later. Nadat Finn de Bruin doelman Siecker had opgejaagd kwam de bal terecht bij de Arnhemse verdediger Mats Egbring. Deze wist daarmee geen raad en schoot de bal pardoes tegen het dak van het eigen doel. De strijd om de winst was gestreden, maar op het veld wilde Vitesse toch nog wijziging aanbrengen in de score. Met enig fortuin en alert doelmanswerk van Ahmed Azmi (goede reflexen) hield ADO Den Haag de Papendal-bewoners van treffers af.

Wel vielen door wederzijdse irritaties een serie vermijdbare gele kaarten. Voor Nigel Owusu één met gevolgen, omdat hij voor de eerstkomende wedstrijd is uitgesloten. Sacha Komljenovic had uiteindelijk het laatste woord door met zijn tweede treffer de eindstand te bepalen op 1-5 na voorbereidend werk van onder anderen Jaydavon Haas.

Zaterdag
ADO Den Haag Onder 21 speelt komende zaterdag om 15.00 uur op De Aftrap de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, waarvan voormalig ADO-prof en -trainer Rick Hoogendorp oefenmeester is. De Dordtenaren bezetten momenteel de laatste plaats, maar op basis van de eerste ontmoeting in de Merwestad, die eindigde in 2-2, zal het voor de ploeg van trainer Ervin Lee geen gemakkelijke opgave worden.

Scheidsrechter: Van Waveren.

Gele kaarten: Altena, Van Duivenbooden (Vitesse), Gustina, Brandt, Heesen en Owusu (ADO Den Haag).