19 TOP 36 10 3 23 33
20 JUT 36 5 9 22 24

Datum plaatsing: 14-04-2024 14:30:00

Verslag en foto's: ook ADO Vrouwen verliest in wedstrijd van gemiste kansen

ADO Den Haag Vrouwen speelde zondagmiddag in het Bingoal Stadion de inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen Vrouwen. De wedstrijd werd geheel tegen de verhouding in gewonnen door de bezoeksters. Net zoals in de mannen vrijdagavond had de vrouwen veel kansen, maar werd er verloren door een verdedigingsfout.

De wedstrijd die oorspronkelijk gepland stond op 24 maart was toen uitgesteld vanwege het overlijden van een staflid van sc Heerenveen. Vandaag werd de wedstrijd ingehaald. De wedstrijd van de nummer vijf (ADO) tegen de nummer tien op de ranglijst van de Azerion eredivisie.

ADO Den Haag Vrouwen moest vorige week, na vier competiewedstrijen ongeslagen te zijn, een verlies in de uitwedstrijd tegen koploper FC Twente incasseren.

De eerste helft  speelde zich grotendeels af op de helft van de tegenstander. In de eerste tien minuten kwam het al tot vier hoekschoppen voor ADO. In de 17e minuut leek ADO op voorsprong te komen door een inzet van Manon van Raay, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd door scheidsrechter Ruben Kooy. Een afstandsschot van Lysanne van der Wal even later ging naast het doel van Jasmijn Resink.
Het eerste schot op doel van Heerenveen viel pas in de 29e minuut maar bleef zonder resultaat. Twee minuten later had ADO de grootste kans van de eerste helft om op voorsprong te komen, maar het schot van Shanique Dessing zwaaide af, in de rebound miste Lobke van Loonen ook het doel.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. In de tweede helft had ADO nog steeds ruim overwicht, maar in de 56e minuut kwam Heerenveen door een fout op voorsprong.
Noordermeer en Lorsheyd liepen tijdens een aanval van de Friezen tegen elkaar aan, Heerenveen profiteerde daar van en zo kon de bal na een zetje van Janneke Ennema rustig in het lege doel rollen: 0-1.
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd werd er volop gewisseld. In de 72e minuut kwam Ilham Abali in het veld voor Louise van Oosten. In de 79e minuut werden Nikki IJzerman en Manon van Raay gewisseld voor Lakeesha Eijken en Iris Remmers. Laatsgenoemde maakte met deze invalbeurt haar debuut. In de 82e minuut verving Chloé Vande Velde Bo Vonk. Heerenveen voerde ondertussen maar één wissel door. Hester Alga kwam in het veld voor doelpuntenmaakster Janneke Ennema.
Vijf minuten voor het einde van de officiële eindtijd had Heerenveen tegen de verhouding in kans op een tweede doelpunt deze wedstrijd. De bal ging gelukkig over het doel van Lorsheyd. In de 5 minuten extra tijd had ADO een grote kans op de gelijkmaker maar keepster Jasmijn Resink wist met een katachtige beweging de bal over te tikken. In de allerlaatste minuut kopte Lobke Loonen net naast het doel.

Veel kansen dus voor ADO en maar liefst 15 corners, maar helaas: de drie punten waren voor de bezoekers.