19 TOP 36 10 3 23 33
20 JUT 36 5 9 22 24

Datum plaatsing: 12-04-2024 22:04:00

Verslag en foto's: ADO verliest in wedstrijd van de gemiste kansen van Helmond

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis de vele kansen niet weten te benutten. Tegenstander Helmond Sport wist wel te scoren, waardoor de wedstrijd in 0-1 voor de Brabanders eindigde.

Het was vanavond de wedstrijd van de nummer 5 van de ranglijst tegen de nummer 13, Helmond Sport. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen in Helmond werd het 3-2 in het voordeel van Helmond. De twee Haagse doelpunten kwamen op naam van Henk Veerman. ADO heeft de hoop op directe promotie min of meer moeten opgeven en richt zich op de nacompetitie. Voor Helmond is daar eigenlijk geen hoop meer op.

Trainer Kalezic stelde vanavond dezelfde spelers in de basis op als vorige week vrijdag in de uitwedstrijd tegen sc Cambuur die ADO met 0-2 won door doelpunten van Henk Veerman en Dhoraso Klas.

ADO ging fel van start. Koudossou en Schalk wisten diverse keren door de Brabantse verdediging heen te breken en voor het doel van Van der Steen op te duiken, maar de keeper wist zijn doel schoon te houden. De tegenstander was zeker niet minder in deze fase, maar door foutjes aan beide zijden van het veld vielen er vooralsnog geen doelpunten. De grootste mogelijkheid voor ADO om op voorsprong was in de 21e minuut voor Absalem die met een afstandschot de keeper bijna verraste, de goalie wist de bal toch nog over het doel te tikken. In de 26e minuut had Veerman de bal voor het inschieten, maar hij miste doordat een verdediger van de tegenpartij hem blokkeerde, in de rebound lukte het ook de andere spelers die zich voor het Helmondse doel verzameld hadden niet om de bal achter Van der Steen te werken.
Ook Helmond wist de trekker niet over te halen. Van Keilegom schoot op aangeven van Kaars (overigens waren deze twee spelers de beide doelpuntenmakers in de uitwedstrijd in Helmond) op de paal. En in de wedstrijd van de gemiste kansen wist even later Van Mieghem de bal ook niet in het net te krijgen. Daarna waren er nog maar vijf minuten tot de rust te gaan en ook daarin, en in de twee extra minuten extra tijd, werden de kansen niet benut, waardoor de rust met de stand werd ingegaan als waarmee de wedstrijd begonnen was.

Na de thee kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamers. Ook in het begin van de tweede helft ging het spel qua kansen niet benutten gewoon verder zoals het de eerste helft geëindigd was. In de 61e minuut werd Van Mieghem net buiten de 16 door Ludwig onderuit gehaald, scheidsrechter gaf de overtreder geel en ADO een vrije trap, die echter op het muurtje stuitte en dus zonder resultaat bleef. ADO drong daarna meer en meer aan waardoor keeper Van der Steen meerdere malen reddend moest optreden, maar ook de corners bleven zonder resultaat.
Een minuut voor het Haags Kwartiertje werd Lasse Vigen door Jort van der Sande vervangen. Helmondtrainers Adrie Bogers en Tim Bakens hadden kort daarvoor al een aantal wissels doorgevoerd. Helmond Sport deelde een waarschuwing uit in de 81e minuut door naast open doel te schieten. Een paar minuten later was het  helaas raak. Na een te korte kopbal van Siereveld op keeper Marsman wist topscorer Kaars de bal te onderscheppen en die zette in de 83e minuut zijn club op 0-1 voorsprong. Daarna bracht ADO Den Haag trainer Kalezic drie wissels in. Absalem, Waem en Siereveld werden vervangen door Asante, Silvinho Esajas en Ideho. Laatstgenoemde maakte hiermee na lang blessureleed zijn rentree. De negen(!) minuten blessuretijd werden begonnen door een inzet van Van Mieghem die hoog boven het doel eindigde. Ook in de resterende extra minuten wist ADO geen vuist te maken, waardoor de wedstrijd in 0-1 eindigde.

ADO speelt de volgende wedstrijd wederom in eigen huis. De wedstrijd tegen FC Eindhoven begint op zaterdag 20 april 16:45u in het Bingoal stadion