18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 21-03-2024 15:52:00

Verslag en foto's: makkelijke zege ADO in oefenduel met FC Volendam

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag in eigen huis de oefenwedstrijd tegen FC Volendam met 4-0 gewonnen door twee doelpunten van Alex Schalk en treffers van invallers Maikey Houwaart en Sellouki.

In deze competitieloze week had ADO Den Haag, zoals gebruikelijk, een besloten oefenduel gepland. Ditmaal tegen eredivisieclub FC Volendam, zodat de krachten beter gemeten konden worden. Henk Veerman (door ADO gehuurd van Volendam) Daryl van Mieghem en Jari Vlak speelden dus tegen hun voormalige teamgenoten die momenteel op  de laatste plek van de eredivisie ranglijst staan.
Trainer Kalezic had na het debacle vorige week tegen Telstar (1-3 verlies) ervoor gekozen om op volle sterkte aan te treden. Ten opzichte van de opstelling tegen Telstar had Kalezic een aantal wijzigingen  in de basis aangebracht. Absalem, Lasse Vigen, Koudossou en Waem startten nu in plaats van Asante, Che, Van Hintum, en de geblesseerde Van der Sande.

ADO had eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen toen Schalk, op aangeven van Veerman, voor het doel van keeper Barry Lauwers verscheen. Schalk schoot echter rakelings naast het doel. Het spel ging in de eerste tien minuten gelijk op, ADO wist in de elfde minuut al op voorsprong te komen toen Schalk na een voorzet van Koudossou de 1-0 op het scorebord zette. ADO had daarna licht overwicht. De Volemdamse keeper pareerde vijf minuten later een poging van Van Mieghem.
De tegensander had een grote kans op de gelijkmaker toen Karim vanuit de zestien op het doel van Marsman schoot, de Haagse verdediging zorgde er echter voor dat de bal naast in plaats van in het doel terecht kwam.
Een schot van Vlak in de 29e minuut werd tot corner verwerkt. Daarna was het weer Karim die het dit keer vanuit een counter de Haagse verdediging lastig maakte, Marsman bracht redding zodat de stand in het voordeel van ADO bleef. Met de 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.Statistieken ADO Den Haag  FC Volendam

Na de rust mocht Coremans ten koste van Marsman het doel verdedigen. Ook Veerman bleef in de kleedkamer achter, zijn vervanger was jeugdspeler Maikey Houwaart. Schalk verraste doelman Lauwers in de 54e minuut en verdubbelde de stand in de 54e minuut: 2-0. Nog geen minuut later zette invaller Maikey Houwaart ADO op 3-0.

Bij Volendam kwamen in de 60e minuut Inram Nazih, Déron Payne en Damon Mirani in het het veld voor Oskar Buur, Brian Plat en Safouane Karim.
Een minuut later voerde Kalezic zeven wissels door. Surmeli, Derijck, Koudossou, Vlak, Vigen, Schalk en Van Mieghem gingen naar de kant voor Asante, Silvinho Esajas, Siereveld, Sellouki, De Bruin, Van Wolfgang en Komljenovic. Op slag van het Haags kwartiertje kwam Hamdaoui in het veld ten koste van Houwaart. Met het invallen van Hamdaoui hadden alle spelers die op de reservebank begonnen deze wedstrijd minuten gemaakt. Op twee doelpogingen van Komljenovic na gebeurde er niet veel meer. Ook Volendam kwam er verder niet aan te pas. Een vrije trap randje 16 leverde niets op voor de 'palingboeren'. Een paar minuten voor tijd bracht Kalezic Koudossou weer terug op het veld als vervanger van Absalem. Een minuut voor tijd zette Sellouki de eindstand van 4-0 op het scorebord.

Volgende week vrijdag wacht de belangrijke competitiewedstrijd tegen FC Groningen in het Bingoal Stadion.