19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 01-03-2024 21:57:00

Verslag en foto's: ADO houdt drie punten over aan moeizaam duel met Jong Ajax

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van Jong Ajax.

Vrijdagavond speelde ADO wederom een thuiswedstrijd. Vorige week vrijdag was MVV te gast in het Bingoal Stadion. Die wedstrijd eindigde in 2-2. Vanavond was Jong Ajax, die de vijftiende plek op de ranglijst bekleedt, de tegenstander.

Trainer Kalezic kon vanavond niet beschikken over Jari Vlak, hij kreeg de vijfde gele kaart van het seizoen en moet daardoor de wedstrijd van vanavond aan zich voorbij laten gaan. Asante die vorige week in de basis begon, nam vanavond plaats op de bank. Kalezic stelde in plaats van deze twee spelers Lasse Vigen en Jusin Ché op.

Het publiek, opgewarmd door een optreden van De Kraaien zat er klaar voor: de wedstrijd van nummer drie tegen nummer vijftien van de ranglijst.
De wedstrijd begon met rommelig spel.
In de eerste twintig minuten kreeg ADO twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. Beide kansen waren voor Veerman, hij schoot de bal echter hoog boven en naast het doel van keeper Tom de Graaff. Ajax maakte ondertussen gebruik van de zwakke verdediging en middenveld van ADO en speelde op de counter, maar wist er vooralsnog  niet meer dan een corner uit te slepen.
In de 23e minuut viel de grootste kans van ADO te noteren toen de Amsterdamse keeper redding moest brengen op een fraaie inzet van Van Wolfgang. Maar twee minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Vanaf het middenveld wist Ajax-speler Fitz-Jim de bal aan een vrjstaande teamgenoot voor te geven, het was echter Fitz-Jim die de snelheid maakte om de bal zelf in te tikken: 0-1. ADO kwam daarna niet verder dan weer een schot die hoog boven het doel van De Graaff terecht kwam.
ADO kwam in de 36e minuut goed weg bij een schot op doel van een Ajax speler die op de paal belandde. ADO kwam vlak voor de rust op gelijke hoogte toen Timothy Derijck direct vanuit een corner de bal achter De Graaff kon koppen : 1-1. Direct daarna kwam Alex Schalk in het veld voor Jort van der Sande. De rust werd met de gelijkstand ingegaan.

ADO kwam na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer.
De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen Ajax speler Kian Fitz-Jim ontsnapte en via de counter voor het doel van Marsman opdook, de bal ging net naast. Even daarvoor had scheidsrechter Perez na een schermutseling in de 16 voor het Amsterdamse doel Surmeli en Ajax speler Vos de gele kaart voorgehouden. Invaller Schalk zette ADO op aangeven van Vigen in de 61e minuut op voorsprong: 2-1.
De voorsprong verbloemde het zwakke spel van ADO, dat het moeilijk had tegen de snelle tegenstander. Ajax speler Godts had kans om de stand gelijk te maken, maar Marsman wist de aanval te pareren.
In de 81e minuut werden Lasse Vigen en Van Wolfgang gewisseld voor Silvinho Esajas en Henri Koudossou. Ook Veerman en Van Mieghem werden vijf mnuten later gewisseld. Klas en Absalem waren hun vervangers. ADO kwam in de laatste minuten nog bijna in de problemen doordat Marsman even zijn alertheid verloor en  de bal naar de tegenstander in plaats van naar zijn medespelers schoot. Gelukkig kwam ADO niet verder in de problemen en bleef de voorsprong behouden.

Toch mooi weer drie punten in de knip na deze moeizame  wedstrijd.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Roda JC.