19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 23-02-2024 21:43:00

Verslag en foto's: ADO - MVV eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV op het laatste moment een punt weten te pakken. De wedstrijd eindigde in 2-2

De uitwedstrijd in september tegen de Maastrichtse club werd met 0-3 door ADO gewonnen, de doelpunten kwamen toen op naam van Jort van der Sande, Daryl van Mieghem en Henri Koudossou.

Vanavond stond de thuiswedstrijd in het Bingoal Stadion op het programma.
Trainer Kalezic kon vanavond geen beroep doen op Ideho die zich onlangs op de training blesseerde en voorlopig niet in actie kan komen. Trainer Darije Kalezic koos voor Jerry van Wolfgang als vervanger.

Er was een mooie sfeeractie: Er waren spandoeken op MiddenNoord en op de Aad Mansveldtribune gecombineerd met fakkels en een lichtshow met de Led verlichting.

ADO begon meteen aanvallend, in de tweede minuut was er al een grote kans om op voorsprong te komen toen Veerman voorgaf op Van Mieghem, maar keeper Matthys bracht redding. Het uitvak was toen nog leeg, de supporters van MVV die de wedstrijd bij zouden wonen, hadden vertraging opgelopen.
Tien minuten later was er weer een kansrijke aanval, maar ook daar zat de keeper goed bij. Ook schoten op doel van Vlak, Van Wolfgang en Vlak werden door de goalie helaas goed gepareerd. Ondertussen vulde het uitvak zich. Zij zagen dat Vlak even later de grootste kans had om ADO op voorsprong te zetten, op aangeven van Asante haalde hij snoeihard uit, de bal belandde echter op de lat. ADO wist kans op kans te creëren en bleef het Limburgse doel bestoken. Een kopbal van Van der Sande ging maar net over het doel. De weinige aanvallen van MVV die af en toe razendsnel naar het Haagse doel optrokken bleven echter ook gevaarlijk.
Bij één zo'n aanval uit de counter haalde Vlak de tegenstander op het midden van het veld neer en dus kreeg hij geel van scheidsrechter Manschot. Een paar minuten voor rust, de 43e minuut zette Henk Veerman ADO op voorsprong: 1-0
ADO had een minuut of wat later op 2-0 kunnen komen na een fout van de Limburgers, keeper Matthys was daardoor ver uit zijn doel gelopen. Van der Sande was daarna dicht bij een treffer, maar zijn inzet leverde geen resultaat op.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. In de 55e minuut zagen de 7867 toeschouwers MVV op gelijkstand komen, Mart Remans wist keeper Marsman te verschalken: 1-1
Een kwartier na rust had ADO een enorme kans om weer op voorsprong te komen, maar de aanval die de Limburgse keeper ternauwernood wist te pareren was buiten spel.
El Basri werd in de 65e minuut door MVV trainer Maurice Verberne (oudspeler van ADO Den Haag) vervangen door Marko Kleinen.
Trainer Kalezic verving drie minuten later Surmeli voor Lasse Vigen en Justin Ché kwam in het veld voor Tyrese Asante.
MVV brak in de 71e minuut weer met een hoog tempo uit, Livramento kon daarop zomaar door de Haagse verdediging heen lopen en de bal achter Marsman schieten: 1-2.
Van Hintum werd op slag van het Haags kwartiertje gewisseld voor Alex Schalk. Van Wolfgang werd wat later gewisseld voor Amir Absalem. A, DO werd naarmate de wedstrijd vorderde slordiger en de Limburgers konden daardoor het spel met vlagen naar zich toe trekken. Invaller Schalk had een minuut voor tijd op aangeven van Absalem de gelijkmaker op zijn schoen, de bal ging echter rakelings over het doel. In de zes minuten extra tijd pakte ADO gelukkigerwijze een punt. Schalk werd als doelpuntenmaker bestempeld, maar MVV protesteerde omdat keeper Matthys tijdens de aanval gehinderd werd. Toch telde Manschot het doelpunt voor ADO.

Gelukkig dus toch nog een puntje in de wacht gesleept.

Volgende week vrijdag speelt ADO wederom een thuiswedstrijd. Jong Ajax is dan de tegenstander.