18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 15-07-1912 19:12:00

Vriendschapelijke wedstrijd Excelsior - ADO te Gouda

Gisterenmiddag 4 uur had op het terrein aan de IJssellaan plaats de wedstrijd Excelsior 1 - A.D.O.1 (1ste klasse H. V. B.).

Als beide elftallen zich opstellen, heeft Excelsior 4 en A.D.O. 2 invallers. Direct na den aanvang ontwikkelt zich een mooi samenspel van beide kanten, steeds is Excelsior iets in de meerderheid, dan weer is het A.D.O. die prachtige schoten op het Exoelalor-doel lost, die echter allen door den doelman verwerkt worden. Dan weer wordt de haagsche doelman aan het werk gezet, die eveneens in conditie is en zich niet laat verschalken.

Als na 25 minuten spelen een schot der Rood-Witten (de rechtsbinnen) gelost wordt is hem dit te machtig en Excelsior leidt met 1-0. Daarna komt er spanning in het spel. Beide partijen laten nu flink en krachtig spel zien.

Prachtig drijft de links-binnen van Excelsior den bal door de geheele achterhoede der Hagenaars heen en lost hij een schot waarmede Excelsior met 2-0 de leiding heeft. Voor rust komt er geen verandering moer in dan stand.

Na 20 minuten rust, wat wel noodig was om wat op to frissechen begint de tweede helft van den wedstrijd.

Een zelfde spel is het weder. Beide verdedigingen worden flink aan het werk gezet. Als na een kwartier spelen 2 spelers, van Excelsior wegens blessuur voor 15 min. het veld moesten ver laten en daardoor met 9 man word gespeeld, worden deze ingesloten, doch van doelpunten komt niets. Ten laatste gaat de Rood-Witte voorhoede er met den bal van door en laat de linksbinnen den doelman den bal nakijken, waardoor Excelsior met 3-0 in de meerderheid krijgt. In dezen stand komt geen verandering meer, hoe de A.D.O.ers ook zwoegen om een tegenpunt te make.

De wedstrijd werd door een groot publiek bijgewoond.Als scheidsrechter fungeerde de heer. A. Huybregtse.