19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 20-01-2024 20:20:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: Mooie overwinning van ADO op FC Utrecht

De ADO Den Haag Vrouwen wonnen zaterdagmiddag in de eerste wedstrijd na de winterstop in het eigen stadion tegen FC Utrecht Vrouwen.

De selectie van Stephan Vos en Alexander Scholte waren nog geen week terug van hun wintertrainingskamp in Portugal. Zij speelden daar een oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, die wedstrijd eindigde onder de Portugese zon in 0-0. Ook de FC Utrecht Vrouwen verbleven in Portugal en waren nog maar een paar dagen geleden weer terug in het op dit moment winterse Nederland.

Shanique Dessing keerde weer terug bij de Haagse selectie nadat zij  anderhalf jaar geleden naar PSV verkaste. Shanique wordt de rest van dit seizoen van de club uit Eindhoven gehuurd.

De ADO Den Haag Vrouwen hebben uit de vorige elf competititieduels dit seizoen 11 punten behaald en stonden voor de wedstrijd vanmiddag begon op de 7e plek van de ranglijst. FC Utrecht stond een plekje hoger met vier punten. Dat beloofde dus een spannende wedstrijd.

ADO kwam al heel snel op voorsprong. In de tweede minuut opende Lobke Loonen op aangeven van Nikki IJzerman de score: 1-0. Helaas werd die voorsprong ook snel weer teniet gedaan door een doelpunt van Utrecht. Lotje de Keijzer zette in de 7e minuut de gelijkstand op het scorebord.
De Haagse formatie wist daarna veel kansen te creeeren om weer op voorsprong te komen, maar dat lukte vooralsnog niet. Na ruim een kwartier speeltijd probeerde Wielle Douma uit een vrije trap van IJzerman randje zestien meter de bal binnen te koppen, maar de bal werd van de lijn gered, de daaropvolgende corner leverde niets op. Wat later bracht de Utrechtse keepster Jasmijn de Groot redding op een inzet van IJzerman. Ook een schot van Shanique Dessing net voor de rust werd door De Groot gepareerd.

Na de rust hadden de Haagse vrouwen het even moeilijk en hadden het geluk dat de bal na een aanval van de Domstedelingen rakelings langs het Haagse doel ging in plaats van erin. Daarna herpakte ADO zich en dat uitte zich in een doelpunt van Shanique Dessing die de bal achter keepster De Groot kopte: 2-1. Een paar minuten later leek Dessing haar tweede treffer te maken, maar dit keer belandde de bal naast het doel.
In de zes minuten extra tijd had Utrecht een enorme kans om de stand weer gelijk te zetten, maar Lorsheydt wist dat  met een prima redding te voorkomen.

Drie verdiende punten in de knip!

De volgende wedstrijd staat zondagmiddag  28 januari uit tegen PSV op het progamma.