19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 12-01-2024 21:57:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verplettert De Graafschap in de tweede helft

De wedstrijd in het Bingoal stadion tussen de nummer drie en vier van de ranglijst werd een spectaculaire wedstrijd. Nadat ADO in de eerste helft op 0-2 achterstand was gekomen, wist ADO door vijf doelpunten in de tweede helft de wedstrijd te winnen. Doordat De Graafschap nog eenmaal scoorde, werd de eindstand 5-3.

ADO begon vrijdagavond aan de tweede helft van het seizoen met een wedstrijd tegen 'De Superboeren' na een week ervoor op trainingskamp te zijn geweest in Zuid Spanje. Het trainingskamp werd afgesloten met de wedstrijd tegen Como 1907. De Graafschap was niet naar het buitenland gegaan, maar had wel een oefenwedstrijd met FC Emmen gespeeld die met 4-1 werd gewonnen.

Trainer Darije Kalezic is een goede bekende van De Graafschap. Hij was er van 2004-2006 speler. Daarna vervulde hij in Doetinchem de functie van trainer van de beloften, werd daarna assist- en later hoofdcoach van de club. Onder zijn leiding promoveerde De Graafschap naar de eredivisie. Na die goede start van zijn trainerscarrière verkaste hij naar Zulte Waregem om daarna bij diverse clubs in binnen- en buitenland het trainerschap te vervullen om dit seizoen bij ADO Den Haag te belanden.

Vanavond kon de Haagse trainer over een fitte selectie beschikken. De lang geblesseerde Justin Ché en Jerry van Wolfgang zijn weer hersteld en namen plaats op de bank. Bij De Graafschap begon de na ziekte teruggekeerde Ralf Seuntjes op de bank.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een lichtshow met de nieuwe ledverlichting.
Ook de wedstrijd begon flitsend, met al in de eerste minuten kansjes aan beide zijden. In de 7e minuut creëerde Ideho een grote kans door Veerman aan te spelen die voor het doel van Thijs Jansen stond, de spits schoot de bal echter over het doel. Acht minuten later probeerde Esajas het met een afstandschot die maar net naast ging. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant in het doel, doelpuntenmaker Bosilj zette de 0-1 daarmee op het scorebord. Daarna waren er een paar enorme kansen voor Veerman, de bal belandde helaas in het zijnet, en voor Van der Sande die op de lat schoot.
De Graafschap benutte de kansen beter, in de 28e minuut zette Onal ADO op 0-2 achterstand. Daarna was vooral aan ADO zijde het tempo uit het spel, behalve dan bij Ideho die keer op keer razendsnel de aanvalslinie bediende. Van der Sande was in het kwartier voor rust in kansrijke positie, maar zijn bal was een makkelijke prooi voor de goalie. Tijd dus om een peptalk in de kleedkamer te krijgen om in de tweede helft de achterstand weg te werken.

In de rust bleef Granli in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Vigen. ADO stelde al snel orde op zaken. Silvano Esajas zette in de 47e minuut de stand op 1-2 en Jort van der Sande scoorde 11 minuten later de gelijkmaker: 2-2. De rollen waren omgedraaid, ADO had meer snelheid en creëerde daardoor meer kansen. En ook de Haagse paling scoorde deze wedstrijd, daarmee kwam de 3-2 op het scorebord door Henk Veerman.
Lang kon ADO niet van de voorsprong genieten, want in de 71e minuut werd de stand weer gelijk. Nadat Henk Veerman de bal eerst van de lijn had gered scoorde De Graafschap in de rebound alsnog.
Kalezic wisselde in de 73e minuut Asante voor Justin Ché die daarmee na lang blessureleed zijn rentree maakte.
Wat een wedstrijd, weer kwam ADO terug op voorsprong! In het Haags kwartiertje kreeg Joel Ideho loon naar werken: 4-3. En het was nog niet afgelopen, in de 79e minuut was het Van Mieghem die de stand op 5-3 zette. De wedstrijd was toen eigenlijk wel gespeeld. De Graafschap had nog een kans, maar die bleef zonder resultaat.
Ideho verliet in de 82e minuut het veld voor Absalem. In de extra tijd werd Henk Veerman gewisseld voor Gylermo Siereveld.

Een mooie wedstrijd met een mooi resultaat van weer drie punten!

Aanstaande dinsdag wacht de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis die in het stadion van Sparta wordt gespeeld. En daarna staat vrijdag de competitiewedstrijd uit tegen Venlo op het programma. Een drukke week dus voor de boeg voor Kalezic en de selectie.