19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 31-10-2023 23:34:00

Verslag en foto's: moeizame overwinning ADO in bekerduel tegen v v Noordwijk

ADO heeft in de eerste bekerronde met 0-1 gewonnen van vv Noordwijk op sportpark Duinwetering. ADO had het moeilijk tegen de tweede divisionist en moest al vanaf de 33e minuut na een rode kaart voor Nigro met 10 man verder.

ADO speelde drie maal eerder in oefenwedstrijden tegen vv Noordwijk, .Voor de eerste twee wedstrijden daarvan moeten we terug naar  de jaren 80 van de vorige eeuw. Op 2 augustus 1988 werd het 2-5 voor ADO en op 2 april 1989 werd het 4-1. De laatste keer dat er een oefenwedstrijd werd gespeeld tegen vv Noordwijk was op 6 januari 2020 tijdens het trainingskamp in Alharin el Grande in Spanje in de winterstop met trainer Pardew. De wedstrijd eindigde in 2-0 voor ADO.

In de opstelling vanavond voor het bekerduel ontbraken Justin Ché (geblesseerd) en Bart van Hintum. Henk Veerman nam op de bank plaats, waarop dit keer, na lang geblesseerd te zijn geweest, ook Lasse Vigen plaats nam. Verder stond deze wedstrijd Tim Coremans in plaats van Nikiema onder de lat.

Absalem die in de basis zou beginnen haakte tijdens de warming up ziek af.  Voor hem kwam Gennaro Nigro in het veld, die daarmee zijn debuut maakte.

ADO had het moeilijk tegen de amateurs op het harde kunstgras, die in de 11e minuut al op voorsprong hadden kunnen komen, maar het afstandschot van Van Oosten  ging net naast het doel van Coremans.
In de 16e minuut kopte Van der Sande op aangeven van Ideho de 0-1 op het scorebord.
Daarna was het Noordwijk die het initiatief overnam en een aantal malen in kansrijke positie wist te  komen.
In de 33e minuut werd ADO debutant Nigro met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Nick Smits. Hij maakte een overtreding net buiten de 16. Noordwijk kreeg een vrije trap. Die werd gelukkig niet goed benut en belandde hoog boven het doel
In de slotfase van de eerste helft verzuimde Van der Sande om zijn tweede doelpunt deze avond te maken, hij snoepte de bal af van Dylan Rietveld, maar wist de bal daarna niet goed te plaatsen.
Noordwijk had een minuut voor rust op gelijkstand moeten komen na een geweldig schot van Van Oosten, maar de bal belandde net naast het Haagse doel.

Nog geen drie minuten na de rust werd de wedstrijd vanwege onweer tijdelijk gestaakt. Alhoewel het in de verte bleef bliksemen werd de wedstrijd na zo'n tien minuten weer hervat.
ADO kwam heel goed weg na diverse doelpogingen van Noordwijk, waarbij de paal herhaaldelijk in de weg stond. Ook bracht keeper Coremans een aantal goede reddingen.
ADO liet zich onder druk zetten. En ook al speelde het team van Kalezic met één man minder, toch had er meer tegengas gegeven moeten worden. Want de gelijkmaker hing zeker in de laatste fase van de tweede helft in de lucht. Trainer Kalezic wisselde in de 82e minuut Ideho voor Komljenovic. Ook in de laatste minuut van de officiële speeltijd was er een enorme kans voor Wendt die gelukkig op de buitenkant van de paal terecht kwam.
De meegereisde ADO supporters. die in vier bussen naar het sportpark waren gekomen zagen opgelucht dat hun club ondanks de moeizame wedstrijd de volgende ronde bereikte. En dat is het belangrijkste!
De wedstrijden in de  tweede bekerronde vinden op 19, 20 en 21 december plaats.  Aanstaande zaterdag wordt er bekend wie de volgende tegenstander is en wat later wordt bekend op welke datum de wedstrijd gespeeld gaat worden.

Maar eerst wacht de competitiewedstrijd komende maandagavond uit tegen Jong PSV.