19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 20-10-2023 21:56:00

Verslag en foto's: ADO buigt tegen FC Emmen achterstand om in overwinning

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de tiende competitieronde in de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 2-3 gewonnen. Na al snel op 2-0 achterstand te zijn gekomen wisten Veerman, Sellouki en Van Mieghem ADO op winst te zetten in de eerste wedstrijd van de tweede periode.

ADO speelde vorige week in de competitieloze week een besloten oefenwedstrijd tegen SK Beveren die vanwege onweer en hoosbuien noodgedwongen voortijdig eindigde met een 0-1 voorsprong voor de Belgische club.
Ook vanavond waren de weersomstandigheden niet optimaal, maar de wedstrijd op het kunstgras ging gewoon door.

Het thuispubliek van de vorig seizoen gedegradeerde club liet zich door de regen en koude oostenwind niet weerhouden om de wedstrijd tussen de nummers 3 en vier op de ranglijst massaal te bezoeken. Vanuit Den Haag was er een grote groep supporters meegereisd.

Zoals verwacht speelde van Hintum, die voor het begin van de thuiswedstrijd twee weken geleden geblesseerd afhaakte, deze wedstrijd in de basis.

ADO had in de eerste tien minuten moeite om het tempo van de Drenthenaren bij te houden en kon niet voorkomen dat de thuisclub al snel op voorsprong kwam. In de elfde minuut werd het 1-0 door Parzyszek.
Bij één van de vele kansen van Emmen werd er door ADO hands gemaakt in de 16 meter en wees scheidsrechter Jeroen Manschot naar de stip. De penalty werd goed benut door Jari Vlak en zo stond na 20 minuten al de 2-0 op het scorebord in de Oude Meerdijk.
ADO wist gelukkig al snel de achterstand te verkleinen. Op aangeven van Hamdaoui kopte Veerman zes minuten later de aansluitingstreffer achter doelman Hoekstra: 2-1
Toch wist de thuisploeg overwicht te houden en moesten keeper Nikiema en de Haagse verdediging alle zeilen bijzetten om Emmen niet verder te laten uitlopen in de eerste helft.

In de rust bleef Asante in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Justin Che in het veld.
Ook in het begin van de tweede helft had Emmen overwicht. ADO probeerde het nog wel met een afstandschot van Van Mieghem, maar dat bleef zonder resultaat. Gaandeweg de tweede helft wist ADO de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Het wachten was op de gelijkmaker.
In de 67e minuut wisselde trainer Kalezic Klas voor Sellouki. Na het Haags kwartiertje kwam Ideho voor Hamdaoui het veld in. Emmen bleef het ondertussen keeper Nikiema lastig maken, maar dat resulteerde niet in een doelpunt.
In de 82e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Invaller Sellouki zette ADO, nadat hij met een kopbal door Van der Sande was bediend, in de 82e minuut op 2-2. En drie minuten later werd het zelfs 2-3 door Van Mieghem! Die stand werd ook de eindstand. Drie belangrijke punten mee naar huis.

Aanstaande maandag wacht al de volgende wedstrijd voor ADO. Wederom een uitwedstrijd. Jong Ajax is dan in Amsterdam de tegenstander.