20 JUT 37 5 10 22 25
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 18-10-2023 17:16:00

Oefenvoetbal: RKDEO verliest thuis van ADO Den Haag o21

Dinsdagavond stond in Nootdorp de oefenwedstrijd tussen RKDEO en ADO Den Haag o21 op het programma. De gastheren verloren afgelopen zaterdag met 0-1 thuis van Die Haghe en de bezoekers versloegen FC Volendam o21 in een thuiswedstrijd met dezelfde cijfers. ADO Den Haag trok in deze oefenwedstrijd aan het langste eind:

tekst: Glenn Duijzer

De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd, wat al binnen enkele minuten de openingstreffer opleverde. Aanvaller Jaydavon Haas zette de rood-witte verdediging goed onder druk en veroverde daarmee de bal om direct op de vrijstaande Enoch George te plaatsen. Voor de boomlange spits was dat een buitenkansje dat hij ook direct benutte: 0-1. Niet lang na de openingstreffer zette Elijah Velland goed door en hij zag zijn inzet via een verdediger op de lat eindigen. Bijna binnen de minuut was het Joëlle Gill’ard die van afstand de bal op het doel schoot. RKDEO-doelman Erik Schram wist de bal nog net tot corner te tikken.

De tien minuten waren nog niet om of een corner van Haas werd door Sinan Özen op het doel gekopt. Een verdediger kon niet anders dan de bal met zijn handen te blokken. Op het moment dat de scheidsrechter floot, schoot George de rebound hard tegen de touwen. Helaas voor de voormalige Quick-speler had scheidsrechter Ramon Westhoff al gefloten en mochten de Hagenaars een strafschop nemen. Afgelopen zaterdag werd een Haagse strafschop nog door de Volendamse doelman gekeerd. Ditmaal ging Jaydavon Haas achter de bal staan, maar zijn inzet ging net naast, waardoor de stand nog steeds op 0-1 bleef staan. De thuisploeg had tot op dat moment nog geen moment de bal onder controle gehad. Toch ging de Haagse storm langzaam liggen en wist RDKEO uit haar schulp te komen.

Halverwege de eerste helft was daar ineens Dylan Boapeah, die de bal achter ADO-doelman Sem Buvelot schoot, maar helaas voor RKDEO was dat in buitenspelpositie. Vier minuten later was er weer een kans voor RKDEO via Olaf Kramer. De Haagse doelman wist de inzet te stoppen, maar wederom was er buitenspel geconstateerd. Net voor het half uur wist Velland namens ADO Den Haag o21 een bal tussen de verdedigers te onderschepen en maakte de sprint richting het vijandelijke doel. Doelman Schram wist met een uiterste poging de bal tot corner te tikken. De laatste kans voor rust was voor de thuisploeg, waar Jazz Vermeer de buitenspelval wist te ontlopen, maar de Haagse doelman Buvelot zag kans met zijn vingertoppen de bal aan de voor de bezoekers goede kant van de paal te krijgen.

Het entertainmentgehalte na de rust was duidelijk lager dan van voor de pauze. De eerste kans was na 58 minuten voor ADO Den Haag o21 waar een combinatie tussen Mustafa Tetik en Velland een lange bal op Issaac Dijkhuizen opleverde. Zijn inzet verdween echter voorlangs via de Nootdorpse doelman over de achterlijn. Acht minuten later was het Jaydavon Haas die het van afstand probeerde, waarna doelman Schram er twee pogingen voor nodig had om de bal onder controle te krijgen. Nog geen minuut later was het wel raak voor de formatie van trainer Giovanni Franken, nadat Joey Brandt de bal in de diepte op Dijkhuizen had gespeeld. Terwijl George voor het doel in een vrije positie leek te staan, koos de buitenspeler om uit een moeilijke hoek zelf op het doel te schieten. Zijn inzet verdween buiten bereik van de doelman tegen de touwen: 0-2.

Lang kon ADO Den Haag o21 niet genieten van deze riante voorsprong, want drie minuten later werd een slechte bal in de Haagse defensie door Achraf el Jaouhari onderschept en de vrijstaande Olaf Kramer schoot de 1-2 binnen. Ondanks de aansluitingstreffer wist RKDEO niet door te drukken voor een gelijkmaker. Op slag van het Haagse Kwartiertje scoorde Velland uit een scrimmage, maar de arbiter had een handsbal geconstateerd en de treffer ging niet door. Drie minuten voor tijd leek die gelijkmaker er wel te komen, nadat Kramer aan de rechterkant er vandoor was gegaan, maar zijn inzet belandde in het zijnet. In de blessuretijd was er even een moment van onachtzaamheid bij de thuisploeg, nadat Boapeah met kramp het veld moest verlaten en de net uitgevallen el Jaouhari terug het veld in moest. De bezoekers maakte daar gebruik van door een lange bal van George op Dijkhuizen die in een één-tegen-één situatie met de Nootdorpse doelman de bal netjes in de verre hoek schoof: 1-3. Op 18 oktober 2022, dus net geen jaar geleden, eindigde de wedstrijd in 2-1 overwinning voor RKDEO.

Komende zaterdag gaat RKDEO op bezoek bij sv Aarlanderveen in de strijd om de KNVB-districtbeker. De aftrap op Sportpark Polderpark is om 14.30 uur. ADO Den Haag o21 ontvangt op dezelfde dag FC Eindhoven o21 op Sportpark De Aftrap. Het betreft hier ook een KNVB-bekerwedstijd en de aftrap is om 15.00 uur.