19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 22-09-2023 21:56:00

Verslag en foto's: ADO moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen Telstar

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst op de ranglijst geen goede zaken gedaan. De voorsprong in de eerste helft door een doelpunt van Veerman werd in de tweede helft tenietgedaan door een tegendoelpunt van de Witte Leeuwen.

Na twee zware uitwedstrijden achterelkaar (FC Groningen en FC Eindhoven) waarin totaal 4 punten werden gepakt wachtte vanavond een ontmoeting met de club die momenteel dus de laatste plaats op de ranglijst bekleedt.

Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd tegen Telstar in 3-1. De doelpunten kwamen op naam van Xander Severina, Titouan Thomas en Thomas Verheydt (penalty).

Bij Telstar spelen drie oudspelers van ADO Den Haag. Robin Polley startte in de basis van de gasten, oud ADO Den Haag speler Cain Seedorf begon op de bank. Yahya Boussakou stond niet op het opstellingsformulier, hij is geblesseerd.

Bij ADO begon de deze week teruggehaalde doelman Tim Coreman, vanwege de langdurige blessure van Hugo Wentges, op de bank. Kilian Nikiema verdedigde deze wedstrijd net als tegen FC Eindhoven het doel. De opstelling bevatte een wijziging ten opzichte van de wedstrijd afgelopen maandag tegen FC Eindhoven. Joel Ideho nam de plaats in de basis in ten koste van Tyrese Asante.

Al in de tweede minuut was er een kans voor ADO om op voorsprong te komen, maar het schot van Van der Sande was een makkelijke prooi voor keeper Joey Houweling.
Enkele minuten later brak Eddahchouri door de Haagse verdediging, zijn schot ging echter voorlangs het doel van Nikiema. In de 10e minuut was er aan de andere kant van het veld een grote kans om de score te openen toen Van Mieghem vanaf de middenlijn naar het Velsense doel optrok en Joel Ideho aanspeelde,  zijn kopbal werd gepareerd door Houweling. Tien minuten was het weer van Mieghem die in combinatie met Ideho wilde toeslaan, de bal ging nu echter over het doel.
In de 28e minuut was het dan wel raak. Henk Veerman kon op aangeven van Ideho de bal fraai achter Houweling schieten: 1-0.
Een overtreding van Telstarspeler Augustijns werd door scheidsrechter Kevin Puts bestraft met een gele kaart. De vrije trap die ADO net buiten de 16 kreeg ging over het doel.
ADO ging bijna de rust in met een verdubbeling van de score. In de minuut extra tijd van de eerste helft kreeg Houweling de bal niet helemaal klemvast toen Klas uit een vrije trap op het doel schoot, maar uiteindelijk leverde het geen doelpunt voor ADO op.

ADO begon sterk met een paar kansen aan de tweede helft, waarvan 1 schot op de paal. Telstar wist toch in de 56e minuut op voorsprong te komen door een treffer van Mees Kaandorp. Los van de regen die het stadion de hele wedstrijd teisterte,  regende het in korte tijd ook gele kaarten voor ADO. Eerst voor van Mieghem die voorafgaand aan de tegengoal te makkelijk  naar de grond ging. Wegens commentaar op de leiding kreeg hij de gele kaart voorgehouden. Een paar minuten daarna werden ook Surmeli en Van der Sande wegens commentaar op de scheidsrechter, die de wedstrijd dood floot, op de bon geslingerd. Trainer Kalezic wisselde in de 66e minuut Ideho. Voor hem kwam Mohamed Hamdaoui in het veld. Dhoraso Klas maakte in de 74e minuut plaats voor Sacha Komljenovic. Ondertussen bleef ADO het doel van de Witte Leeuwen bestoken, echter zonder resultaat.
Ook Telstar trainer Mike Snoe wisselde een aantal spelers. In de 79e minuut werd oud ADO Den Haag speler Cain Seedorf ingebracht. Tien minuten voor tijd kwam Rafael Struick bij ADO  in het veld voor Justin Ché.

Terwijl de 6.418 toeschouwers die op de wedstrijd waren afgekomen in de laatste minuten alles of niets scandeerden werdde tegenstander sterker en creeerde ook nog een aantal kansen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen MVV.