19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 18-09-2023 21:58:00

Foto's en verslag: ADO houdt punt over aan moeizaam duel met FC Eindhoven

ADO Den Haag heeft aan de uitwedstrijd maandagavond tegen FC Eindhoven een punt overgehouden. Doelpuntenmakers waren oud ADO Den Haag speler Evan Rottier en Henk Veerman.

De uitwedstrijd tegen FC Eindhoven eindigde vorig seizoen in 1-1. Beide doelpunten werden gemaakt door FC Eindhoven, één daarvan was een eigen doelpunt van de thuisspelende club.

Vanavond stonden er nog maar twee spelers van de wedstrijd vorig seizoen, in maart 2023, in de basis van ADO: Dhoraso Klas en Tyrese Asante.

Ten opzichte van de wedstrijd afgelopen vrijdag uit tegen Groningen had trainer Darije Kalezic een paar wijzigingen in de basis aangebracht: keeper Kilian Nikiema verving Hugo Wentges, die aan de wedstrijd in Groningen een knieblessure overhield waaraan hij geopereerd moet worden. En verder was Klas weer terug van zijn internationale wedstrijden en kwam hij in de plaats van Lasse Vigen in de basis, die de vorige wedstrijd met een lichte hamstringblessure uitviel.

Bij de Brabantse club stonden vanavond twee oud ADO Den Haag spelers in de basis: Evan Rottier en Joey Sleegers.

ADO stond voor het begin van de wedstrijd met tien punten uit vijf wedstrijden op de vierde plek op de ranglijst, FC Eindoven bekleedde de zesde plaats met 8 punten uit vier wedstrijden.

Na een aftastend begin aan beide zijden en een vrije trap voor de tegenstander in de eerste vijf minuten was er een eerste actie van ADO-speler Van Mieghem bij het doel van keeper Brondeel, het leverde echter niet het gewenste resultaat op. Daarna zette Eindhoven druk en werd ADO vastgezet op eigen helft. Kökcü bestookte samen met Amevor een aantal malen het Haagse doel, maar de aanvallen waren een makkelijke prooi voor Nikiema. ADO probeerde via Veerman uit te breken, maar omdat hij buiten spel stond kon hij de bal niet afspelen. Waem probeerde het later met een afstandschot, maar die ging ruim naast.
In de 23e minuut opende oud ADO Den Haag speler Evan Rottier de score voor FC Eindhoven met een treffer hoog in de rechterhoek van het doel en liet Nikiema kansloos: 1-0.
Even later was het bijna weer raak. In de rebound van een nieuwe aanval, waarin Nikiema de grip op de bal bijna kwijt raakte, was Amevor dicht bij j zijn tweede treffer. Nikiema wist de aanval uit de rebound echter te pareren.
En nadat Eindhoven steeds sterker werd kwam het doelpunt van Henk Veerman in de 37e minuut volkomen uit het niets! Een onverwachte gelijkmaker: 1-1. ADO putte moed uit de geljkmaker en viel weer aan, wat een vrije trap opleverde die helaas op niets uitliep. Maar later was het weer bijna raak voor Veerman, zijn inzet ging echter voorlangs het doel.
Net voor de rust werd Sleegers geblesseerd het veld afgedragen, zijn vervanger was August Priske. Even daarna floot scheidsrechter Oostrom voor de rust.

ADO, dat na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer kwam, begon de tweede helft met meer overtuiging dan dat het de eerste helft begon. Dit keer was het de thuisploeg die op eigen helft vast werd gezet.
Veerman kon op aangeven van Che weer in kansrijke positie komen, maar ook nu verdween de bal voorlangs het doel. ADO wist de meeste kansen te creeëren, maar ook Klas en Asante konden hun inbreng niet tot een doelpunt verzilveren.
FC Eindhoven had op slag van het Haags kwartiertje een enorme kans om op voorsprong te komen. Priske schoot op aangeven van Rottier op doel. Nikiema wist redding te brengen, ook op het schot in de rebound van Kökcü. Het werd in de resterende tijd nog spannend toen Veerman een paar keer de kansen net niet wist te benutten. Ook Jort van der Sande kon ondanks een fraai schot in de 88e minuut de trekker niet overhalen.  Trainer Kalezic die de hele wedstrijd nog geen wissels had ingebracht, haalde in de laatste minuut van de officiële speeltijd Dhoraso Klas naar de kant. Zijn vervanger was Mohamed Hamdaoui. Het bleef 1-1, ook na een vrije trap van Eindhoven in de laatste minuut van de extra tijd.

Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen Telstar.