19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 18-08-2023 22:06:00

Verslag en foto's: ADO kansloos in wedstrijd tegen Roda JC

ADO Den Haag heeft vanavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen niet kunnen omzetten in winst. In de eerste helft kreeg de selectie van Kalezic al drie doelpunten om de oren. In de tweede helft vielen er geen doelpunten en dus werd de wedstrijd met 0-3 verloren.

Een blik op het opstellingsformulier voor de wedstrijd vanavond tegen Roda leverde de volgende inzichten qua de pas aangetrokken spelers op.
Trainer Kalezic stelde vanavond de nieuwste aanwinst Justin Che nog niet op. De eerder deze week aangetrokken Daniel Granli begon niet in de basis, maar mocht wel op de bank plaatsnemen. Joel Ideho, die vorige wedstrijd op de bank begon, mocht dit keer in de basis beginnen. Surmeli zat ook deze wedstrijd nog de schorsing uit vanwege de rode kaart die hij in de laatste wedstrijd van zijn vorige club opliep.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Roda behaalde vorige week vrijdag in eigen huis met een ruime zege drie punten. ADO moest in een taaie uitwedstrijd tegen De Graafschap de punten delen met de Superboeren.

Roda ging vanavond voortvarend van start .In de derde minuut was het al bijna raak voor de gasten. De Haagse verdediging liet zich verrassen, maar kwam met de schrik vrij. Een paar minuten later voorkwam Wentges door adequaat ingrijpen alsnog een tegendoelpunt. In de minuten daarna werd het doel van Wentges bestookt door de Limburgers, wat in de 12e minuut tot een doelpunt van Enrique Penu Zauner leidde waardoor Roda op voorsprong kwam.
Een minuut of wat later was er aan de andere kant van het veld een kansje voor Klas, maar het afstandschot ging naast het doel van Koen Bucker.
Roda lukte het wel om de bal in het doel te krijgen, in de 30e minuut kwam ADO op 0-2 achterstand door weer een treffer van Zauner. Aan dit doelpunt zat wel een luchtje van buitenspel, maar de KKD kent geen VAR en dus moest ADO het oordeel van scheidsrechter Manschot accepteren. Roda was gewoon veel te sterk voor ADO dat grossierde in de eerste helft in balverlies. Roda profiteerde daar gretig van, want nog geen vijf minuten later werd het 0-3 door Walid Ould-Chikh. Met die stand werd tien minuten later de rust ingegaan.

Kalezic greep in de rust in. Joel Ideho en Daryl Werker bleven in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Daniel Granli en Rafael Struick. Op een klein kansje na in de 48e minuut en een kansrijke corner kwam ADO ook in de tweede helft er weinig aan te pas.
Roda trainer Sibum voerde in de 72e minuut een wissel in. Doelpuntenmaker Zauner werd vervangen door Daneels en Ould Chick werd een minuut later vervangen door Ouaissa.
Ondertussen probeerde ADO de stand wat draaglijker te maken. Maar bij elke zweem van een aanval was de Limburgse verdediging alert en dus bleef de teleurstellende stand van 0-3 op het scorebord staan.
De grootste kans en schot op het doel in de tweede helft was er in het Haags kwartiertje voor Struick, maar ook dat  bleef zonder resultaat.
Vijf minuten voor het eind van de officiele speeltijd kwamen Gustina en Siereveld voor Komljenovic en Sellouki in het veld.
Het mocht allemaal niet baten. De wedstrijd werd met 0-3 verloren en dus moet ADO na twee wedstrijden nog wachten op het eerste doelpunt van het seizoen.

Dat zou zo maar volgende week vrijdag in de uitwedstrijd tegen Den Bosch kunnen en moeten gebeuren, want 1 puntje uit 2 wedstrijden is natuurlijk niet best.
Het wachten is op de verdere versterkingen die er nog bij moeten komen.