19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 05-08-2023 18:09:00

Verslag en foto's: winst in oefenduel met Genk u23 op open dag

ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd tegen Genk u23 die aan het eind van de Open Dag werd gespeeld met 3-0 gewonnen.

Ondanks de slechte weersverwachting waren er toch veel supporters die de op de wedstrijd afkwamen. Nadat zij aan allerlei activiteiten onder de tribunes mee hadden kunnen doen of hun collectie verder konden aanvullen bij een aantal merchendise kraampjes, namen zij plaats op de opengestelde Haaglandentribune.

Ten opzichte van de basisopstelling afgelopen week tegen Sparta had trainer Kalezic één wijziging aangebracht. Werker begon in de basis en was deze wedstrijd aanvoerder en Kursad Surmeli die de vorige twee wedstrijden de aanvoerdersband mocht dragen begon op de bank.

ADO begon de wedstrijd, die geleid werd door Shona Shukrala, aanvallend en al in de vierde minuut creeerde Sellouki samen met Komljenovic de eerste kans om op voorsprong te komen, het schot werd echter door de taaie verdediging van Genk geblokt.
In de 19e minuut nam Klas een vrije trap die werd verlengd door Waem, die de bal achter doelman Penders werkte en ADO op voorsprong bracht: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Komljenovic de stand. Op aangeven van Koudossou kopte hij de bal achter de Belgische doelman: 2-0.
De Belgen deelden af en toe wat speldenprikjes uit, maar konden het keeper Hugo Wentges niet echt heel moeilijk maken.
Een minuut voor rust maakte Waem zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd. In de rebound na een corner schoot hij snoeihard in het doel, waardoor de de rust met 3-0 werd ingegaan.

Na de rust kwam de Haagse selectie ongewijzigd uit de kleedkamer.
ADO bleef overwicht houden, had nog wat kansjes, waarbij de Belgische keeper reddend moest optreden.
Kalezic wisselde in de 70e minuut Esajas en Werker voor Struick en Surmeli. En ook Genk sloeg aan het wisselen. De grootste kans voor ADO om in de tweede helft tot scoren te komen was net voor het Haags kwartiertje toen de keeper een inzet van Veerman van de lijn hield.
Kalezic wisselde in de laatste 10 minuten nog Komljenovic en Selouki voor Gustina en Velland. Daarbij bleef het en ook aan de stand werd niets meer veranderd. En zo eindigde de achtste en laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding in dezelfde stand als waarmee de rust was ingegaan: 3-0.

Vrijdag begint de competitie waarin ADO in de eerste wedstrijd uit tegen De Graafschap speelt.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges; Amir  Absalem, Daryl Werker (70. Kursad Surmeli), Matteo Waem, Henri Koudossou, Tyrese Asante, Dhoraso Klas, Sacha Komljenovic (79. Calvin Gustina), Malik Sellouki (83. Elijah Velland), Henk Veerman, Robyn Esajas (70. Rafael Struick)