19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 01-08-2023 18:49:00

Verslag en foto's: ADO verliest in oefenduel van eredivisionist Sparta

ADO Den Haag speelde dinsdagmiddag de zevende oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De wedstrijd werd met 1-2 door Sparta gewonnen.

De besloten wedstrijd werd op  Prinses Irene Sportpark te Rijswijk gespeeld.

Matteo Waem, die in de laatste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp tegen VVV  zijn enkel blesseerde en met zijn voet in het ijs het veld verliet, was weer helemaal hersteld en speelde vanaf de eerste minuut mee. Ook nieuweling Henk Veerman speelde vanaf de eerste minuut van de wedstrijd mee.

Bij Sparta stond een oude bekende van ADO Den Haag in het doel, Youri Schoonderwaldt.

Het combinatieteam van Sparta trad in een paars uittenue aan, net zoals VVV Venlo dat afgelopen vrijdag deed in de oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp.

Sparta had deze wedstrijd overwicht, maar ADO wist nog wel wat kansjes te creeëren. In  de zesde minuut schoot Sellouki voorlangs het doel. Een minuut later was een schot vanuit een corner een makkelijke prooi voor keeper Schoonderwaldt. In de 16e minuut kwam Sparta op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Yuksel na zwak verdedigingswerk van ADO. Na het doelpunt  bleven de Rotterdammers gevaarlijk en moest Wentges keer op keer redding brengen.  Aan het eind van de eerste helft kwam ADO weer een beetje terug in het spel. Na samenspel van Waem en Robyn Esajas kreeg ADO een kans om op gelijke hoogte te komen, maar er was niemand om de kans af te maken. Een kopbal op het doel van de Rotterdamse keeper na een corner was een te makkelijke prooi voor Schoonderwaldt.
Op slag van rust werd het harde werken van ADO dan toch beloond door een afstandschot die achter keeper Schoonderwaldt belandde. Surmeli, die deze wedstrijd de aanvoerdersband droeg, zette ADO daarmee op 1-1.

Beide teams kwamen na de rust ongewijzigd in het veld.
ADO had na vijf minuten een kans om op voorsprong te komen. Vanuit een rebound na een corner probeerde Waem de bal door de verdediging heen te prikken, maar de tegenstand was te groot. Daarna was er een grote kans voor Sparta, de speler schoot rakelings over de lat van het doel van Wentges. Trainer Kalezic wisselde in de 67e minuut Robyn Esalajas voor Rafael Struick.
Sparta wisselde in de 72e minuut Kitolano,Yukselvoor Drakpe, Bal en. Nog geen minuut later scoorde de eerder in het veld gekomen Aleman: 1-2. Wentges kon weinig doen tegen de van richting veranderde bal. In de laatste minuten van de wedstrijd werden Waem en Komljenovic voor Gustina en Velland gewisseld. Aan de stand veranderde er niets meer, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-2.

Zaterdag zal ADO Den Haag, tijdens de open dag, in het eigen stadion een oefenwedstrijd spelen tegen Genk o23.

Opstelling ADO Den Haag:  Wentges, Asante, Absalem, Waem (88. Gustina), Koudossou, Klas, Komljenovic (88. Velland), Sürmeli, Sellouki, Veerman, R. Esajas (67. Struick)