19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 25-07-2023 18:01:00

ADO wint ruim van Standard Luik o23 (SL16FC)

ADO Den Haag speelde de vijfde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen tegen Standard Luik o23 (SL16FC). De wedstrijd werd dinsdag tijdens het trainingskamp, dat ADO deze week in Wageningen houdt, gespeeld.

De selectie van trainer Darije Kalezic reisde tijdens het trainingskamp af naar Sportpark 't  Venneke in het Limburgse Broekhuizenvorst om het op te nemen tegen het Belgische o23-team van de "Standard Liége 16 Football Campus".

Na een aantal gecreëerde kansen door Struick, Sellouki en Komljenovic, die steeds door de taaie verdediging en de keeper werden gepareerd, kwam ADO in de extra minuten van de eerste helft op voorsprong door een strafschop. Scheidsrechter en oud ADO speler Geert den Ouden legde de bal op de stip na een overtreding op Struick. Sellouki benutte de penalty waarna de kleedkamers met de  1-0 voorsprong voor ADO werden opgezocht.

Na een rustig begin van de tweede helft kwam ADO na twintig minuten in korte tijd twee maal tot scoren. Na de rust zetten Robyn Esajas en de direct na de rust ingebrachte Elijah Velland de stand in de 64e en 65e minuut op 3-0.
De wedstrijd eindigde in 4-0 voor ADO door een doelpunt van Dhoraso Klas in de laatste minuut van de officiële speeltijd.

Een verschil dus met de laatste twee oefenwedstrijden tegen Dender en Beveren, toen ADO de voorsprong die het in de eerste helft had bereikt meteen na de rust weggaf.

Vrijdag wacht de volgende oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp. Dan neemt ADO het op tegen KKD collega VVV.