Datum plaatsing: 08-07-2023 20:01:00

Verslag en foto's: ADO wint in oefenduel van VELO

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op nieuwe seizoen uit tegen VELO in Wateringen

Bij ADO Den Haag ontbraken zoals eerder bekend Joey Sleegers en Tyrese Asante wegens repectievelijk ziekte en onderhandeling met een club.
Ook Dhoraso Klas en Silvinho Esajas stonden letterlijk aan de kant, zij waren wel aanwezig bij de wedstrijd maar speelden niet mee.

De wedstrijd werd dan ook voornamelijk door jeugd uit de o21, die tijdelijk bij het eerste zijn aangesloten en zich mogen bewijzen, gespeeld.

De 32 graden hitte was voor de harde kern geen reden om de rookpotten, fakkels en het vuurwerk in de kast te laten, die werden naar hartelust afgestoken voor het begin van de wedstrijd en tijdens de drinkpauzes van de spelers.

ADO kwam tegen de eersteklasser in de 16e minuut op voorsprong, alleen kwam het doelpunt niet van Finn de Bruin die de aanval opzette, maar schoof VELO speler El Amrani de  bal achter zijn eigen keeper: 0-1.
Indonesisch international Rafael Struick zette een kleine half uur later ADO op 0-2 voorsprong.

Na de thee kwam er een nieuw elftal van ADO in het veld.
Drie minuten na de hervatting had Komljenovic via een vrije trap de kans om de voorsprong te vergroten, maar de bal kwam in de muur terecht.
In de 63 minuut zette Abdel Belarbi op aangeven van Aimane el Karicha na een corner de 0-3 op het scorebord.
Drie minuten voor tijd verzilverde Komljenovic de penalty nadat de op proef zijnde speler Amin Rehmi in de 16 was neergehaald: 0-4, dat werd ook de eindstand van dit eerste oefenduel op het sportpark van VELO in Wateringen.

Aanstaande dinsdag wacht de volgende oefenwedstrijd, dan speelt ADO tegen HVV Laakkwartier op het terein aan de Jan van Beerstraat. De wedstrijd begint om 19:00uur.

Opstelling ADO Den Haag in de eerste helft: Hugo Wentges; Daryl Werker, Amir Absalem, Malik Sellouki, Rafael Struick, Aiman Achemlal, Emre Ates, Calvin Gustina, Finn de Bruin, Elijah Velland, Fabian Shahaj

Opstelling ADO Den Haag in de tweede helft: Kilian Nikiema; Gylermo Siereveld, Sacha Komljenovic, Niels Noordhoek, Robyn Esajas, Kay van Houwelingen, Nigel Owusu, Aimane El Karicha, Amin Rehmi, Ronny Boakye, Abdel Belarbi