Datum plaatsing: 19-05-2023 23:42:00

Verslag en foto's: ADO sluit seizoen af met uitzege tegen Jong AZ

ADO Den Haag heeft vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen met 0-2 van Jong AZ gewonnen in Wijdewormer.

Jong AZ heeft zich het hoogst geplaatst van alle Jong Elftallen in de ranglijst van  de Keuken Kampioen Divisie. Voor de wedstrijd begon stond het op de negende plaats en ADO een paar plekken lager.

Trainer Dick Advocaat had in zijn basis in zijn laatste(?) wedstrijd als trainer 7 wijzigingen aangebracht ten opzichte van de wedstrijd vorige week thuis tegen FC Dordrecht. Eén daarvan was keeper Hugo Wentges die na een lange blessure zijn rentree maakte.

De trainer zag zijn team goed beginnen aan de wedstrijd. In de derde minuut kwam ADO al bijna op voorsprong, maar Verheydt kopte de bal net naast het doel. ADO slaagde er vooralsnog niet in om de kansen die het kreeg uit een vrije trap en diverse corners te benutten. In de 32e minuut verschalkte Verheydt keeper Sem Westerveld en maakte zijn veertiende doelpunt van dit seizoen: 0-1.
Een paar minuten voor de rust had Mexx Meerdink een enorme kans om de stand gelijk te trekken, maar gelukkig voor ADO bleef het doel van Wentges schoon. Daarna paste ADO noodgedwongen een vroege wissel toe, de even daarvoor geblesseerde Sleegers werd vervangen door Joel Zwarts.

Na de thee was de thuisploeg sterker, maar Wentges wist de aanvallen goed te pareren.
Advocaat bracht op slag van het Haags Kwartiertje Mario Bilate en Jordy Wehrmann in het veld voor Verheydt en Dhoraso Klas.
Jong AZ zette daarna druk en ADO kwam daarna nog een paar keer goed weg en wist zelfs nog op 0-2 voorsprong te komen nadat Zwarts de ruimte goed benutte en de Alkmaarse keeper passeerde.

Het seizoen is in ieder geval winnend afgesloten, wat uiteraard de afscheidnemende Dick Advocaat goed deed.

Volgend seizoen gaat ADO weer opnieuw proberen om een gooi te doen naar de hoogste plekken die recht geven op de eredivisie.
Binnenkort gaan we in ieder geval meer horen wie de trainer en de nieuwe spelers worden.

In ieder geval zijn Heracles en PEC Zwolle dit jaar rechtstreeks gepromoveerd naar de eredivisie.
Groningen en Cambuur zullen volgend jaar hun opwachting maken in de Keuken Kampioen Divisie.  En verder zullen een aantal clubs het de komende weken met elkaar nog moeten 'uitvechten' in de play-offs of zij volgend  seizoen in de eredivisie dan wel in de Keuken Kampioen Divisie zullen uitkomen.

Keukenkampioen divisie Jong AZ ADO Den Haag

De wedstrijd werd afgewerkt op het fraaie trainingscomplex van AZ te Wijdewormer