Datum plaatsing: 20-08-1920 19:20:00

ADO wint vriendschapelijke wedstrijd van Delftsche Voetbalvereeniging "Delft"

De wedstrijd A.D.O. 1 - Delft 1 heeft op papier aan de verwachting voldaan, doch de uitslag had niet zoo behoeven te wezen; de reden hiervan is dat eenige Delftsche leden zich hebben laten afleiden.

Als beginnen wordt geblazen, stelt A.D.O. met 2 invallers, "Delft" echter volledig op, de laatste met zon en weinig wind in den rug spelende. Beide ploegen spelen fanatiek, wat niet weg neemt, dat onze voorhoede beter combineert en dat bijna geregeld op A.D.O.'s helft wordt gespeeld, uitgezonderd eenige doorbraken, welke onze keeper gemakkelijk kan verwerken en geen gevaar opleveren. De A.D.O. doelman moet echter nogal eens opluchting bezorgen en weet enkele malen schitterend zijn doel te zuiveren, wat hem van het publiek een dankbaar applaus bezorgt. Een pracht voorzet van onzen linksbuiten even voor rust wordt onbenut gelaten en is oorzaak, dat met blanco stand wordt gedraaid.

Daar „Delft" tot nu toe in de meerderheid is geweest, zijn we voor een groote nederlaag al niet meer bang. Dadelijk na het draaien speelt A.D.O. een ander spel en wordt de „Delft" achterhoede beproefd. Een te ver opgedrongen bad, gepasseerd door een A.D.O.. buitenman, welke voorzet en de eerste goal gaat onhoudbaar voor onzen keeper in het net.

De kopjesduikelende en strooibiljetten uitgooiende vliegers boven ons leiden de spelers af, met gevolg dat een der backs schitterend over een bal heen trapt, hiermede den midvoor der tegenpartij een vrijen bal gevende, welke de hem aangeboden kans benut door onzen doelman ten tweeden male het nakijken te geven. Enkele ogenblikken later wil de andere back niet onderdoen en begaat dezelfde fout met hetzelfde gevolg. 3-0.

Als nog een minuut of vijf zijn te spelen, wordt een onzer voorhoedespelers binnen de lijnen „genomen" en kent de scheidsrechter „Delft" een penalty toe. Onze aanvoerder is van meening, dat de straf te zwaar is en laat dezen strafschop naast schieten, waarna spoedig het einde nadert met een 3-0-overwinning voor A.D.O., hoewel een 2-1 beter de verhouding had weergegeven.