Datum plaatsing: 08-05-2023 22:01:00

Verslag: Play-offs na verlies van Jong Ajax niet meer haalbaar

ADO Den Haag heeft maandagavond met tien man met 4-2 verloren in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax.

De wedstrijd van op de ranglijst staande nr. 12 (ADO) tegen nr. 13 (Jong Ajax) zou vanavond door het team van Advocaat gewonnen moeten worden wil ADO nog een hele kleine kans maken om plek 8 in het vizier te kunnen houden. Daarbij is ADO ook nog afhankelijk van concurrent VVV Venlo.

Trainer Dick Advocaat kon niet beschikken over de zieke Breinburg en Sleegers. Bovendien was Esajas niet inzetbaar.
Finn van Breemen begon op de bank, wat waarschijnlijk te maken heeft met de geruchten rond  een mogelijke transfer naar FC Basel wat ADO volgens dezelfde geruchten een miljoen euro zou kunnen opleveren.

Veel grote kansen waren er in het begin van de wedstrijd niet. Zwarts gaf dan wel in de 10e minuut voor op Verheydt, maar die kon er niet bij.
In de 19e minuut zette Hlynsson de 1-0 voor Jong Ajax op het scorebord nadat hij in de rebound de bal achter Stevens werkte, nadat de doelman eerst na een schot van Lucca de bal niet klemvast had..
Zo'n tien minuten later was er een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken voor Zwarts, maar die kopte de voorzet van Kemper over het doel.
De tegenpartij wist wel weer te scoren. Op aangeven van Hlynsson scoorde Warmerdam: 2-0.
Net voor de thee was er dé kans voor ADO om wat terug te doen, Verheydt had op aangeven van Kemper de bal voor het inkoppen, maar ook deze kans bleef zonder resultaat.

Na de rust had Catic die in het veld was gekomen voor de tijdens de rust in de kleedkamer achtergebleven Severina een prachtkans om de aansluitingstreffer te maken, de bal schampte echter alleen de paal.
In de 50e minuut werd het dan wel 2-1 nadat Kemper vanuit een corner kon inkoppen.
Een paar minuten later werd Rodrigues  het veld afgestuurd. Scheidsrechter Perez gaf hem rood omdat hij vond dat de Spaanse speler een doorgebroken Ajax speler neerhaalde. Kemper toonde zijn ongenoegen aan de scheidsrechter en kreeg daarop de gele kaart voorgeschoteld.
Ajax kwam daarna snel op 3-1. Nadat de bal in eerste instantie van de doellijn was gehaald door Kemper ging de bal er toch via de paal in het doel van Stevens.
Advocaat wisselde De Waal en Wehrmann voor Komljenovic en Bilate.
In de 73e minuut zette Godts de 4-1 op het scorebord.
ADO deed nog wat terug in het Haags kwartiertje. Verheydt maakte zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen en zijn 100e doelpunt in zijn KKD carriere: 4-2. De stand werd daardoor wat draaglijker voor de Haagse formatie, maar helaas betekent deze stand dat ADO niet meer meedoet om de play-offs voor promotie wat inhoudt dat ADO in ieder geval volgend seizoen dus gewoon weer een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt.

Vrijdag wacht de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan neemt ADO het op tegen FC Dordrecht.