support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 34 20 10 4 70
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 34 17 12 5 63
5 ADO 34 16 10 8 58
6 GRA 34 18 4 12 58
7 NAC 34 14 8 12 50
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 CAM 34 13 6 15 45
11 VVV 34 12 9 13 45
12 EMM 34 13 6 15 45
13 HEL 34 12 8 14 44
14 JAJ 34 10 9 15 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 34 9 6 19 33
17 TOP 34 10 2 22 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 34 7 8 19 29
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-05-2023 14:15:00

Zomerse exodus aanstaande bij ADO


Deze vijftien spelers lopen uit hun contract


tekst: Stan Wagtman
 
 
Na een rampseizoen waarin ADO Den Haag naar alle waarschijnlijkheid de play-offs om promotie gaat missen, lijkt bij de Haagse club een zomerse leegloop aanstaande. Van deze vijftien spelers loopt hun (huur)contract na dit seizoen af.
 
De nieuwe technisch directeur is nog niet aangesteld, maar als hij bij ADO begint, ligt er een behoorlijk dossier op hem te wachten: het al dan niet verlengen van de spelerscontracten. 
 
Kijkend naar de laatste wedstrijdselectie van ADO (van 23 spelers) hebben volgend seizoen er slechts negen nog een contract bij de club. Een overzicht van de spelers die na dit seizoen vrij zijn om uit Den Haag te vertrekken.
 
 
Sonny Stevens
Deed het sinds zijn komst van OFI Kreta niet onaardig, al was het niet zo dat hij echt punten voor ADO pakte. In het contract van Stevens staat geen koopoptie, dus keert de doelman normaal gesproken terug naar Griekenland.
 
 
Luuk Koopmans
Koopmans speelt al sinds 2020 bij ADO en was de voorbije seizoenen in fases eerste keeper. Maar na een zware schouderblessure halverwege vorig seizoen kwam hij amper meer in actie. Zal gaan vertrekken en hopen op een mooie nieuwe uitdaging, misschien wel in het buitenland.
 
 
Boy Kemper
Kemper stond afgelopen winter nadrukkelijk in de belangstelling van Go Ahead Eagles, maar ADO wilde hem niet laten gaan. De Haagse club deed haar aanvoerder ook een aanbieding, maar die werd door de Volendammer afgewezen. Voorlopig ligt een verlenging dan ook niet voor de hand.
 
 
Denzel Hall
Zeker centraal achterin deed Hall het de voorbije weken aardig bij ADO, maar de kans is niet groot dat de Haagse club volgend seizoen nog over de van Feyenoord gehuurde verdediger kan beschikken. Hall wil volgend seizoen graag voor zijn kans bij Feyenoord gaan.
 
 
Guillem Rodriguez
ADO maakte nooit bekend hoe lang Rodriguez aan de club verbonden was, maar het contract van de op stoom gekomen Spanjaard loopt na het seizoen af. Rodriguez zou zelf graag in Den Haag blijven en gaat na het seizoen met de Haagse club over een contractverlenging in gesprek, is de verwachting.
 
 
Jordy Wehrmann
Een droomavontuur in ‘zijn’ Den Haag werd voor Wehrmann op sportief vlak een teleurstelling. Onder Dirk Kuyt speelde hij nog geregeld, maar onder Dick Advocaat kwam de huurling van FC Luzern amper in actie. ADO heeft wel een koopoptie op Wehrmann, maar de Haagse club gaat die optie niet lichten.
 
 
Sacha Komljenovic
Een populaire speler in Den Haag, die de laatste weken weer wat meer minuten maakt. Het meest ideale voor Komljenovic is als hij volgend seizoen ergens basisspeler is. Kan dat bij de Haagse club? ADO hoopt met de half-Russische middenvelder door te gaan, maar meerdere Nederlandse clubs azen ook op zijn handtekening.
 
 
Gregor Breinburg
Vorig seizoen onmisbaar, dit seizoen (veel) vaker op de bank dan hem lief zal zijn. Breinburg is inmiddels 31 en zal beseffen dat komende zomer voor een stap naar het buitenland, mocht hij dat willen, een van de laatste kansen is.
 
 
Titouan Thomas, ADO Den Haag Titouan Thomas
In principe keert de Fransman na het seizoen terug naar Estoril, maar de middenvelder heeft al aangegeven een langer verblijf (op huurbasis) in Den Haag niet uit te sluiten. Het lijkt vooral de vraag waar eigenaar Bolt, ook eigenaar van Estoril, Thomas volgend seizoen wil stallen.
 
 
Max de Waal
Likkebaardend keken de Haagse supporters in de voorbereiding op het seizoen naar de kunsten van De Waal. In de competitie kwam het er echter nooit uit. De voorbije maanden speelde de Ajax-huurling zelfs amper, waardoor een langer verblijf in Den Haag voor hem lijkt uitgesloten.
 
 
Ricardo Kishna
Was de gehele vorige zomer al transfervrij, maar tekende eind september toch nog een contract bij ADO. Dit seizoen was de Haagse spelmaker veel geblesseerd en kon hij zijn stempel moeilijk drukken. Maar wanneer fit, wordt Kishna gezien als de beste ADO-speler. Gaat de Haagse club toch nog met de middenvelder door?
 
 
Joël Zwarts
Een koopoptie van rond de miljoen euro, die zou ADO op Zwarts hebben bedongen. Hoewel de aanvaller dit seizoen best zijn waarde heeft gehad, zal de Haagse club die optie niet gaan lichten. In dat geval keert Zwarts dus terug naar zijn Duitse club Jahn Regensburg.
 
 
Xander Severina
Severina ontwikkelt zich dit seizoen stormachtig, scoorde zes keer in de competitie, was goed voor zeven assists en lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. ADO wil de kersvers international van Curaçao dolgraag behouden, maar het contractvoorstel dat de 22-jarige Hagenaar kreeg, heeft hij afgewezen. Aangezien er vanuit binnen- en buitenland volop interesse is, lijkt een vertrek reëel.
 
 
Mario Bilate
Bilate had dit seizoen vaak last van blessureleed, maar deed het in zijn rol als invaller best aardig. Zelf zou hij open staan voor een langer verblijf in Den Haag, wat voor de spits vanuit de Rotterdamse regio - waar hij woont - goed aan te rijden is.
 
 
Amar Catic
De rappe Bosniër had in zijn eerste twee seizoenen zijn waarde, maar deze jaargang verliep met één goal en drie assists teleurstellend. Wellicht dat een uitdaging buiten Den Haag de sneltrein weer op het goede spoor kan krijgen. Er is interesse uit het buitenland voor Catic.
 
 
 
Daarnaast lopen middenvelders Nick Broekhuizen en Jesse Reinders, verdediger Michael Mulder en aanvaller Marius van Mil bij ADO uit hun contract. Zij kwamen dit seizoen echter amper of zelfs helemaal niet in actie voor de club.