19 TOP 36 10 3 23 33
haagsetopsport

Datum plaatsing: 01-05-2023 14:00:00

Vrouwenvoetbal: ADO maakt in duel met Telstar het verschil in Haags kwartiertje

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zondagmiddag in het BUKO stadion tegen de vrouwen van Telstar na een 1–1 ruststand met 1–4 gewonnen.

tekst: Rob Blankenstein

Voor de Haagse vrouwen betekende dit na drie nederlagen op rij weer eens drie punten. In de thuiswedstrijd tegen de vrouwen uit Velsen was de ploeg van scheidend trainer Sjaak Polak destijds al met 4 – 0 de bovenliggende partij.

1e Helft
De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd want al na vijf minuten leek de Hofstadploeg op een 0 – 1 voorsprong te komen maar de treffer van Liz Rijsbergen (foto) vond geen doorgang in de ogen van de scheidsrechter omdat zijn assistent de vlag omhoog hield. Na ruim tien minuten had Rijsbergen die goed werd aangespeeld door Nikki IJzerman pech toen haar schot op de doellat uiteenspatte. Vijf minuten later viel dan toch de openingstreffer door Rijsbergen die goed reageerde op de dieptepass van Louise van Oosten (0 – 1). Nauwelijks één minuut later was het IJzerman die verzuimde om de tweede Haagse treffer te scoren omdat doelvrouw Kelly Steen knap redde. Geheel tegen de verhouding in kwam de thuisploeg na krap een half uur op gelijke hoogte door Isa Gomez (1 – 1).  Vlak voor rust voorkwam Kayra Nelemans nog met een goede ingreep dat de bezoekers met een achterstand de kleedkamer moesten opzoeken.

2e Helft
Zonder wissels begon de ADO vrouwen aan de tweede helft. In het eerste half uur na rust kreeg de ploeg van Polak wat mogelijkheden maar die waren vooralsnog niet besteed aan onder meer Lobke Loonen, Chloé Vande Velde en Daniëlle Noordermeer.

Haags kwartiertje
Uiteindelijk sloegen de Haagse vrouwen toe in het Haags kwartiertje. Achtereenvolgens Rijsbergen de ingevallen Jill van den Ende, die daarmee naar eerste goal scoorde in de Eredivisie en IJzerman bepaalden de eindstand op 1 – 4.

Laatste competitiewedstrijd
Volgende week zondag (7 mei) ontvangen de Haagse vrouwen de vrouwen van Excelsior. De wedstrijd in het Bingoal Stadion begint om 14.00 uur.

Karakteristieken
Telstar – ADO Den Haag :  1 –  4  (1 – 1)

Scoreverloop : 17e min. 0 – 1 Rijsbergen, 28e min. 1 – 1 Gomez, 75e min. 1 – 2 Rijsbergen, 76e min. 1 – 3  v.d.Ende, 81e min. 1 -4 IJzerman

Gele kaart: Gomez  (Telstar)
Scheidsrechter : Johan Jensch

Toeschouwers :  ca. 400

Opstelling Telstar: Steen, Donker, Hermans, Ursem, Zelst, Vlist (36/Vis), Kruijthof, Bruinenberg, Coady, Gomez (84/Wierda), Hassani (62/Prins)

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk (69/Viehoff), Noordermeer, Nelemans, Raaijmakers (84/Dupon), Vd.Velde (84/Pijnacker Hordijk), v.d. Wal, Rijsbergen, Loonen (59/v.d.Enden), v.Oosten, IJzerman