18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 28-04-2023 21:55:00

Verslag en foto's: ADO pakt punt in duel met Helmond Sport

ADO heeft aan de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport een punt overgehouden. Na een slechte eerste helft waarin Helmond op voorsprong kwam, kwam ADO nog even terug in het spel door een doelpunt van Komljenovic. Helmond wist daarna op voorsprong te komen, maar Verheydt scoorde in het haags kwartiertje de gelijkmaker.

Trainer Dick Advocaat kon deze wedstrijd geen beroep doen op Boy Kemper die een wedstrijd geschorst is.
In zijn plaats speelde Amir Absalem. Ook Malik Sellouki startte in de basis.

Bij Helmond Sport stond vanavond een oude bekende van ADO Den Haag in het Brabantse doel: oud ADO keeper Mike Havekotte. Zijn teamgenoot, oud ADO Den Haag speler Tom Beugelsdijk onderging onlangs een medische ingreep en is daardoor een paar wedstrijden niet inzetbaar.

De uitwedstrijd tegen Helmond Sport eindigde dit seizoen in 2-1 winst voor de Brabantse club. Het Haagse doelpunt kwam op naam van Denzell Hall.

Het blijft een bekend verhaal, ADO moet de resterende wedstrijden winnen en is ook nog afhankelijk van de concurrenten om nog een kansje te maken op de playoffs om promotie.

Zoals de laatste wedstrijden leed ADO veel balverlies en had de Haagse formatie in het begin van de wedstrijd moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken.
ADO wist zich af en toe aan de Brabanders te onttrekken. In de 6e minuut schoot Sellouki rakelings naast het doel van Havekotte. Tien minuten later weer een kansje: Severina gaf voor op Verheydt, maar die kon er niet van profiteren.
Ruim een kwartier voor rust kwam het team van Advocaat beter in het spel. Joël Zwarts had  een uitstekende kans om de bal in te te koppen, maar Havekotte bracht helaas uitstekend redding. Daarna nog een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen door een fraai afstandschot van Sellouki, maar ook die kans leverde geen resultaat op. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. De tegenstander nam na de korte opleving van ADO de regie weer over. In de 36e minuut zette Helmond-speler Van Keilegom de 0-1 op het scorebord. ADO kwam er in de restminuten van de eerste helft verder niet echt aan te pas.

In de rust greep Advocaat in. Kishna en Van Breemen bleven in de kleedkamer achter en voor hen kwamen Komljenovic en Asante na de rust in het veld.
Het bleek een gouden wissel, want Komljenovic zette de wedstrijd een minuut later, in de 46e minuut, op gelijkstand: 1-1. Daarna had ADO overwicht en het wachten was op het volgende doelpunt.
Die kwam er, maar niet voor ADO. Na een knullige actie van ADO kon Martijn Kaars een kwartier na het Haagse doelpunt de bal makkelijk in het Haagse doel werken. Door een een miscommunicatie tussen doelman Stevens en Hall stond Stevens ver voor zijn doel: 1-2.
In de 65e minuut kwamen Bilate en Catic in het veld voor Sellouki en Absalem. Even later werd Severina gewisseld voor Sleegers. De wissels leverden voorlopig geen resultaat op, maar in het Haags Kwartiertje zette Verheydt de gelijkmaker op het scorebord: 2-2! Daarna waren er nog een paar grote kansen om op voorsprong te komen, waaronder voor Bilate, de bal kaaste echter via de paal uit het doelgebied.

Een mooi punt overgehouden uit een toch weer slechte wedstrijd. De kansen op play-offs lijken nu wel verkeken.

Op maandag 8 mei wacht de uitwedstrijd tegen jong Ajax.